ENTERTAINMENT

Καλοκαιρινές διακοπές στο μπαλκόνι 

Όταν πέφτει ο ήλιος, χρειάζεσαι μόνο τα απαραίτητα.

Ο στόχος του φετινού καλοκαιριού ήταν να μπεις στο πλοίο από τον Πειραιά και να κατέβεις σε κάθε λιμάνι, περνώντας έναν ολόκληρο μήνα δοκιμάζοντας διαφορετικές παραλίες, διαφορετικές παραθαλάσσιες ταβέρνες και μπαράκια. Να ανακαλύψεις ξεχωριστούς συνδυασμούς κυκλαδίτικων μεζέδων, με τις αγαπημένες σου μπύρες και ιδανικούς συνδυασμούς με κυκλαδίτικα landmarks. Για παράδειγμα τι διαφορά έχει η Λόζα στη Τζιά από τη Λούζα στην Τήνο; Και με τι ταιριάζει περισσότερο, με Μάμος ή με Heineken; Και με τι θα συνοδεύσεις το ηλιοβασίλεμα στην Αντίπαρο, στον «σιφνέικο γιαλό»;

Για να μην έχεις απορία η Τζιώτικη Λόζα είναι πιο μεστή στη γεύση σε σχέση με την Τηνιακή που είναι πιο αέρινη και έχει πιο αρωματικούς γευστικούς τόνους. Άρα, πίνεις στην Τζιά Μάμος, με τον πιο έντονο χαρακτήρα, και στην Τήνο Heineken, για να αναδειχθούν οι γευστικές λεπτομέρειες του φημισμένου κυκλαδίτικου αλλαντικού. Ενώ, το ηλιοβασίλεμα στα βραχάκια της Αντιπάρου θέλει παγωμένη και ανάλαφρη Amstel Free lemon για να προετοιμαστείς ομαλά για τα μπαράκια της πλατείας αργότερα, συνδυάζοντας την αυθεντική γεύση με αυθεντικές στιγμές αγκαλιά με το κορίτσι, ή την παρέα.

Όμως, η ζωή δεν τα φέρνει όπως σχεδιάζεις. Το αφεντικό, όταν ζήτησες έναν μήνα άδεια, άλλαξε όλα τα χρώματα της ίριδας και όταν ζήτησες και ένα bonus στο τέλος της σαιζόν άρχισε να βγάζει καπνούς σαν ξεχαρβαλωμένη ατμομηχανή.

Άρα, οι φετινές σου διακοπές θα είναι μια εβδομάδα στο εξοχικού του ξαδέλφου σου και πολύ σου πάει. Θα τη βγάλεις ανεβάζοντας «κλεμμένες» φωτογραφίες στο Insta, που θα υπαινίσσονται ότι δεν άφησες νησί για νησί, άσχετα αν εσύ δεν άφησες ούτε τη Λούτσα. Και από τα 24 γράμματα των διακοπών, όχι μόνο δεν έφτασες ποτέ στο «Ω», αλλά έμεινες να πίνεις Άλφα με τον ξάδελφο. «Pas mal» που λένε και οι Γάλλοι. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Τουλάχιστον το Άλφα σε ταξιδεύει. Έστω και νοητά.