ΥΓΕΙΑ

Η διατροφή του Daredevil θα σε μεταμορφώσει

Αν φέτος θες κορμί σούπερ ήρωα, τότε πρέπει να μπεις σιγά σιγά σε πρόγραμμα.

O Daredevil αποτελεί για τους φανς της Marvel έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες. Και ναι, μπορεί να μην βλέπει, ξέρει, όμως, τι να τρώει για να διατηρείται σε φόρμα. Το ίδιο και ο Charlie Cox, o ηθοποιός που τον υποδύεται στην ομώνυμη σειρά του Netflix.

Με αφορμή την (αναμενόμενη) επιστροφή του σούπερ ήρωα στη μικρή οθόνη στην τρίτη σεζόν της σειράς (στα τέλη του 2018) είπαμε να θυμηθούμε λίγο το πώς κατάφερε να ‘χτίσει’ αυτό το σώμα. Γιατί σε αντίθεση με άλλους σούπερ ήρωες, ο Daredevil έχει από τα πιο καλοφτιαγμένα φυσικά σώματα εκεί έξω.

Ο Θορ μπορεί να αγαπάει τα παγωτά κι ο Deadpool τρελαίνεται για chimichangas, ωστόσο ο Daredevil τρώει άπαχα, όπως ακριβώς αποφάσισε να κάνει και ο Charlie Cox, για να μπορέσει να μοιάσει σωματικά στον ήρωα. “Την πρώτη σεζόν ήμουν λίγο αδύνατος. Ποια ήταν η διατροφή μου; Έτρωγα σχεδόν πολύ κοτόπουλο, μπρόκολο, γλυκοπατάτα, ρύζι, και ζυμαρικά. Έβαζα υδατάνθρακες σε κάθε shake πρωτεϊνης και το αγαπημένο μου είχε μέσα και γλυκοπατάτα”, υποστηρίζει ο Charlie.

Στη δεύτερη σεζόν, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. “Για το δεύτερο κύκλο είχα φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Επομένως, αυτό που με ένοιαζε ήταν να διατηρηθώ, όχι να αυξήσω άλλο τον όγκο μου. Έτρωγα πιο ισορροπημένα, αλλά και πάλι η πρωτεΐνη υπήρχε στη διατροφή μου”.

Όπως έχει περιγράψει ο ηθοποιός, η διατροφή μιας τυπικής ημέρας του στην προσπάθειά του να χτίσει το σώμα του για το ρόλο του Daredevil αποτελούνταν από:

Γεύμα 1: Τέσσερα ασπράδια αυγού, 2 ολόκληρα αυγά, 1 μπανάνα, μισή κούπα βρώμη

Γεύμα 2: Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, καστανό ρύζι

Γεύμα 3: Shake πρωτεΐνης, 1 κούπα βρώμη

Γεύμα 4: Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, καστανό ρύζι, μπρόκολο

Γεύμα 5: Ένα αβοκάντο, shake πρωτεΐνης

Γεύμα 6: Έξι ασπράδια αυγού

Πολύ μεγάλο ρόλο στη διατροφή του παίζουν οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν προσπαθείς να αυξήσιες τον όγκο σου σε σύντομη χρονική περίοδο, όπως ακριβώς έκανε και ο Daredevil.

“Πρέπει να είσαι εξαιρετικά ακριβής στις ώρες και τα γεύματά σου. Το πιο δύσκολο για εμένα, επειδή είμαι γενικά αδύνατος, ήταν να αυξήσω τον όγκο μου. Έπρεπε να ξεκινήσω να τρώω έξι ή εφτά φορές την ημέρα. Έπρεπε να καταναλώνω περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα έκαιγα”, λέει ο Cox.

H διατροφή παίζει σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση του ηθοποιού, ωστόσο τίποτε δεν θα γινόταν αν δεν έλιωνε παράλληλα και στο γυμναστήριο. Πηγαίνει από τρεις μέχρι έξι ημέρες την εβδομάδα, κάτι το οποίο εξαρτάται κι από τα γυρίσματα της σειράς.

“Δεν πηγαίνω ποτέ και τις επτά ημέρες τις εβδομάδας. Είναι απαραίτητη η ξεκούραση. Το καλύτερο είναι να πηγαίνεις πέντε μέρες πιστεύω. Τη μία ημέρα πας και κάνεις ώμους, την άλλη κάνεις πόδια και την άλλη δικέφαλους και πάλι από την αρχή. Ακούγεται κάπως old-school, όμως αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας”, τονίζει ο ίδιος.

Μερικές από τις ασκήσεις του Daredevil περιλαμβάνουν squat, trx και εκτάσεις με αλτήρες σε επικλινή πάγκο.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Daredevil είναι από τους πιο αθλητικούς ήρωες του σύμπαντος της Marvel, μεγάλο μέρος της προπόνησης του Cox έχει αερόβιες ασκήσεις. Γενικά, την ιδρώνει την φανέλα.