123RF
ORIGINALS

Το αυτοκίνητο των ονείρων μου

Ο ευσεβής σου πόθος ίσως και να βρίσκεται μερικές μόνο γκαζιές μακριά.

Ως γνωστόν, τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: αυτά που οδηγάμε και αυτά που ονειρευόμαστε να οδηγήσουμε μια μέρα, αλλά πιθανότατα δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ, τουλάχιστον μέχρι να κερδίσουμε το Τζόκερ.

Από μικροί, ζούμε με την φαντασίωση του σούπερ αμαξιού-φαντασίωση, το οποίο θα μπει σε αφίσα στο παιδικό μας δωμάτιο, ίσως μπει σε αυτό και ως μοντελάκι, αλλά η κανονική του έκδοση θα παραμείνει για πάντα ένα όνειρο θερινής -και όχι μόνο- νυκτός, ακόμη και όταν αφήσουμε πίσω μας το πατρικό σπίτι και αρχίσουμε να ζούμε τη δική μας, ενήλικη ζωή. Έτσι μεγαλώσαμε, έτσι μάθαμε, αλλά ίσως ήρθε η ώρα όλα αυτά να αλλάξουν, χάρη σε δύο μαγικές λέξεις, οι οποίες μάς δείχνουν ότι το όνειρο δεν είναι όσο μακριά πιστεύαμε τόσα χρόνια.

Οι λέξεις αυτές, δεν είναι άλλες από τις ‘Avis Leasing’ και τα απίστευτα πλεονεκτήματα που αυτές συνεπάγονται, φέρνοντας το αυτοκίνητο των ονείρων σου ακόμα πιο κοντά. Η υπηρεσία leasing της Avis, προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην επιλογή μοντέλου, σε απαλλάσσει από δαπάνες όπως τα τέλη κυκλοφορίας, τα σέρβις και την μεικτή ασφάλεια, σε γλιτώνει από βαρετές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και από ζημιές που προκύψουν, ενώ έχεις τη δυνατότητα και να αποκτήσεις το αυτοκίνητο με την ολοκλήρωση της μίσθωσης ή να το επιστρέψεις και να κάνεις leasing ενός καινούργιου. Σημειωτέον ότι το Avis Leasing αφορά μόνο σε καινούργια αυτοκίνητα, δηλαδή όπως θα το αγόραζες.

Εκμεταλλευόμενος αυτή την ευκαιρία, μπορείς πια να αποκτήσεις πολύ πιο εύκολα το αυτοκίνητο που πάντα ήθελες, αρκεί να να επισκεφτείς την Avis. Με άλλο αέρα πλέον, οι δημοσιογράφοι του Oneman αποκαλύπτουν το δικό τους αμάξι των ονείρων τους, κάνοντας ήδη πρόβα στην πρώτη φορά που θα χαϊδέψουν γλυκά το γκάζι του.

Suzuki Jimny για τον Αντώνη Τζαβάρα

123RF

Το αυτοκίνητο των ονείρων μου το είχα, το οδηγούσα για μια δεκαετία και κάτι. Ήταν ένα μαύρο, ατρόμητο Suzuki Jimny και – αλήθεια – ήταν και παραμένει το μόνο αυτοκίνητο για το οποίο τρέφω πραγματικά συναισθήματα. Να ξεκαθαρίσω κάπου εδώ ότι δεν τρελαίνομαι για τα αυτοκίνητα. Αντιμετωπίζω την οδήγηση σαν αναγκαίο κακό και δεν βρίσκω τίποτα γοητευτικό στην ταχύτητα ή σε οποιαδήποτε επίδοση προέρχεται από την τελειότητα ενός κινητήρα. Το Jimny με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή με τη σχεδιαστική του αφέλεια -είναι ένα τετράγωνο κουτάκι με ρόδες, ένα αυτοκίνητο όπως θα το ζωγράφιζε ένα παιδάκι της Β’ Δημοτικού- και με κέρδισε για πάντα με το πείσμα, τις αντοχές και την τιμιότητά του. Στην πόλη ήταν μια χαρά: πήγαινε παντού, πάρκαρε παντού, ακόμα και σε μέρη που δεν ήταν προορισμένα για να παρκάρουν αυτοκίνητα. Εκτός πόλης πήγαινε πάλι παντού, με ακόμα περισσότερη άνεση. Λάσπες, χιόνια, παραλίες, καλντερίμια και χωματόδρομοι, όλα είναι απλώς ωραία τοπία όταν τα διασχίζεις πάνω σε ένα Jimny. Αλήθεια σου λέω, αν χτύπα ξύλο, βρεθείς ποτέ στο μέσο μιας zombie apocalypse, βρες ένα εγκαταλελειμμένο Jimny και φύγε μακριά. Οι πιθανότητές σου να επιβιώσεις θα αυξηθούν θεαματικά μ’ αυτό το αυτοκίνητο. Θα μου πεις ‘Γιατί δεν το έχεις ακόμα’; Θα σου πω ‘μεγάλη ιστορία’. Δεν θα την αφηγηθώ τώρα. Θα πω μόνο μια λέξη: Jimny. Κι άλλη μια Jimny. Την τρίτη φορά που θα το πω, θα πρέπει να βρω έναν τρόπο να το ξανακάνω δικό μου. Ίσως το leasing της Avis να είναι μια καλή λύση.

