ΠΟΤΟ

Το μπαρ του μήνα: Το TYCO σου δίνει το κοκτέιλ στο χέρι

TYCO σημαίνει Take Your Cocktail Out και είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις.

Είναι απόγευμα. Έχεις κατέβει στο κέντρο για ψώνια και κάνεις βόλτα. Μία στιγμή σου σκάει η επιθυμία για ένα cocktail χωρίς όμως να θες να κάτσεις κάπου. Αν πιστεύεις ότι δεν έχεις επιλογές τότε κάνεις τεράστιο λάθος. Εδώ και ένα μήνα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας έχει ανοίξει το TYCO. Τι σημαίνει TYCO; Είναι τα αρχικά του Take Your Cocktail Out και το μαγαζί είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το TYCO άνοιξε πριν από περίπου έναν μήνα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Συγκεκριμένα στην οδό Ρόμβης -κάθετος ανάμεσα σε Καραγιώργη Σερβίας και Κολοκοτρώνη- και σε απόσταση αναπνοής από το bar center της πόλης δηλαδή. Είναι ένα μικρό μαγαζί στα αριστερά μιας στοάς το οποίο από την πρώτη στιγμή σε βάζει στο πνεύμα και το concept του TYCO. Τα χρώματά του είναι funky με το κίτρινο και το πράσινο να κυριαρχούν, ενώ αυτά που σίγουρα θα σου τραβήξουν την προσοχή είναι τα ιδιαίτερα και πολύ όμορφα φωτιστικά του πάνω από την μπάρα.

Μπορεί να είμαι εγώ τέτοιος -περίεργος τύπος- αλλά αυτό που μου τράβηξε επίσης την προσοχή είναι η κάβα του. Υπερπλήρης με μερικά διαμάντια να σου κεντρίζουν το μάτι και να σε κάνουν να πιστέψεις ότι ανακάλυψες έναν μικρό θησαυρό. Βέβαια όταν σε σκεφτείς ότι αυτά τα ποτά συμμετέχουν το κάθε ένα ξεχωριστά στα ιδιαίτερα cocktail του καταλόγου τότε καταλαβαίνεις ότι και εκεί το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Και φαντάσου ότι κοστίζουν πέντε ευρώ!

Ναι καλά διάβασες. Cocktail με πέντε ευρώ. Βλέπεις σου σερβίρονται σε πλαστικό και μπορείς είτε να κάτσεις στο μαγαζί είτε να το πάρεις μαζί σου και να κάνεις την βόλτα σου στο κέντρο της πόλης. Τρομερό ε! Τρομερό ήταν και το cocktail που δοκίμασα το οποίο ήταν το νούμερο 3 και στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το ιδιαίτερο concept του TYCO όμως δεν μένει μόνο εκεί αλλά πηγαίνει παραπέρα. Εκτός από τα 6 μοναδικά και πεντανόστιμα Signature Cocktails, Long Drinks, Classic Cocktails και ποτά, με τιμές από 5 ευρώ, αλλά κι επιλογές χωρίς αλκοόλ, με 4,5 ευρώ. Σύντομα θα υπάρχει και υπηρεσία για Delivery για να προσγειώνεται το πολυπόθητο κοκτέιλ σου ακριβώς στο σημείο που είσαι. Όπου κι αν είσαι και κάνεις την βόλτα σου. Εγώ να σου πω την σκέφτηκα την φάση να βολτάρω στην πλάκα και να παραγγείλω από το TYCO το cocktail μου. Ότι πιο καλοκαιρινό μπορείς να ζήσεις στην πόλη.

Τα cocktails του TYCO συμβαδίζουν με την εποχικότητα, τη διάθεση και τις προτιμήσες του κάθε καθενός μας. Είναι απλά, με λίγα συστατικά αλλά συγχρόνως έχουν χειροποίητα, φρέσκα και εντυπωσιακά συστατικά. Όπως το Glimpsy Blue Curacao με βρώσιμο glitter, Kiwi cordial και το citrus-raspberry. Και όλα αυτά μόνο με πέντε ευρώ. Οπότε την επόμενη φορά που θα είσαι στο κέντρο, μην το σκεφτείς πολύ. Κάνε την βόλτα σου με ένα cocktail στο χέρι από το TYCO και θα δεις ότι θα νιώσεις την -καλοκαιρινή- διάθεση σου να ανεβαίνει. Άλλωστε το TΥCO έχει βάλει στόχο να φέρει το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

TYCO Ρόμβης 11, Αθήνα