FOOD & DRINK

Οι 23 κανόνες του καφέ Nespresso

Κάψουλες, ταξίδια, γεύσεις, αρώματα. Είναι πολλά αυτά που συνοδεύουν την ιεροτελεστία ενός καφέ Nespresso και είμαστε εδώ για να τα πούμε όλα.

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν κανόνες. Όχι αυστηροί, όχι καθολικοί. Κανόνες όπως τους εννοούμε εδώ στο ONEMAN. Δεν θα μπορούσε από αυτή την στήλη να ξεφύγει ο καφές Nespresso, o George Clooney και όλος ο μαγικός κόσμος που κρύβεται πίσω από κάθε κάψουλα.

Πρώτα ανοίγεις την μηχανή Nespresso και μετά το μάτι.

Βάλε challenge στον εαυτό σου να διαλέξεις στα κουτουρού μια κάψουλα και μετά να ανακαλύψεις ποια είναι από την γεύση της.

Πρόσεχε τις δοσολογίες και για το τι είναι η κάθε κάψουλα. Παίζουν ρόλο τα γραμμάρια για να απολαύσεις την κάθε κάψουλα στον μέγιστο βαθμό.

 

Μην σκεφτείς καν να πεις από μέσα σου “να αφήσω να τρέξει λίγο παραπάνω για να πιω περισσότερο καφέ”. ΛΑΘΟΣ.

Αν μετά την πρώτη γουλιά παίρνεις ύφος μοιραίο και στάση θανατηφόρα και λες “Nespresso, What else?” αλα George Clooney δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς. Μόνος είσαι στο σπίτι.

Μην ξεχαστείς όμως και το κάνεις και έξω και γίνουμε ρεζίλι.

Θα έπρεπε να ήταν κανόνας να είχαν και τα καφέ στον δρόμο Nespresso, όπως στο εξωτερικό αλλά σιγά σιγά όλα θα γίνουν.

Διάβασε τι χαρακτηριστικά και επιγεύσεις έχει η κάθε Εκλεκτή Ποικιλία  και προσπάθησε να τις ανακαλύψεις μόνος σου. Είναι απίστευτα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Dulsao στα βραζιλιάνικα σημαίνει έρωτας. Δεν ξέρω βασικά τι σημαίνει αλλά αυτό το χαρμάνι είναι έρωτας. 

Indriya στα ινδικά σημαίνει απόλαυση. Δεν ξέρω ινδικά αλλά σε κάθε γουλιά αυτού του καφέ νιώθεις μια μοναδική απόλαυση γεύσης και αρωμάτων.

 

Bukeela σημαίνει άρωμα. Σίγουρα δεν σημαίνει άρωμα αλλά αυτός ο καφές από την Αιθιοπία μόλις έρθει σε επαφή με το καυτό νερό και σπάει η κάψουλα γεμίζει όλο το δωμάτιο με μεθυστικά αρώματα.

Αν προτιμάς τον cappuccino τότε επιβάλλεται να πάρεις το aeroccino. Για την μέγιστη απόλαυση θες τα κατάλληλα εργαλεία.

Υπάρχουν πολλοί που διαλέγου κάψουλες με το χρώμα. Εντάξει, κι εγώ το έχω κάνει αλλά η σωστή επιλογή είναι για την γεύση και την απόλαυση.

Βάλε μερικές κάψουλες ανακατεμμένες σε ένα βαζάκι και διάλεγε κάθε μέρα στην τύχη μια διαφορετική. Η ζωή θέλει ποικιλία.

Μην σνομπάρεις τον decaffeinato. Μόλις το δοκιμάσεις δεν θα πίνεις πια καφέ μόνο για την καφείνη αλλά όλη την ημέρα για την απόλαυση.

Ποτέ δεν αγοράζεις μόνο μια ποικιλία. Αυτό το παιχνίδι των γεύσεων είναι σα να ψάχνεις προορισμό για το επόμενό σου ταξίδι.

Ξέρω όμως ότι έχεις την αγαπημένη σου κάψουλα. Όπως ο George έχει την volluto και σε κάθε γουλιά λέει “I wouldn’t change a thing”

Πείσε το αφεντικό στην δουλειά να πάρετε μηχανή Nespresso και να δεις πως θα σου έρθει η αύξηση μετά.

 

Την Nespresso μηχανή σου θα την σέβεσαι. ΘΑ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΑΙ. (Εννοώ να την έχεις καθαρή και να την προσέχεις όπως σε προσέχει και εκείνη)

Για κάθε τύπο καφέ, υπάρχει και η ιδανική κούπα-ποτήρι. Μην είσαι αχταρμάς και τα πίνεις όλα στο ίδιο.

Τις κάψουλές σου να τις έχεις περιποιημένες. Όταν έρθει εκείνη σπίτι σου θα αρχίσεις να της μιλάς για Nespresso και θα λιώσει.

Πρόσεχε μην ξεμείνεις από κάψουλες και δεν έχεις μετά τι να κάνεις. Βασικά πάντα έχεις όταν υπάρχει η online παραγγελία.

Κάθε φορά που βάζεις μια κάψουλα στην μηχανή κάντο με στυλ. Γιατί μπορεί η Nespresso να έκανε τον καφέ μια πανεύκολη και προσιτή υπόθεση αλλά ποιος σε εμποδίζει να νιώθεις ο καλύτερος barista του σπιτιού σου;

Τα πάντα για τον αγαπημένο σου καφέ και στο μεγάλο αφιέρωμα του Oneman στον κόσμο του espresso.