Η Ελένη Ράντου δεν φεύγει ποτέ από πρόσωπα

Επίσης, υπέστη bullying για το 'Κωνσταντίνου κι Ελένης' και θεωρεί το 'Breaking Bad' ό,τι καλύτερο γράφτηκε ποτέ.
SHARES

Ηθοποιός. Πρωταγωνιστεί στη 'Φιλουμένα' που ανεβαίνει στο θέατρο Διάνα από Τετάρτη ως Κυριακή. Ήρθε στο Ραδιόφωνο 24/7 και πάτησε το Rec σε μια συνέντευξη με τρία τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά καμία αναφορά στο όνομά του. Ψέματα, υπήρξε μία. Βλέπει μανιωδώς σειρές, θέλει να ταξιδέψει στο Ρέικιαβικ και πιστεύει ότι θα 'πρεπε να γίνει γιατρός.

(φωτογραφία: NDP Photos)

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα σημεία της συνέντευξης:

"Τα ψυχολογικά μ' αρέσουνε πολύ, η παρατήρηση των ανθρώπων, οι μικρές λεπτομέρειες. Αλλά δεν είναι θέμα που στο συζητάνε εύκολα και οι δημοσιογράφοι είναι πιο στην είδηση, πιο στον κρότο, δεν θα κάτσουν να σε αντιμετωπίσουν σαν τον Γιάλομ".

"Μπορεί να θεωρείται σημαντικό το να το υπηρετείς το κλασικό ρεπερτόριο, αλλά πίστεψέ με, οι ρόλοι είναι πιο βατοί και πιο εύκολοι στο χειρισμό τους από το σύγχρονο ρεπερτόριο. Το σύγχρονο δεν έχει κώδικες, δεν έχει κανόνες, ένα έργο δεν έχει την αρτιότητα ενός κλασικού, οπότε εκεί ακροβατείς και κάνεις αγώνες ισορροπίας πολύ πιο δύσκολους. Έχω εκπαιδευτεί σε ένα ρεπερτόριο που η αστική ηθική δεν το θεωρεί ρεπερτόριο, αλλά εγώ ξέρω ότι αυτά τα έργα με έχουν εκπαιδεύσει πολύ καλά και τα θεωρώ πολύ πιο δύσκολα".

"Να σου πω την αλήθεια, έχω μεγάλο απωθημένο να παίξω έναν αντρικό ρόλο. Νομίζω ότι γενικά έχω πολλά αρσενικά στοιχεία. Πολλές φορές μου κάνουν πρόταση πχ. για Λυσιστράτη και λέω, αχ βαριέμαι, θέλω πάρα πολύ να παίξω έναν αντρικό ρόλο σε μια αριστοφανική κωμωδία, έναν υπηρέτη, έναν δούλο, κάτι".

"Η 'Εργαζόμενη Γυναίκα' μου άρεσε περισσότερο απ' όσα έχω κάνει στην τηλεόραση. Ακριβώς γιατί δεν ήταν ένας ρόλος, ήταν πολλοί. Αυτό ήταν για μένα το peak μου, η καλύτερή μου στιγμή, πέρασα πολύ όμορφα, είχε πολύ ενδιαφέρον. Το ότι κάθε εβδομάδα έπρεπε να κάνω κάτι άλλο το έβρισκα τόσο γόνιμο που δεν είχα την ανάγκη να κάνω θέατρο εκείνη τη χρονιά".

Ακούστε ολόκληρο το Rec με την Ελένη Ράντου:

 

"Αν πέσω πάνω στο 'Κωνσταντίνου κι Ελένης', θα σταθώ λίγο και θα προσπεράσω. Κάθε φορά όμως σκέφτομαι πόσο τρελοί ήμαστε, πόσο αλογόκριτοι. Δεν χτίζαμε κάτι συγκλονιστικό, δεν πιστεύαμε ότι γράφουμε ιστορία. Δεν φανταζόμασταν καν ότι θα το δει κόσμος. Ήταν απέναντι από τους 'Δύο Ξένους' που έκαναν μεγάλη επιτυχία και άρχισε να ανεβαίνει τη δεύτερη χρονιά. Αλλά εκεί που έσκισε ήταν στην επανάληψή του. Το θυμάμαι σαν μια σχολική εκδρομή".

"Με απέκλεισε από πάρα πολύ καλούς σκηνοθέτες επειδή είχα κάνει αυτήν την τρέλα, υπέστην φοβερό bullying για το 'Κωνσταντίνου κι Ελένης'. Δεν μ' ενδιέφερε καθόλου. Θα το ξανάκανα κι ας έχανα τον Πέτερ Στάιν".

"Για μένα, το 'Breaking Bad' σεναριακά μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει μέσα 4-5 νομοτελειακές σχέσεις. Η σχέση με τη συζυγό του μπορεί να είναι Μάκβεθ. Η σχέση με το βοηθό του είναι ένα άλλο έργο. Είναι μέσα όλη η παγκόσμια λογοτεχνία, η σοβαρή θεατρική μυθοπλασία σε μια σειρά. Είναι συγκλονιστικό".

"Την περασμένη βδομάδα, μια κυρία την ώρα που έπαιζα και είχα έναν μονόλογο μου φωνάζει 'Πιο δυνατά!'. Η αναίδεια καμιά φορά είναι αγριευτική. Προσπαθείς να σεβαστείς πάρα πολύ αυτόν που έρχεται στο θέατρο, γι' αυτό είσαι γνωστός και αγαπητός. Και όταν εισπράττεις το αντίστροφο αυτού που έχεις δώσει είναι πολύ άγριο".

"Όποτε περνάω τις σκοτεινές μου, πάντα φεύγω. Το σύμβολό μου -το 'χω βάλει σε πολλά έργα- είναι μια βαλίτσα. Ίσως γιατί δεν φεύγω ποτέ από πρόσωπα και κουράζομαι πολύ να αγαπάω. Αγαπάω τόσο βαθιά, αφοσιωμένα και πιστά, που με πιάνει απώθηση από την πολλή αγάπη. Θέλω να απομακρύνομαι γιατί δεν αντέχω να αγαπάω άλλο".

Το Rec με την Ελένη Ράντου μεταδόθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Ραδιόφωνο 24/7.

Share
 

24Media Network

Τα κομμάτια που λείπουν από το Game of throne του Ολυμπιακού

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος κάνει τον απολογισμό του φετινού Ολυμπιακού και ξεκαθαρίζει ότι με δυνατές επενδύσεις σε νέους –και καλούς- Ρομπέρτο, Μέλμπεργκ, Μιραλάς και... Μπεργκ, η φετινή ξέφρενη πορεία θα εκτοξευθεί προς τους τίτλους.

Ο Θεόφιλος έχει όλες τις εμφανίσεις των ονείρων σου

Έχει συλλογή με πάνω από 1.000 εμφανίσεις αθλητών ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, καθώς και το χάλκινο παπούτσι του Νίκου Αναστόπουλου από το 1983. Οι ιστορίες του είναι μοναδικές για το πώς γνωρίστηκε με αθλητές και το πώς έχουν φτάσει στα χέρια του. Ο μεγαλύτερος συλλέκτης φανελών στην Ελλάδα, Θεόφιλος Αδαμάκης, ξετυλίγει το κουβάρι του τρελού πάθους του στο Sport24.gr.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
PROMO
Social Man