Lada VAZ 2105 για τον Νίκο Σταματίνη

123RF

Εδώ που τα λέμε δεν είναι ότι θα πρωτοτυπήσω κιόλας. Το αμάξι που θα διαλέξω είναι το αμάξι που ονειρεύονται άντρες, γυναίκες και παιδιά. Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για ανθρώπους-νυχτερίδες κάθε ηλικίας. Αφού το έκανα το spoiler, ας το πω. Το αμάξι των ονείρων μου είναι ένα Lada VAZ 2105 (plot twist, α όχι το έχω στον τίτλο). Το Lada VAZ 2105 είναι μαζί με τα Opel Κadette και τα σκαθάρια τα τελευταία αμάξια χοντρικά της γενιάς τους που μπορεί, ακόμα και σήμερα, κάπου-κάπου, να τα πετύχεις στις παγωμένες γειτονιές της Αθήνας. Με design που σίγουρα δεν είναι η επιτομή του στιλ, με επιδόσεις που σίγουρα δεν θα σε οδηγήσουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 αλλά με κινητήρα που θα σε οδηγούσε σε σοβιετικού τύπου ουτοπίες. Το Lada είναι το αμάξι που θα ήθελα να έχω προλάβει ή καλύτερα το αμάξι που θα ήθελε να με έχει προλάβει.

Audi A1 για τον Κωνσταντίνο Αμπατζή

123RF

Ως παιδί, ονειρευόμουν να οδηγήσω έστω μια μέρα μια αστραφτερή κατακόκκινη Ferrari. Μεγαλώνοντας, όχι απλά μου έφυγε αυτό το πάθος για τα άλογα (και το συγκεκριμένο άλογο της ιταλικής εταιρείας) αλλά δεν είχα καν ιδιαίτερη ζέση για την οδήγηση γενικότερα. Πήρα δίπλωμα στα 20, άρχισα να οδηγάω κανονικά στα 26 και σήμερα, κοιτάω στο αυτοκίνητο πλεονεκτήματα όπως η χαμηλή κατανάλωση και η άνεση και σε καμία περίπτωση η ταχύτητα. Για το Audi A1 πάντως, θα έκανα μια εξαίρεση, αφού συνδυάζει ποιότητα και ομορφιά, χωρίς να μοιάζει με απαγορευμένο καρπό. Προσιτό και όμορφο, όμορφο και προσιτό. Ειδικά αν έχεις σκοπό να επισκεφτείς την Avis.

Το 500αράκι για τον Κώστα Μανιάτη

123RF

Ξέρω ότι έχουν βγει διάφορες εκδόσεις, κάποιες πιο μοντέρνες, κάποιες που όντως σέβονται το κλασικό Fiat 500 κτλ, αλλά εγώ εννοώ το αυθεντικό, το παλιό, εκείνο που πρωταγωνιστούσε στις μεγάλες ιταλικές ταινίες των 60s. Είναι αδύνατον να σκεφτείς για παράδειγμα την ‘Dolce Vita’ του Fellini, χωρίς τον Marcello Mastroianni πίσω απ’ το τιμόνι, cool και φινετσάτο όσο δεν πάει, να φέρνει τις βόλτες του στην ασπρόμαυρη Ρώμη. Ε, λοιπόν, ένα τέτοιο cool και φινετσάτο αυτοκίνητο πάντα ήθελα να το μαγαρίσω, φέρνοντας το βόλτες στο κέντρο της πρωτεύουσας, από την Αθηνάς και την Κολοκοτρώνη μέχρι το Σύνταγμα και την Ακαδημίας. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που δεν ξεπερνάει τα τρία μέτρα, οι πόρτες του ανοίγουν ανάποδα και σε κάνει να μοιάζεις με μυθικό χρονοταξιδιώτη που βρίσκεται στο σήμερα μόνο και μόνο για να κοντράρεται σε στιλ με τους φαν της βέσπας. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που από τον Ιούλιο του 1957, όταν και πρωτοβγήκε στην κυκλοφορία, μέχρι και το 1977 όταν αποσύρθηκε, στοίχειωσε τα πιο τίμια όνειρα των θαυμαστών του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Μπορεί, λοιπόν, να καταναλώνω καθημερινά τόνους χολιγουντιανού junk food, αλλά αν είχα την ευκαιρία να αποκτήσω το αυτοκίνητο των ονείρων μου, τότε θα προτιμούσα λίγο από κλασάτη ιταλική κουζίνα.

Μπορείς εδώ να βρεις τις καλύτερες προσφορές για Leasign από την Avis. Αν δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις, μπορείς να κάνεις leasing για όποιο αυτοκίνητο θες και να το διαμορφώσεις με βάση το μηνιαίο budget σου και τα χαρακτηριστικά που θες.

(Φωτογραφίες: 123RF)