Πόσους πρωθυπουργούς της μεταπολιτευτικής Ελλάδας θυμάσαι;

Σου δίνουμε 2 λεπτά για να βρεις όσους κατείχαν το αξίωμα από το 1974 μέχρι σήμερα.
SHARES

Η πολιτική ιστορία της Ελλάδας δεν υπήρξε ποτέ βαρετή. Ειδικά τα χρόνια μετά την τουρκοκρατία, το πολιτικό σκηνικό και οι συνεχείς αλλαγές στις κυβερνήσεις και τον πρωθυπουργικό θώκο αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν τον εφιάλτη κάθε μαθητή που εξετάζεται στην ιστορία. Κουμουνδούρος, Δεληγεώργης, ξανά Κουμουνδούρος, ξανά Δεληγεώργης και πάλι Κουμουνδούρος με ολίγο από Κανάρη ενδιάμεσα και πάει λέγοντας.

Μέχρι και το πραξικόπημα των χουντικών το 1967, η χώρα μας άλλαζε πρωθυπουργούς πιο συχνά κι απ' ό,τι αλλάζει προπονητή η μέση ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου, με την κατάσταση κάπως να ηρεμεί την περίοδο της μεταπολίτευσης, δηλαδή από το 1974 μέχρι και σήμερα, όπου είδαμε τους κατέχοντες το αξίωμα να ολοκληρώνουν θητείες και να τις ανανεώνουν, σε ένα πρωτόγνωρα ήρεμο πολιτικό σκηνικό -με μικρά διαλείμματα όπως το 'βρώμικο' '89-, το οποίο κράτησε μέχρι και το 2012, όταν τα μνημόνια ήρθαν και πάλι να προκαλέσουν αναταράξεις.

Στα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, 15 διαφορετικοί άνθρωποι έχουν υπηρετήσει ως πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Κάποιοι για χρόνια, άλλοι για μερικές ημέρες. Μπορείς να τους θυμηθείς όλους μέσα σε δύο λεπτά;

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi

Share
 

24Media Network

Το χόμπι του Ρικ Πιτίνο δεν μπορείς να το πιστέψεις

O Ρικ Πιτίνο λατρεύει το μπάσκετ. Είναι το πάθος του. Το χόμπι του είναι κάτι που αφορά αγώνες, όχι όμως και ανθρώπους. Διαβάστε με τι ασχολείται από τη δεκαετία του '80 ο προπονητής του Παναθηναϊκού, για τη διασκέδαση του.

Το μόνο καθαρό πλεονέκτημα της ΑΕΚ

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι και αναλύει το μοναδικό καθαρό πλεονέκτημα που έχει η ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής (17/2) με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

 
PROMO
Social Man