FITNESS

Στο Φάληρο θα τρέξεις για να σώσεις τους ωκεανούς

Ένα παγκόσμιο δρομικό κίνημα ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση χρειάζεται τη συμμετοχή σου.

Οι θάλασσες και οι ωκεανοί προσφέρουν το 50% του οξυγόνου της Γης. Κάθε δεύτερη ανάσα μας οφείλεται στους ωκεανούς και αυτό θα πρέπει από μόνο του να είναι αρκετό για να μας πείσει ότι χρειάζονται την προστασία μας. Η adidas το γνωρίζει, γι’ αυτό και το 2018 δημιούργησε ένα παγκόσμιο δρομικό κίνημα, το Run For The Oceans που έχει ως στόχο ακριβώς αυτό. Ένα εκατομμύριο δρομείς από όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους, έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα, έτρεξαν και συγκέντρωσαν ένα εκατομμύριο δολάρια για τον μακροχρόνιο συνεργάτη της adidas, Parley for the Oceans.

Oι δρομείς είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική running εμπειρία, συμβάλλοντας και οι ίδιο ιστην προσπάθεια της adidas για την ενημέρωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση ενάνια στη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικό.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν βοήθησαν άμεσα την εκπαίδευση και την ενίσχυση 100.000 νέων και των οικογενειών τους που ζουν σε παράκτιες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί από την πλαστική ρύπανση, προκειμένου να αναλάβουν δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Parley Ocean School. Μέσω αυτής της συνεργασίας, μόνο (!) το 2018, κυκλοφόρησαν πέντε εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό από τους ωκεανούς. Με την παρουσίαση της σειράς 2019 Parley, η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών θα φτάσει στο ορόσημο των 11 εκατομμυρίων παπουτσιών που θα παραχθούν από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα.

Εντυπωσιακό, έτσι;

Όμως το σημαντικότερο όταν γίνονται τέτοιου είδους προσπάθειες είναι η συνέχεια και το “Run For The Oceans” θα έχει και συνέχεια. Το ελπιδοφόρο δρομικό event επιστρέφει για το 2019. Φέτος, έχει στόχο να ενώσει περισσότερους δρομείς από περισσότερες περιοχές, να βγουν στους δρόμους και να τρέξουν για τους ωκεανούς, συγκεντρώνοντας ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό, ύψους 1,5 εκατομμυρίου.

Το πώς θα γίνει αυτό είναι αρκετά απλό. Για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύεται από τις 8 έως τις 16 Ιουνίου, η adidas θα συνεισφέρει ένα δολάριο στα προγράμματα Parley Ocean School, με κάθε δολάριο να ενισχύει την επόμενη φάση της συνεργασίας, με την ανάπτυξη και την έναρξη της πλατφμόρμας Parley youth activist.

Με στόχο τη συμμετοχή περισσότερων νέων ανθρώπων από ποτέ και την αλλαγή συμπεριφοράς μακροχρόνια, η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα ψηφιακό πρόγραμμα σπουδών που θα εξοπλίζει τους μαθητές με τις δεξιότητες, τα εργαλεία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την προστασία των ωκεανών του πλανήτη. Θα λειτουργήσει επίσης ως ψηφιακός χώρος, όπου οι νέοι θα μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν ιδέες και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις, μέντορες και εργαλεία. Οι εγγραφές για την πλατφόρμα Parley youth activist θα ανοίξουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών (8 Ιουνίου), ώστε το πρόγραμμα Parley Ocean School να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

How to

Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να είσαι κι εσύ μέρος αυτού. Για να συμμετέχουν στο κίνημα και να τρέξουν στο Run for the Oceans μεταξύ 8 και 16 Ιουνίου, οι δρομείς παγκοσμίως μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τις διαδρομές τους, μέσω της εφαρμογής Runtastic (Joyrun). Την Δευτέρα 10 Ιουνίου (ώρα 19:00) όλοι οι δρομείς μπορούν να τρέξουν στο Run For The Oceans running event που θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο.

Για κάθε χιλιόμετρο που θα τρέξουν, η adidas θα συνεισφέρει 1 δολάριο στο Parley Ocean School. Επιπλέον, θα διοργανώσει επίσης running events σε μεγάλες πόλεiς, όπως η Νέα Υόρκη, η Βαρκελώνη και η Σαγκάη.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, άγνωστοι μεταξύ τους, διαφορετικοί, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για κάτι πραγματικά πολύ δυνατό. Το αίσθημα του να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Δοκίμασε το και θα δεις. Ραντεβού τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Φάληρο, στις 19:00.