QUIZ

Μπορείς να θυμηθείς όλους τους παίκτες του πρώτου Big Brother;

Σου δίνουμε 2 λεπτά για να βρεις το αυθεντικό καστ του απόλυτου ριάλιτι, το οποίο ετοιμάζει ιστορική επιστροφή.

Ριάλιτι έχουν περάσει πολλά από την ελληνική τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχουν επανέλθει στη μόδα και έχουν γεμίσει ξανά το πρόγραμμα των καναλιών. Μπορεί να περιλαμβάνουν πια θεματικές, όπως η μαγειρική, το μόντελινγκ, το τραγούδι ή την διαβίωση σε μέρη εξωτικά, στην ουσία όμως πρόκειται απλά για ριάλιτι που έχουν στόχο τα νούμερα. Κάποια πετυχαίνουν τον σκοπό τους, άλλα όχι.

Κανένα όμως, δεν πρόκειται να εκθρονίσει ποτέ από την πρώτη θέση της καρδιάς μας, το αυθεντικό, το ιστορικό Big Brother 1, το οποίο μας σύστησε στον κόσμο της κρυφής κάμερας, του δωματίου επικοινωνίας, του τσακωμού για μερικά αυγά, της αποχώρησης και φυσικά, της αστρονομικής τηλεθέασης. Με απορία αλλά και ενδιαφέρον, το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθούσε την καθημερινότητα των 12 παικτών, τους αποκαλούσε με τα μικρά τους, συζητούσε για εκείνους στη δουλειά, ψήφιζε για την παραμονή τους.

Όσο ποταπό τηλεοπτικό προϊόν κι αν είναι, όποιες κι αν είναι οι κοινωνιολογικές και ηθικές ενστάσεις, οφείλουμε να δεχτούμε ότι το Big Brother 1 έγραψε ιστορία και συνεχίζει να μνημονεύεται μέχρι και σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή. Τότε που ατάκες του παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου έμπαιναν στο καθημερινό λεξιλόγιο και τραγούδια που συνόδευαν αποχωρήσεις, έφταναν να παίζουν συνεχώς στα ραδιόφωνα.

Ο ANT1, σε ακόμη μια κίνηση γεμάτη έμπνευση και πρωτοτυπία (αναμένουμε και επιστροφή του Καλημέρα Ζωή), σκοπεύει να επαναφέρει το Big Brother στο πρόγραμμά του, εξετάζοντας και τη λύση του Ανδρέα Μικρούτσικου για την παρουσίαση (ΜΑΚΑΡΙ, θα είναι λόγος για να το βλέπουμε). Για να τιμήσουμε λοιπόν την ιστορική αυτή στιγμή, σου ζητάμε να θυμηθείς τα ονοματεπώνυμα (ναι, και τα επίθετα, τι σόι φαν ήσουν) των 12 παικτών που πέρασαν για πρώτη φορά την πόρτα του σπιτιού τον Σεπτέμβρη του 2001.

Έχεις 2 λεπτά, ο Big Brother σε παρακολουθεί.