FOOD & DRINK

Ραντεβού στη δύση με έναν Sol seeker

Με μία μπίρα Sol στο χέρι περπατήσαμε στην πόλη και μιλήσαμε για τις άγνωστες ομορφιές της.

Η Αθήνα είναι μια πόλη που της αρέσει να παίζει με τον ήλιο. Τα παιχνίδια σκιών που δημιουργούν οι πολυκατοικίες, οι λόφοι όπου μπορείς να απολαμβάνεις μαγευτικές ανατολές και δύσεις, τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός στις ατέλειωτες κεντρικές οδούς όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση. Η Αθήνα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον ήλιο και όταν αυτός πέφτει τον περιμένει καρτερικά να ανατείλει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον Γιώργο Βαγιάτα ο οποίος αντλεί ενέργεια και όρεξη από τον ήλιο για να δημιουργήσει και να ανακαλύψει καινούργια πράγματα. Κρατώντας μια μπίρα Sol στο χέρι μας ξενάγησε σε καινούργια σοκάκια, στέκια και μυστικά της πόλης, ενώ μας μιλούσε για όσα κάνουν αυτή την πόλη τόσο ιδιαίτερη και περίεργα όμορφη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ελληνική μυθολογία ο Ήλιος ήταν Τιτάνας και λατρευόταν σαν θεός. Ο αντίστοιχος του Ηλίου στην Ρωμαϊκή μυθολογία είναι ο Σολ και με τον Γιώργο μόλις ανοίξαμε δύο μπύρες Sol ξεκινήσαμε την κουβέντα για την σημασία που έχει ο ήλιος στην ζωή “Το ξέρεις ότι νιώθω τρομερά δυνατά μέσα μου την ανάγκη να πω ” αυτό το κίτρινο φως στον ουρανό”, αλλά θα αντισταθώ. Θα μπορούσα να πω και “ήλιος ίσον 344, όπως και διάθεση και φυσικά το καλοκαίρι. Άρα ήλιος ίσον διάθεση του καλοκαιριού”, αλλά δεν θα το κάνω γιατί έχει χαθεί το reference πλέον και δεν θα εκτιμηθεί. Οπότε ας γίνω πιο ποιητικός και ας πω ότι ο ήλιος είναι η υπόσχεση κάτι καλού, κάτι νέου. Μιας νέας μέρας, ενός καλού καλοκαιριού. Αλλά και το κίτρινο φως στον ουρανό μου αρέσει ακόμα”.

Τόση ώρα όμως δεν κάναμε τις συστάσεις. Τον Γιώργο σίγουρα τον έχεις δει στην τηλεόραση μα πάνω από όλα σίγουρα έχεις γελάσει με τα αστεία του. Είναι ένας αεικίνητος τύπος με τρομερή ενέργεια που το τεράστιο του προσόν είναι ότι μπορεί να την μεταδίδει απλόχερα. Ακριβώς όπως και ο ήλιος -ή μια Sol- και για αυτό τον ρώτησα αν και πως του προσφέρει ενέργεια και έμπνευση “Καταρχάς αν το σκεφτείς ο ήλιος δίνει κυριολεκτική ενέργεια, τύπου αυτός δίνει ζωή σε όλο τον πλανήτη. Αλλά και σε σένα προσωπικά, σκέψου τον εαυτό σου καλοκαίρι, πόση ενέργεια έχεις, πόση διάθεση. Τώρα σκέψου τον χειμώνα, μετά από 3 μέρες με βροχή. Και τώρα σκέψου μία μπύρα που μοτο της είναι το “taste the sun” και όχι άδικα. Πήρες την απάντηση”.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τον Γιώργο να μας οδηγεί σε έναν λόφο στην Αγία Παρασκευή με εκπληκτική θέα. Όπως ανεβαίνουμε μας εκμυστηρεύεται που έχει δει τον καλύτερο ουρανό με ήλιο “Πιστεύω πως για να δεις τον καλύτερο ουρανό με ήλιο πρέπει ο ουρανός να συναντιέται με την θάλασσα. Τον έχω δει λοιπόν στον Λυκαβηττό, αφού είχα ανέβει με τα πόδια και έβριζα σε όλη τη διαδρομή για το πόσο έχω κουραστεί, βρέθηκα εκεί στη σημαία, με την Ακρόπολη μπροστά, πίσω την θάλασσα, τον ήλιο να πέφτει ακριβώς από πίσω. Ήταν ένα σοκ, η πρώτη φορά αυτής της θέας”.

Και είχε απόλυτο δίκιο. Όσες φορές και αν δεις αυτήν την θέα μοιάζει κάθε φορά το ίδιο ιδιαίτερη και συγκλονιστική. Μετά το περπάτημα κάτσαμε στο παγκάκι να απολαύσουμε την θέα αλλά και την Sol μπίρα μας. Η ερώτηση απλή “Ανατολή ή δύση;”. Η απάντηση σύνθετη αλλά ξεκάθαρη “Η δύση είναι μία σταθερή αξία, αλλά θα πω ανατολή. Δεν την βλέπεις συχνά, είτε θα έχεις ξυπνήσει τρομερά νωρίς που συνήθως είναι κακό αλλά αν δεις ανατολή μάλλον πας κάποιο ταξίδι, κι αν την δεις πριν κοιμηθείς σημαίνει πως ήταν ένα καλό βράδυ. Κανένα μέτριο βράδυ δεν έλειψε με το “ναι μωρέ, ήμασταν έξω μέχρι την ανατολή””.

Έχοντας έναν curban and sol seeker  δίπλα μου δεν θα μπορούσα να μην τον ρωτήσω ποιο θεωρεί το ιδανικό σημείο για πρώτο ραντεβού με κοπέλα και μια μπίρα Sol στο χέρι. Με κοιτάει και χωρίς να το σκεφτεί μου λέει “Να περπατήσετε όλη την διαδρομή από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι την αρχή των beach bar.  Όλη αυτή η κατάσταση, που από τη μία έχεις μία πόλη που ζει σε φουλ ρυθμούς και από την άλλη την ηρεμία της θάλασσας είναι τρομερή, και σε αυτή τη διαδρομή το καλύτερο σημείο για να “αράξετε” με την μπύρα, είναι μετά από το κιόσκι το σκάκι, σε εκείνο το παρκάκι, θα το βρείτε, άντε πάτε”. Σας δώσαμε και ιδέα για εναλλακτικό ραντεβού μπαγάσηδες.

Παίρνοντας τον δρόμο της κατάβασης ανοίγουμε άλλες δύο μπίρες και αναρωτιέμαι αν η Αθήνα είναι η ομορφότερη πόλη του πλανήτη επειδή έχει ήλιο ή ο ήλιος κάνει την Αθήνα την ομορφότερη πόλη στον κόσμο. Ο Γιώργος αφού το σκέφτεται λίγο μου απαντάει “Η Αθήνα είναι μιά μάλλον άσχημη πόλη αν την απομονώσεις, αλλά έχει αυτό το τρομερό real life φίλτρο του ήλιου της, που την κάνει πανέμορφη. Ναι η Αθήνα είχε φίλτρα πριν καν σκεφτούμε εμείς τι σημαίνουν. Αλλά την κάνει και λίγο πιο δικιά σου, την κάνει μία από εμάς”. Κι είχε απόλυτο δίκιο αφού τα χρώματα του ήλιου που έπεφτε είχαν λούσει τις πολυκατοικίες με ένα χρυσαφένιο πέπλο. Παρόμοιο με αυτό της μπίρας Sol.

#SolSeekers

#TasteTheSun

#SolBeer