FITNESS

Είσαι έτοιμος για πρωινό τρέξιμο μέσα στο κρύο;

Το Oneman σου δίνει εκείνη την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεσαι για να σηκωθείς από το κρεβάτι και να βγεις στο κρύο.

Ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε φιλόδοξου δρομέα το πρωί είναι το κρεβάτι του. Δεν μιλάμε φυσικά για τους αθλητές και τους επαγγελματίες του είδους. Μιλάμε για εμένα και εσένα, όλους εκείνους που τρέχουν σε δρόμους, πάρκα, παραλίες και πλατείες για να αθληθούν, να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους, να ανεβάσουν μια φωτογραφία στο Instagram για να πουν ότι έτρεξαν. Ο καθένας τρέχει για το δικό του λόγο, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Το κρεβάτι λοιπόν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους πρωινούς δρομείς. Το πώς θα το πάρεις απόφαση να εγκαταλείψεις τη ζέστη του παπλώματος και την θαλπωρή για να βγεις όχι απλά στο κρύο πάτωμα του σπιτιού αλλά έξω στο δρόμο για να τρέξεις. Η προπόνηση όμως τι θα γίνει; Θα σταματήσεις το τρέξιμο για λίγους μήνες λες και είσαι σε χειμερία νάρκη; Προς Θεού όχι. Τι είσαι; Από βούτυρο;

Η απόφαση να σηκωθείς από το κρεβάτι είναι δύσκολη μόνο και μόνο γιατί δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσεις την πρόκληση. Κι εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να σε βοηθήσουμε να προετοιμαστείς σωστά για τις χειμερινές σου προπονήσεις. Το γιατί επιμένω στις πρωινές και όχι βραδινές προπονήσεις είναι πολύ απλό να απαντηθεί. Το πρωινό τρέξιμο σε ξυπνάει, το πρωινό τρέξιμο σου δίνει ζωή για όλη τη μέρα. Άσε που όλοι οι αγώνες στους οποίους αργά ή γρήγορα θα συμμετάσχεις είναι πρωινοί (με ελάχιστες εξαιρέσεις), οπότε μην νυστάζεις, μην γκρινιάζεις και πάμε να τρέξουμε.

Το πώς θα προετοιμαστείς σωστά έχει τέσσερις άξονες και αυτούς θα αναλύσουμε παρακάτω.

Ο κατάλληλος ρουχισμός

 

Το ρητό της μάνας “ντύσου παιδάκι μου, μην κρυώσεις” έχει μια κάποια βάση και στην περίπτωσή μας αλλά δεν έχει και απόλυτη εφαρμογή. Γιατί το να ντυθείς σαν κρεμμύδι, όσο κι αν κρυώνεις, δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όρεξη και χρήματα να έχεις και οι εταιρείες αθλητικού ρουχισμού έχουν φροντίσει να έχουν στα ράφια τους ρούχα κατάλληλα για τον ελληνικό και κάθε χειμώνα. Από εσωθερμικά κολάν και μακρυμάνικα με ειδική τεχνολογία για να βγάζουν τον ιδρώτα προς τα έξω, σε αντιανεμικά τζάκετ και αδιάβροχα. Δική σου ευθύνη είναι να διαλέγεις κάθε φορά αυτό που ταιριάζει στην περίπτωση.

Να σκέφτεσαι πάντα: Πόσο θα κρυώνεις με αυτό που φοράς μετά τα πρώτα πέντε λεπτά τρεξίματος, όχι τώρα που βγήκες πρώτη φορά στο κρύο και ακόμα το σώμα σου δεν έχει ζεσταθεί.

