AP IMAGES
ΥΓΕΙΑ

Γιορτή: Νέο φάρμακο καταπολεμά την φαλάκρα μέσα σε δύο ημέρες

Είναι η νίκη, είναι ο θρίαμβος.

Δυο μέρες μόνο, τρίχες να γεμίζουν οι κορυφές, να λάμπουν μες στο χρόνο, όλο το σώμα μου να ζει, για σένα μόνο, σ’ ένα ταξίδι αστραπή, με χαίτη μόνο. Συγγνώμη κύριε Καρασούλο για την παραλλαγή των στίχων σας, όμως δεν γίνεται να μην έχουμε κέφια με τα νέα που διαβάζουμε.

Πολύ σύντομα, αν όλα πάνε καλά, θα κανονίζεις ραντεβού Τρίτη έχοντας φαλάκρα και όταν συναντάς το πρόσωπο την Πέμπτη, θα έχεις μαλλί κανονικό. Κι όλο αυτό, χάρη σε ένα φάρμακο που αρχικά σχεδιάστηκε για να καταπολεμήσει την οστεοπώρωση και στην πορεία, εκτός από δυνατά κόκαλα, είπε να μας χαρίσει και δυνατές τρίχες.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ανακάλυψαν πως το WAY-316606, μια θεραπεία που δυναμώνει τα εύθραυστα κόκαλα, ταυτόχρονα μπλοκάρει μία από τις πρωτεΐνες που προκαλεί την φαλάκρα στους άνδρες, ενώ ενισχύει και την ανάπτυξη της τριχοφυΐας μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Όπως είπε ο επικεφαλής των ερευνών, Dr. Nathan Hawkshaw: “Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μπορεί να δουλέψει. Στα εργαστηριακά τεστ, το φάρμακο άρχισε να προσφέρει ανάπτυξη στα ωοθυλάκια των τριχών σε δυο μέρες, κάτι που είναι ταχύτατο. Προσανατολιζόμαστε στο να το χρησιμοποιήσουμε σαν τοπική θεραπεία, μέσω ενός ζελέ ή σαμπουάν το οποίο θα μπορεί να προσεγγίσει το ωοθυλάκιο“.

Η έρευνα έχει ήδη δημοσιευτεί στη δημόσια βιβλιοθήκη Επιστημονικής Βιολογίας και βασίστηκε σε δοκιμές οι οποίες έλαβαν χώρα σε θυλάκια 40 ανδρών που  έπασχαν από τριχόπτωση και μετά τη λήψη του φαρμάκου, παρουσιάστηκε βελτίωση μέσα σε μερικές ημέρες.

Φυσικά, για να προχωρήσει το φάρμακο σε επίσημη κυκλοφορία, θα χρειαστούν περαιτέρω κλινικές δοκιμές, για να διαπιστωθεί η αποδοτικότητα και η ασφάλειά του.

Κορεάτες, βιαστείτε γιατί βλέπω να σας μένει η πρωτεΐνη στα χέρια.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Rui Vieira