24 Media
ΠΟΤΟ

Το Mockingbird’s είναι το μπαρ που θα γίνει η νέα σου φωλιά

Με αυλή που θυμίζει νησί, εξαιρετικά coktails, αλλά και κοινωνικό πρόσωπο, η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι 'κελαηδάει' υπέροχα.

”Αλλά θυμήσου, είναι αμαρτία να σκοτώσεις έναν κότσυφα” γράφει στο βιβλίο της με τίτλο “To kill a mockingbird”, η Αμερικανή συγγραφέας Harper Lee. Βλέπεις είναι ιδιαίτερα πουλιά τα κοτσύφια, με ένα γλυκό, ζεστό κελάηδισμα που θες να ακούς μέρα-νύχτα.

Το συγκεκριμένο πτηνό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το νέο ‘family bar’ που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες στο Χαλάνδρι. Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης (γνωστός στην ελληνική μπαρ σκηνή από την δεκαετή θητεία του ως bar leader στο θρυλικό Yacht Club της Σερίφου), ο Φώτης Λάβδας και ο Χάρης Αντύπας, τρεις φίλοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

(Φωτογραφίες: Ειρήνη Προβίδα)

Το πετρόκτιστο σπίτι του 1920 που βρίσκεται στο νούμερο 23 της οδού Σωκράτους στο Χαλάνδρι, μετατράπηκε σε ένα ατμοσφαιρικό μπαρ που λειτουργεί από το πρωί για καφέ και σνακ, μέχρι αργά το βράδυ (ειδικά Παρασκευές και Σάββατο) με τα πιο γευστικά κοκτέιλ της πόλης.

Οι ιδιοκτήτες του ανακαίνισαν με ιδιαίτερη προσοχή το χώρο και έχουν κρατήσει αρκετές vintage λεπτομέρειες. Παράλληλα, μπαίνοντας στο εσωτερικό θα δεις στους τοίχους αρκετά έργα του εικονογράφου-ζωγράφου Κώστα Λάβδα που δίνουν μια έξτρα καλλιτεχνική νότα στο Mockingbird’s.

O λόγος, όμως, που λατρέψαμε το συγκεκριμένο μπαρ ήταν η μεγάλη αυλή του, η οποία σε ταξιδεύει σε νησιωτικούς προορισμούς.

Γεμάτο με φυτά, τα οποία δροσίζουν, αλλά και ομορφαίνουν το χώρο, αποτελεί το ιδανικό μέρος για τον πρωινό καφέ μακριά από τη φασαρία του κέντρου, ενώ παράλληλα, το βράδυ ανεβάζει ρυθμό με ατμοσφαιρικό φωτισμό αλλά και καλή μουσική.

Η cocktail list είναι το κρυφό χαρτί του Mockingbird’s. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φίλοι του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη, γνωστοί bartender, έχουν κάνει ‘δώρο’ από ένα cocktail που φέρει την υπογραφή τους.

Έτσι, η λίστα θα ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες με νέα κοκτέιλ να συμπληρώνουν τον κατάλογο του μαγαζιού.

24 Media

Αν κατά τη διάρκεια του ποτού σε πιάσει μια λιγούρα για κάτι αλμυρό, ο κατάλογος του φαγητού θα σε καλύψει απόλυτα. Μπορείς να παραγγείλεις από ποικιλία τυριών και αλλαντικών, με τις πρώτες ύλες να προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και να ανανεώνονται συνεχώς, μέχρι σαλάτες (πένες και κινόα), πίτσες και μπρουσκέτες.

Στον δεύτερο όροφο του Mockingbird’s φιλοξενούνται περιοδικά παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις τέχνης, αλλά και διάφορα εικαστικά events, καθώς όπως πολύ καλά κατάλαβες, δεν μιλάμε για ένα μπαρ όπως όλα τα άλλα.

Επίσης, έχει να επιδείξει και κοινωνικό πρόσωπο, αφού έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, ανακυκλώνει όλα τα χρησιμοποιημένα μπουκάλια, συνεργάζεται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου, ενώ στηρίζει και την πρωτοβουλία ‘Ο καφές που περιμένει’.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στα εργατικά καφέ της Νάπολης και πρόκειται ουσιαστικά για έναν καφέ που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη του που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.

Mockingbird’s bar, Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ. 211 0120921