ΠΟΤΟ

Στο Theory Bar & more δεν θα ακούσεις μόνο θεωρίες

Το Χαλάνδρι γέμισε με bar. Ευτυχώς ανάμεσα στα πολλά και αδιάφορα υπάρχουν και μερικά που μας αρέσουν. Ιδού ένα από αυτά.

Στην πρώτη επίσκεψη κρατούσα τις επιφυλάξεις μου. Στη δεύτερη αποφάσισα ότι όσοι μου είχαν προτείνει σε social και δια στόματος να πάω στο Theory bar & more στο Χαλάνδρι, έπραξαν πολύ σωστά. Γιατί στη μπάρα και τα τραπέζια του θα βρεις μικρές στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Κάτι που έλειπε από το πολύβοο αλλά τόσο άτσαλα ποικιλόμορφο Χαλάνδρι.

Από πέρυσι συνήθιζα να πίνω ποτά στο Χαλάνδρι. Και έχω πάει στα περισσότερα από τα bar που κατέκλυσαν τους πεζοδρόμους και τις εμπορικές στοές. Φέτος πλέον ένιωθα ότι η φάση είχε αρχίσει να κουράζει, όπως κούρασε η Νέα Ερυθραία. Αλλά όχι.

 

Το Theory bar & more είναι ανοιχτό από τον Μάρτιο. Και ήδη ακούς διθυραμβικά σχόλια. Για τα φαγητά του (δεν θα ασχοληθώ παραδόξως με αυτά), για τα ποτά του (θα ασχοληθώ με αυτά) και για το mood που επικρατεί στο μαγαζί.

Βλέπεις είναι δύσκολο να καταφέρεις να κρατήσεις τον κόσμο σου όταν καλοκαιριάζει. Όταν ο κόσμος σταματά να θέλει να στριμώχνεται στην μπάρα. Όταν ο κόσμος ζητά να πίνει ελάχιστα πιο χαλαρά το ποτό του απ’ ό,τι τον χειμώνα.

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)

Το Theory δίνει την απάντηση με την αρκετά μεγάλη μπάρα του, τα τραπέζια στο εσωτερικό αλλά κυρίως με τα τραπέζια και τον μεγάλο εξωτερικό χώρο. Ο κίνδυνος τού να γίνει ένα αδιάφορο μεγάλο μαγαζί είναι ορατός. Αλλά με λίγα λεπτά σε οιαδήποτε γωνιά του αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

 

Δεν ξέρω αν είναι ο κόσμος που προς το παρόν είναι μια χαρά. Δεν ξέρω αν είναι η μουσική που παίζει σχεδόν αρμονικά με το mood του κόσμου. Δεν ξέρω καν αν είναι το πολύ ευχάριστο ξύλινο περιβάλλον του. Αλλά το Theory σε κάνει να νιώθεις ότι οτιδήποτε συμβαίνει στον χώρο του είναι value for money.

Στο bar θα βρεις μια παρέα ημίτρελων να κοροϊδεύουν διαρκώς ο ένας τον άλλον. Στα μοναστηριακά τραπέζια θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις εύκολα τις κοπέλες δίπλα σου. Στα δέντρα και τον φοίνικα στον εξωτερικό χώρο, θα βρεις την καλοκαιρινή διάθεση που αδυνατείς να ανιχνεύσεις σε πολλές άλλες γωνιές της πόλης.

 

Αυτή η χαλαρότητα που είναι τόσο αναγκαία στα καλοκαιρινά σου ποτά υπάρχει στο Theory. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν εσύ το επιθυμείς, δεν μπορείς να στήσεις το μικρό δικό σου πάρτι στην μπάρα του.

Ο άνθρωπός σου να ξέρεις είναι η Ξένια. Μία ξανθιά που θα δεις να τριγυρνά σαν σίφουνας από τραπέζι σε τραπέζι κι από παρέα σε παρέα. Μίλησέ της. Ακούει και παραγγελίες και την κάθε βλακεία που μπορεί να της πει οποιοσδήποτε πελάτης. Είναι από την Σίφνο, καταλαβαίνει.

Τις δύο φορές που πήγα προτίμησα straight ποτά. Αλλά τα cocktail που έπινε η παρέα μου και περιφέρονταν γύρω μου φαίνονταν και ήταν πολύ καλά. Δοκίμασα φυσικά ό,τι κι αν ερχόταν στο τραπέζι.

 

Από το πουληστερό – μιας και έρχεται με γλειφιτζούρι στο ποτήρι – Lollipop και το πολύ δροσιστικό Garden breath, στο πολύ ενδιαφέρον και ρουμάτο Mr. ginger ή το κλασικό αλλά πολύ σωστά φτιαγμένο Mai Tai.

Το Theory θα μπορούσε δικαιωματικά και μόνο εξαιτίας του ονόματος να πουλάει θεωρίες. Το καλό είναι ότι δεν το κάνει. Αντιθέτως χτίζει τη δική του θεωρία για τη διασκέδαση.

Διεύθυνση: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)