ΠΟΤΟ

Στο Under The Palm θα νιώσεις πως είσαι διακοπές στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο μπαρ με εξαιρετικά ποτά και καλοκαιρινά vibes περιμένει να μας υποδεχτεί.

Αν κλείσεις τα μάτια σου και προσπαθήσεις να αναπολήσεις τις πιο όμορφες βραδιές της ζωής σου τότε είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία αυτών θα είναι σε κάποιο νησί, ένα καλοκαιρινό βράδυ σε ένα bar όπου χόρευες με την ψυχή σου. Αυτή ακριβώς την διάθεση, το vibe και τις αναμνήσεις ήρθε να σου δημιουργήσει το Under the Palm με συστατικά του τα υπέροχα ποτά, την ανεβαστική μουσική και τον όμορφο κόσμο. Και όλα αυτά στην καρδιά της Αθήνας.

Το Under the Palm είναι η νέα προσθήκη στον bar χάρτη της πόλης όπου οι πινέζες του όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και περισσότερες αλλά και καλύτερες. Όμως τούτο το μαγαζί δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Δεν είναι σκοτεινό, δεν βάζει σε πρώτο πλάνο τα cocktails του και τους δύσκολους καταλόγους, ούτε τις πολύπλοκες διακοσμητικές αλχημείες. Στο Under the Palm τα πάντα μοιάζουν φτιαγμένα για να περάσεις υπέροχες στιγμές. Τα ποτά τους είναι προσεγμένα, η μουσική είναι ανεβαστική και ο χώρος φωτίζεται υπέροχα από την ταμπέλα που υπάρχει κάτω από τον φοίνικα όπου όλοι περνάνε υπέροχα.

Αυτό ακριβώς ήθελαν οι πέντε ιδιοκτήτες να πετύχουν όταν το άνοιξαν πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Ιάσωνας, ο Μάριος, ο Στράτος, ο Κάρολος και ο Κώστας οραματίστηκαν ένα μαγαζί που θα συνδυάσει τα καλά ποτά και cocktails αλλά συνάμα θα προσφέρει διασκέδαση σε όποιον το επιλέγει για να περάσει το βράδυ του. Και πίστεψέ με το κατάφεραν. Όσες φορές έχω βρεθεί και εγώ κάτω από τον φοίνικα θυμάμαι τον εαυτό μου εκτός από το να απολαμβάνει το εξαιρετικό G&T που φτιάχνουν τα παιδιά μέσα στην μπάρα, να θέλει να χορέψει σαν να βρισκόμουν διακοπές. Όταν έφυγα μετά από αρκετές ώρες κατέληξα ότι ο φοίνικας σου φτιάχνει την διάθεση.

Και δεν είναι μόνο το G&T που πρέπει να δοκιμάσεις. Μία λίστα με δροσερά και ενδιαφέροντα cocktails θα φτάσει στα χέρια σου σε σχήμα φοίνικα και εγώ σου προτείνω από εκεί να δοκιμάσεις το Aviation Fizz με βάση το gin αλλά και το Pearl Diver με βάση το ρούμι, τα οποία μοιάζουν να βγήκαν από τα πιο καλοκαιρινά σου όνειρα. Πολύ πιθανό είναι να έχεις δει κάποιο story από το Under the Palm αφού το logo που αλλάζει χρώματα έχει ήδη instagramηθεί πολύ, όπως και ο φοίνικας που εκτός από την γεμάτη διαμάντια κάβα, κρύβει από κάτω του και όλους τους καλεσμένους του και είναι έτοιμος να τους διασκεδάσει.

Το Under the Palm δεν είναι όμως μόνο bar. Είναι ένα boutique bar όπου ανοίγει από το πρωί με φαγητό που έχει επηρεαστεί κυρίως από την ιταλική κουζίνα. Τάρτες, σαλάτες, κρουασάν αλλά και εξαιρετική πίτσα που φτιάχνεται από την αρχή μέχρι το τέλος στο μαγαζί. Το εντυπωσιακό είναι ότι η κουζίνα μένει ανοιχτή μέχρι την μία το βράδυ έτσι ώστε αν θες αργά να τσιμπήσεις κάτι είναι πάντα στην διάθεσή σου. Εγώ πάντως την πίτσα δεν θα την άλλαζα με τίποτα και αν θες με ακούς.

Ακόμα δεν έχεις ρωτήσει γιατί αυτοαποκαλείται boutique bar αλλά εγώ θα σου λύσω την απορία ευθύς αμέσως. Στον όροφο που υπάρχει πάνω από τον φοίνικα θα διοργανώνονται pop up events για την παρουσίαση προϊόντων τα οποία θα συνοδεύονται και από το ανάλογο launch party. Κάθε ένα θα είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ενώ τις Κυριακές οι palmistas θα έχουν έναν ακόμα λόγο να συγκεντρωθούν Under the Palm αφού ενας dj ή -και- ένας barman θα κάνουν guest εμφάνιση δίνοντας έναν extra vibe κάθε φορά.

Όσους έχω ρωτήσει για αυτό το μαγαζί μου έχουν απαντήσει με το απλό αλλά αρκετά απροσδιόριστο ‘έχει κάτι’. Αυτό το κάτι προσπάθησα να μεταφράσω κι εγώ και κατάλαβα ότι είναι η αγάπη για οτιδήποτε καλοκαιρινό που βγάζει στα πάντα του το Under the Palm. Είναι λίγο ο φοίνικας, λίγο τα όμορφα ποτά, λίγο η μουσική που ξεφεύγει από τα κλασσικά που έχεις βαρεθεί στο κέντρο, λίγο ο κόσμος. Νομίζω τελικά ότι είναι όλα μαζί που σε κάνουν μόλις μπαίνεις μέσα να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε καλοκαιρινό μαγαζί σε νησί. Και όπως ξέρεις πολύ καλά αυτές οι στιγμές μένουν λίγο πιο βαθιά χαραγμένες στην μνήμη σου.

Under The Palm Bar, Πραξιτέλους 37 Αθήνα