Γιατί δεν κάνει να αφήνεις τη θέρμανση ανοιχτή όλο το βράδυ

Καλή η ζέστη, αλλά έχει και το τίμημά της.
SHARES

Είτε ανήκεις στους προνομιούχους που βάζουν πετρέλαιο, είτε ζεσταίνεσαι με εναλλακτικά μέσα θέρμανσης, αν τα βράδια προτιμάς να αφήνεις την πηγή αυτής της θέρμανσης ανοιχτή για να ξυπνάς μέσα σε μια ωραία αίσθηση ζεστασιάς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που κοιμούνται με ανοιχτή τη θέρμανση, ξυπνάνε αισθανόμενοι άρρωστοι. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Slumberdown, το 46% όσων αφήνουν ανοιχτή τη θέρμανση όλο το βράδυ ξυπνάνε με αυτή την αίσθηση, ενώ το 37% παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ξηρό στόμα και αφυδάτωση.

Ταυτόχρονα, 1 στους 5 ξυπνάει με νυχτερινή εφίδρωση, ενώ η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από τη ζέστη στο κρύο του εξωτερικού χώρου το πρωί, μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα ακόμα και καρδιολογικά προβλήματα. Το κλειδί, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να επιλέγεις φυσιολογικές θερμοκρασίες και να μην το παρακάνεις με τη ζέστη, ώστε να αποφεύγεις όλες τις παραπάνω δυσάρεστες συνέπειες.

Άσε που έτσι κάνεις και οικονομία στο ηλεκτρικό.

Share
 

24Media Network

Η φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής οφσάιντ

Tο VAR υπάρχει για να μη λέμε “φαίνεται”, αλλά για να ακούμε την τεχνολογία να μας λέει “είναι”. Στην Ελλάδα πληρώνουμε VAR για να μην έχουμε ιδέα για το τι έγινε, λόγω τραγικής τηλεοπτικής κάλυψης. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τη φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής.

Η "αρπαγή" του ταλαντούχου Βαγιαννίδη

To 24o Eυαγγέλιο γράφει για την προσπάθεια του Βρύζα να δελεάσει τον Γιώργο Βαγιαννίδη, την προτεραιότητά του να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό και την εισήγηση του Δώνη.

 
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO