ΠΟΤΟ

5 νέα μπαρ στις Κυκλάδες γιατί το καλοκαίρι τώρα αρχίζει

Άνοιξαν και σε περιμένουν με καλοκαιρινή διάθεση για να ζήσεις αξέχαστες στιγμές.

Οι Κυκλάδες είναι το αγαπημένο σου σύμπλεγμα νησιών. Είναι εκεί που πήγες τις πρώτες σου διακοπές μόνος, τις πρώτες σου διακοπές με την κοπέλα σου και εκεί που πέρασες τις ωραιότερες στιγμές της ζωής σου. Πάντα υπήρχαν μπαρ που έχουν γράψει την δική τους ιστορία αλλά τα τελευταία χρόνια ανοίγουν κάποια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αγαπημένα σου spot στην Αθήνα. Σε Τήνο, Πάρο, Αντίπαρο και Σύρο φέτος άνοιξαν πέντε υπέροχα νέα μαγαζιά και πίστεψέ με αν τα επισκεφτείς θα τα λατρέψεις.

Three Donkeys – Τήνος

Τούτο το μαγαζί έχει κάτι το ξεχωριστό. Μόλις ανεβαίνεις τα σκαλιά του, νιώθεις ότι εκεί θα ζήσεις στιγμές που θα στιγματίσουν το καλοκαίρι σου. Την στιγμή που μπαίνεις μέσα νιώθεις σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό. Όταν όμως πίνεις την πρώτη γουλιά από τα υπέροχα ποτά και cocktails του, ήδη καταγράφονται στην μνήμη σου σαν highlight των διακοπών σου. Οι τρεις γάιδαροι (ο Νίκος Μοσχονάς, ο Σπύρος Απέργης και ο Βαγγέλης Ζάχος) άφησαν πίσω τους την βαβούρα της Αθήνας για να προσφέρουν εκπληκτικά ποτά σε ένα μπαρ το οποίο σε κάθε έκφανσή του σε ταξιδεύει.

Από την πανέμορφη tiki διακόσμησή του και τα υπερδροσιστικά ποτά, μέχρι την χορευτική του μουσική και τα ανεβασμένα vibes του. Και μπορεί να έχω αναφέρει ήδη δύο φορές την υψηλή ποιότητα στα ποτά τους, αλλά το ξέρεις καλά ότι είναι κάτι που δεν βρίσκεις συχνά σε ένα νησί. Άλλωστε από αυτούς τους three donkeys έχω πιει ίσως το καλύτερο gin tonic που έχω δοκιμάσει και αυτό δεν το ξεχνάω ποτέ. Για όλους αυτούς τους λόγους, διάλεξε το ποτό ή το cocktail σου και κάτσε στην μπάρα ή στην βεραντούλα και σου εγγυώμαι ότι αυτή η βραδιά θα σου μείνει αξέχαστη.

OMMA – Τήνος

Η Τήνος έχει την τιμητική της τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω αν φταίει ο αέρας ή το vibe που αναδεικνύει σε κάθε γωνία της αλλά το σίγουρο είναι ότι ανοίγουν υπέροχα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο. Το ‘αρχαιοελληνικό’ ΟΜΜΑ, προσγειώνεται στην Τήνο και ήρθε να δώσει μια άλλη πνοή στο νησί. Τοποθετημένο σε ένα αμφιθεατρικό σημείο πάνω από την χώρα, διαθέτει εκθαμβωτική θέα η οποία θα σου κόψει την ανάσα, αφού έχεις πιάτο όλη την ομορφιά του νησιού και του Αιγαίου. Από εκεί βγαίνει και το όνομά του μιας και ‘όμμα’ είναι η αρχαιοελληνική λέξη για το μάτι. Εκτός όμως από breathtaking θέα, το νέο αυτό bar restaurant διαθέτει και εκπληκτικά cocktails και φαγητό.

Από το πρωί με παραδοσιακές πίτες, ομελέτες και γλυκά, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη σκυτάλη παίρνουν δημιουργικά πιάτα όπως Carpaccio μόσχου με αρωματισμένη μουστάρδα, δροσερό καρπούζι με ωριμασμένη γραβιέρα Τήνου και πούδρα από λούζα-Ραβιόλι γαρίδας σε κρέμα πορτοκάλι, όλα με την υπογραφή του Θοδωρή Παυλόβ. Όμως δεν σου είπα το πιο σημαντικό. Πίσω από αυτό το πανέμορφο μαγαζί κρύβεται η ομάδα του Old Dog από την Νέα Φιλαδέλφια και όπως καταλαβαίνεις τα ποτά και τα cocktails τα έχει αναλάβει το χέρι του Παναγιώτη, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια λίστα εμπνευσμένη από την Τήνο, ως μούσα του Αιγαίου. Το πετιμέζι, η μαρμελάδα ντομάτα και οι αγκινάρες λειτουργούν σαν μια πανδαισία χρωμάτων, σχηματίζοντας μια λίστα με τις 9 Μούσες. Τούτο το μαγαζί θα σε ταξιδέψει ακόμα παραπέρα από την Τήνο. Θα σε χαλαρώσει με τα cocktails του, τις μουσικές και φυσικά την εκπληκτική του θέα.

Stilvi – Πάρος

Η επόμενη φρέσκια άφιξη ήρθε από την Πάρο και ακούει στο όνομα Stilvi. Αν έχεις απορία από που βγαίνει και τι σημαίνει, τότε κάτσε στην υπέροχη αυλή του να στα πω. Στίλβη είναι η μαρμαρυγή, το τρεμοφέγγισμα ενός άστρου. Αν τώρα προέκυψε η επόμενη απορία, τι σχέση έχει αυτό με ένα bar-restaurant τότε μια επίσκεψη θα σε πείσει. Το Stilvi άνοιξε πριν από περίπου δύο μήνες και διαθέτει μια εκπληκτική αυλή στην οποία δεν χορταίνεις να χαζεύεις τον ουρανό και τα αστέρια. Χωμένο μέσα στα στενάκια της Νάουσας είναι σαν μια μικρή όαση η οποία ανοίγει από τις επτά το απόγευμα και σου προσφέρει εκπληκτικό φαγητό και ακόμα πιο ωραία ποτά. Το μενού έχει επιμεληθεί ο chef Βασίλης Τζίμας και βασίζεται στις μεσογειακές γεύσεις με ενδιαφέροντα twists. Για ορεκτικό διάλεξε Ταρτάρ τονου, για κυρίως Flap steak ή σφυριδα και συνόδεψέ τα με την σαλατα με το αβοκάντο και το μάνγκο, ενώ στο τέλος πάρε το προφιτερόλ που είναι σκέτη κόλαση. Τα σου γεμίζονται με παγωτό την στιγμή που τα παραγγέλνεις και μετά πέφτει ζεστή σοκολάτα από πάνω.

Εγώ όμως ξέρεις ότι λατρεύω τα cocktails και το Stilvi έχει έναν μεγάλο κατάλογο σε signature cocktails, aperitivo, gin tonics αλλά και greek touch όπως τα έχουν ονομάσει, δηλαδή cocktails με βάση ελληνικά spirits και γεύσεις. Στην τελευταία κατηγορία θα λατρέψεις την Greek Paloma και το Caper Negroni ενώ το G&T με watermelon cordial βγάζει τις πιο καλοκαιρινές επιθυμίες σου στην επιφάνεια. Πίσω από τις δημιουργίες κρύβεται ο Χάρης Δάρρας και για αυτό θα δεις το υπέροχο Clandestino του ανάμεσα στα signatures cocktails. Παράγγειλε το ποτό σου, δοκίμασε μια κουζίνα που θα σε ξετρελάνει και ενδιάμεσα κοίτα ψηλά στα αστέρια για να καταλάβεις τι σημαίνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία Stilvi.

Little frog – Αντίπαρος

Πριν από λίγες μέρες άνοιξε ένας βάτραχος στην Χώρα της Αντιπάρου. Το Little frog βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από την πλατεία και ήρθε με την αύρα του αλλά και την ποιότητά του να προσθέσει ακόμα περισσότερα σε αυτό το γεμάτο vibes νησί. Ο Νεστορας, ο Γιώργος, ο Σταύρος και ο Άγγελος διάλεξαν την Αντίπαρο μιας και έχουν ερωτευτεί και εκείνοι την μοναδική ενέργεια του νησιού. Και σκέψου ότι επισκέφτηκαν το νησί χειμώνα και πήραν αμέσως την απόφαση. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί Little frog, τότε η απάντηση είναι απλή. Ο βάτραχος σημαίνει καλή ενέργεια και για τους 4 ιδιοκτήτες του. Ο βάτραχος συμβολίζει την αφθονία, την τύχη, την μεταμόρφωση και τη μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη. Εργάζεται με τις αγωνιστικές δυνάμεις του νερού (στην Αντίπαρο είμαστε άλλωστε) για πνευματική και συναισθηματική θεραπεία και μπορεί να μας βοηθήσει στην προσωπική μας εξέλιξη.

Το Little frog είναι ένα Cocktail Bar-restaurant με την υπογραφή του Μιχαλη Μερζένη στις γεύσεις. Στον κατάλογο θα βρεις από meatballs pizza και tacos γαρίδας, μέχρι risotto γεμιστά και fish n’ chips. To φαγητό μπορείς να το συνοδεύσεις με κρασί από την μεγάλη λίστα κρασιών από ελληνικό και ξένο αμπελώνα όπως και παραπάνω από 15 cocktails για να δοκιμάσεις. Δεν ξέρω αν θα τα απολαύσεις στην πανέμορφη μπάρα του, έξω στα stand που βρίσκονται στο σοκάκι ή στο roof garden του, αλλά σίγουρα το Little frog ήρθε για να ομορφύνει ακόμα περισσότερο τις διακοπές σου στην Αντίπαρο.

Baba – Σύρος

Η Σύρος είναι ένα υπέροχο νησί με διαφορετικές πλευρές να ανακαλύψεις. Διαθέτει εξαιρετικές παραλίες, πολύ καλό φαγητό, μπόλικα λουκούμια, το μοναδικό καζίνο σε νησί στην Ελλάδα και όμορφα μπαρ. Από φέτος διαθέτει ένα ακόμα υπέροχο, το Baba by Pairi όπως είναι το πλήρες όνομά του. Για να φτάσεις στο Baba πρέπει να περπατήσεις το λιμάνι και λίγο πριν το τέλος του να μπεις σε ένα στενό. Μόλις δεις μια όμορφη, tiki μπάρα να φωτίζει το σοκάκι, θα καταλάβεις ότι έφτασες. Cocktails με βάση το ρούμι, την τεκίλα, το gin αλλά και ελληνικά αποστάγματα είναι στην διάθεση σου να τα διαλέξεις. Εγώ θα σου προτείνω το Climax ή το Moscow Mule Carbonated τα οποία είναι και τα αγαπημένα μου ενώ ο κατάλογος διαθέτει και όλα τα κλασσικά cocktails. Αν πάλι θες να απολαύσεις το cocktail σου ατενίζοντας την θάλασσα μπορείς να το πάρεις take away σε πλαστικό και να κάνεις την βόλτα σου. Πίσω από αυτό το μαγαζί όπου θα ζήσεις τις ομορφότερες σου στιγμές στο νησί βρίσκεται η ομάδα από το Pairidaeza στην πλατεία Καρύτση. Αυτό και μόνο σε κάνει να υποψιάζεσαι πως τα vibes σε αυτό το μαγαζί δεν μοιάζουν με κανένα άλλο.