Η απαραίτητη ενέργεια

 

Το να μην έχεις ενέργεια είναι σαν να μην έχεις παπούτσια να βγεις στο δρόμο να τρέξεις. Ένας κουρασμένος οργανισμός, ένας άτονος οργανισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προπόνησης, όσο μικρή σε διάρκεια κι αν είναι αυτή. Δεν χρειάζεται να λύσεις τον αιώνιο γρίφο για το πώς θα φέρεις την ισορροπία στον οργανισμό σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μία ώθηση, ένα boost ενέργειας. Εμείς θα σου προτείνουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής, για να έρθει να προστεθεί σε όσα καλά κάνεις εσύ για τον οργανισμό σου με τη διατροφή σου. Το EVIOL MultiVitamin είναι η ιδανική λύση για να δώσεις στον οργανισμό σου αυτή την ώθηση που απαιτεί, όχι μόνο για την προπόνηση αλλά για την κάθε πρόκληση μέσα στη μέρα. Είναι ένας ολοκληρωμένος συνδυασμός βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, απαραίτητων για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Και σε μαλακή κάψουλα παρακαλώ, για εύκολη κατάποση και χρήση  κάθε στιγμή της ημέρας

 

Να σκέφτεσαι πάντα: Ότι από μόνος σου δεν μπορεί να φροντίσεις τον οργανισμό σου σε κάθε επίπεδο. Άσε λοιπόν εκείνους που έχουν την επιστημονική και ιατρική γνώση και αξιοπιστία εδώ και 67 χρόνια, να φροντίσουν για εσένα. Το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL MultiVitamin καλύπτει τις διατροφικές ελλείψεις του οργανισμού σου και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, τόνωση και ενέργεια. Αυτό δηλαδή ακριβώς που χρειάζεσαι.

Οι ορατοί στόχοι

Ο στόχος δεν είναι απαραίτητος αλλά βοηθά στο να δώσεις ένα νόημα σε αυτό που κάνεις. Είτε είναι η προσωπική σου επιδίωξη να γίνεις το 2016 ένας άλλος άνθρωπος, είτε θες να χάσεις κιλά είτε θες να τρέξεις στο επόμενο Μαραθώνιο, το να ορίσεις τους στόχους σου θα σε βοηθήσουν να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένος και προετοιμασμένη να φορέσεις τα αθλητικά σου και να αρχίσει το app να γράφει χιλιόμετρα.

Να σκέφτεσαι πάντα: Έναν δικό σου τερματισμό. Είτε είναι στο Καλλιμάρμαρο είτε είναι στην εικόνα που θες να έχεις για τον εαυτό σου.

Η παρέα στο πρωινό τρέξιμο

 

Οι δρομείς χωρίζονται σε εκείνους που θέλουν να τρέχουν μόνοι και εκείνους που αναζητούν έναν συνοδοιπόρο αν όχι περισσότερους. Έχω γράψει και παλιότερα ότι το να τρέχεις με παρέα, σε βοηθά με πολλούς τρόπους στο να επιτύχεις τους στόχους σου νωρίτερα και να περνάς λίγο καλύτερα τα πρωινά σου. Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Κάποιοι θέλουν σύμμαχο στο τρέξιμο απλά μια λίστα με power songs.

Να σκέφτεσαι πάντα: Για να τρέχεις μαζί με κάποιον, πρέπει να πηγαίνετε με τον ίδιο ρυθμό, να έχετε τους ίδιους στόχους. Αλλιώς, απλά κάποιος καθυστερεί τον άλλον από το να πιάσει τους δικούς του.

Η στιγμή που θα σηκωθείς από το ζεστό σου κρεβάτι και θα πατήσεις το δροσερό πάτωμα, θα είναι δύσκολη, θα είναι επίπονη. Αλλά όταν θα καταπίνεις τα μέτρα και τα χιλιόμετρα γεμάτος ενέργεια και διάθεση για ζωή, όταν θα σε φυσά ο παγωμένος άνεμος αλλά δεν θα σε νοιάζει γιατί θα έχεις ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στη φάτσα σου, δεν θα σκέφτεσαι πια αυτό το πρώτο βήμα. Θα σκέφτεσαι μόνο τον προορισμό.