ΜΠΑΡ

Το ΚΙΝΟΝό είναι ό,τι πιο φρέσκο έχει το Κουκάκι

Cafe, cocktails, εκθέσεις σε έναν χώρο που ο τόνος να πηγαίνει στο δεύτερο όμικρον.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για το Κουκάκι. Και πως να μην υπάρχει άλλωστε όταν είναι μια γειτονιά που όλο μας δίνει καινούργια πράγματα, μαγαζιά και προτάσεις. Τελευταία και πιο πρόσφατη είναι το ΚΙΝΟΝό, ένα all day snack bar όπου θα δεις ενδιαφέροντα πράγματα να εξελίσσονται τριγύρω σου. Εκτός από τα άκρως ενδιαφέροντα πράγματα που έχει μέσα στον κατάλογο του.

 

Όπως σου μαρτύρησα ήδη το ΚΙΝΟΝό βρίσκεται στο Κουκάκι, ακριβώς απέναντι από το Monsieur Barbu. Αν σου κάθεται κάπως ξένο το όνομα, είναι ίσως γιατί το βλέπεις στα αγγλικά γραμμένο. Κοινωνώ. Τώρα μήπως είναι λίγο καλύτερα; Ακριβώς από αυτό εμπνεύστηκε η Όλγα Μανέττα και το ονόμασε έτσι. Ήθελε μέσα από τον χώρο της να μπορεί όχι μόνο να φέρει κοντά τον κόσμο αλλά να μπορούν να λαμβάνουν χώρα εκθέσεις εκθέσεις και εκδηλώσεις. Όπως καλή ώρα αυτή που ξεκινάει στις 18 Νοεμβρίου με θέμα την βία στις γυναίκες. Και να ξέρεις έχουν μπει στο πρόγραμμα αρκετές δράσεις για το μέλλον.

Για να σε ανακουφίσω δεν είσαι ο μόνος που δυσκολεύεται λίγο με το όνομα. Αν κάτσεις στην μπάρα για να πιεις τον καφέ σου θα δεις τα άπειρα ανορθόγραφα χαρτάκια του μανάβη που παλεύει να το γράψει σωστά. Ακόμα προσπαθεί δύο μήνες μετά. Και τώρα που είπαμε για καφέ να σε ειδοποιήσω ότι εκτός από πολύ καλό καφέ το ΚΙΝΟΝό έχει έναν τρομερά ιδιαίτερο χώρο. Τόσο φωτεινό, τόσο θετικό, τόσο όμορφο. Θυμάμαι μία φορά είχα κάτσει με το laptop σε ένα τραπέζι και χάζευα την συννεφιά για ώρα υπό τους ήχους της indie, pop, rock, electronic μουσικής που έπαιζε.

 

Όλα όσα βλέπεις στον χώρο είναι χειροποίητα αφού τα έχει φτιάξει με τα χέρια της η Όλγα. Μπορεί να την θυμάσαι από κάποιο βράδυ στην Αβραμιώτου. Το ΚΙΝΟΝό έχει επίσης και πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα η οποία όσο πάει και μεγαλώνει. Snacks, καγιανάς, brioche, pasta, σούπες αλλά και σαλάτες. Δοκίμασε εκείνο το πιάτο με τα ζεστά χόρτα, το χοιρινό κρήτης και την ξινομυζήθρα.

 

Όσο βραδιάζει όμως τόσο πιο κοντά στο αλκοολ ερχόμαστε. Πρώτα με την μεγάλη γκάμα σε aperittivo όπου τα aperol είναι αρωματισμένα και infused με διάφορες γεύσεις. Μετά σειρά έχουν τα cocktails με συνταγές από τα χέρια του ταλαντούχου Μάριου Ηλιόπουλου. Δοκίμασε το white swan με gin, μαστίχα, κανέλα, ginger, λεμόνι, αχλάδι και μήλο. Μουσική υπόκρουση από δυνατούς dj θα έχεις κάθε μέρα ενώ τις Κυριακές από το μεσημέρι.

 

Το ΚΙΝΟΝό είναι ένα μαγαζί που από την πρώτη φορά που μπαίνεις μέσα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Δεν έχει αντιγράψει κάτι άλλο, δεν θέλει να γίνει κάτι άλλο. Θέλει μόνο να φέρει κοντά ανθρώπους και τους ανθρώπους κοντά σε δράσεις και εκθέσεις. Και όλα αυτά μέσα από έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο στην πιο ενδιαφέρουσα γειτονιά της Αθήνας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα όταν ξέρεις τι θες να κάνεις.

 

ΚΙΝΟΝό Φαλήρου 48, Κουκάκι facebook | foursquare