Βρες το τραγούδι του Άκη Πάνου από έναν και μόνο στίχο

Ένα γρήγορο κουίζ για τα 19 χρόνια απ' τον θάνατο του τεράστιου συνθέτη.
SHARES

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, έφυγε νικημένος απ' τον καρκίνο, ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της γενιάς που ήρθε αμέσως μετά από εκείνη των ρεμπετών, ένα σύμβολο για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, ο Αθανάσιος-Δημήτριος (Άκης) Πάνου.

Στον μουσικό που χρωστάνε μερικές απ' τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες ο Καζαντζίδης, ο Διονυσίου, η Μοσχολιού, στον μουσικό που το ελληνικό τραγούδι οφείλει μερικές απ' τις πιο ατόφια λόγιες στιγμές του, μεταμφιεσμένες με λαϊκή φορεσιά, ώστε να τραγουδιούνται ακόμα και από τον πιο απλό άνθρωπο.

Εμείς, για να θυμηθούμε λίγο απ' το τεράστιο έργο του, σκεφτήκαμε ένα μικρό κουίζ, ίσα ίσα για να βρούμε μια αφορμή να ξαναβάλουμε στα ακουστικά μας μερικά από τα τραγούδια του.

Σου δίνουμε έναν στίχο ή μία στροφή και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις σε ποιο τραγούδι ανήκει.

Για να σε δούμε:

Share
 

24Media Network

Ο κόσμος του Ολυμπιακού νιώθει προδομένος

Οι αντιδράσεις είναι πολλές γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης "χτύπησε" εκεί που ζητούσε να μην… αγγίζουν. Η διαφορά στη δήλωση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η πιθανότητα "εμφυλίου". Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Η μεγάλη επιστροφή

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τη μεγάλη επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, ώστε να συνεχίσει το έργο που άφησε στη μέση από την περσινή σεζόν.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO