ΥΓΕΙΑ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την επιμήκυνση πέους

Μιλήσαμε με τον ανδρολόγο, Δημήτρη Μπορούσα, για το θέμα που απασχολεί περισσότερους απ' όσους νομίζεις.

Μπορεί πολλοί
να θεωρούν ότι η αυξητική φαλλοπλαστική
αποτελεί ένα θέμα ‘ταμπού’ στην Ελλάδα
του 2019, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Για
την ακρίβεια ο αριθμός των ανθρώπων που
επισκέπτεται το ιατρείο ενός
ουρολόγου-ανδρολόγου σήμερα, με σκοπό
να ενημερωθεί και να ζητήσει συμβουλές
σχετικά με το μέγεθος τους πέους του,
αυξάνεται συνεχώς.

Τι εννοούμε,
όμως, με τον όρο αυξητική φαλλοπλαστική;
Ουσιαστικά μιλάμε για την δημοφιλέστερη
αισθητική επέμβαση στους άνδρες. Αφορά
την επιμήκυνση του πέους και αρκετές
φορές συνδυάζεται με την διόγκωσή του
(αύξηση της περιμέτρου του). Για το
συγκεκριμένο θέμα αποφασίσαμε να
μιλήσουμε με έναν ειδικό, προκειμένου
να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τη
διαδικασία της επέμβασης, την τιμή της,
αλλά και τους λόγους που θα οδηγήσουν
κάποιον να την κάνει. Ο ουρολόγος-ανδρολόγος,
Δημήτρης Μπορούσας, απάντησε σε όλα μας
τα ερωτήματα.

Γιατρέ
καλησπέρα. Αρχικά πείτε μας, ποιους
ακριβώς αφορά η αυξητική φαλλοπλαστική;

Ο
όρος φαλλοπλαστική αφορά την αποκατάσταση
του πέους. Ξεκίνησε
ως αποκατάσταση μετά από προβλήματα
όπως διάφορα ατυχήματα
για παράδειγμα. Η επέμβαση για την οποία
μιλάμε εμείς είναι η αυξητική φαλλοπλαστική.
Αφορά, λοιπόν, το 90% των Ελλήνων, που έχουν
φυσιολογικό μέγεθος και επιλέγουν να
το αυξήσουν ακόμη περισσότερο. Δεν πρόκειται
για άτομα που έχουν αντικειμενικά μικρό
πέος.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι την επέμβαση;

Η πρώτη επαφή με κάποιον μπορεί να γίνει μέσω ραντεβού, email ή τηλεφώνου. Στην αρχή μας δείχνει κάποιες φωτογραφίες, έτσι ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει να κάνει και συζητάμε την περίπτωσή του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί γίνει χειρουργείο, αν δεν τον εξετάσουμε και κλινικά. Το πέος πρέπει να εξεταστεί, για να δώσουμε στον ενδιαφερόμενο την πραγματική εκτίμηση της προσδοκίας του, τους πόντους δηλαδή που μπορεί να κερδίσει. Δεν υπάρχει ένα στάνταρ πακέτο. Ο κάθε άνδρας είναι διαφορετικός. Κάποιος μπορεί να έχει ‘θαμμένο’ πέος και να κερδίσει περισσότερους πόντους από κάποιον άλλο με αδύνατο και ακινητοποιημένο πέος. Εμείς δεν κόβουμε και ράβουμε, αυτές είναι άλλου είδους επεμβάσεις και δεν αφορούν υγιείς ανθρώπους. Αυτό που θέλουμε είναι να κινητοποιήσουμε το πέος προς τα έξω και συγχρόνως με κάποιες ραφές που βάζουμε, να το κρατήσουμε εκεί. Η επέμβαση γίνεται με νάρκωση του ασθενούς και διαρκεί από μία μέχρι δύο ώρες.

Και μετά από τι χρονικό διάστημα θα μπορεί να είναι κάποιος και πάλι σεξουαλικά ενεργός;

Μετά την επέμβαση μπορεί να φύγει κάποιος την ίδια μέρα το απόγευμα ή την άλλη μέρα το πρωί. Η ανάρρωση κρατάει περίπου ένα μήνα, μέχρι να μπορέσει και πάλι να έχει κανονική επαφή. Βέβαια, μπορεί να έχει στύση και την επόμενη ημέρα και με ήπιο μασάζ να εκσπερματώσει. Αυτό είναι κάτι που το θέλουμε και το χρειάζεται ο άνδρας.

Τι εννοείτε με τον όρο ‘θαμμένο’ πέος;

Αυτό που κάνουμε στην αυξητική φαλλοπλαστική, όπως σας είπα, είναι να κινητοποιήσουμε ουσιαστικά το πέος προς τα έξω. Σε κάθε άνδρα, το πέος είναι από μισό έως τα 2/3 του έξω. Το υπόλοιπο είναι θαμμένο εντός της πυέλου. Αυτή είναι ουσιαστικά η επέμβαση και γι’ αυτό τα αποτελέσματα αφορούν το πέος σε χάλαση., το πέος των αποδυτηρίων. Επικεντρωνόμαστε στην εμφάνιση του πέους, κι όχι τη στύση του.  O μέσος όρος εκατοστών που μπορεί να κερδίσει κάποιος είναι γύρω στα 2 με 3. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να φτάσουν τα 5 εκατοστά, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας και κάθε ασθενής είναι διαφορετικός. Αυτό μπορούμε να το εκτιμήσουμε με την πρώτη εξέταση του καθενός στο ιατρείο.

Εκτός από επιμήκυνση, κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει και πάχυνση;

Φυσικά. Μετά από κάποιο διάστημα έρχονται συχνά πελάτες που τους κάναμε επιμήκυνση, για να ζητήσουν και πάχυνση του πέους τους. Αυτό είναι κάτι απλό και μπορεί να γίνει με τη χρήση λίπους, το οποίο βοηθάει στην αύξηση της διαμέτρου του πέους με πολύ καλά αποτελέσματα.

Πόσο κοστίζει συνολικά μια τέτοια επέμβαση;

Η πιο κοινή επέμβαση έχει ένα συνολικό κόστος γύρω στις 3.000 ευρώ. Κι όμως παρά την κρίση, ενδιαφέρει πολύ τους Έλληνες. Είναι πολλά παιδιά, τα οποία δεν έχουν καλή πληροφόρηση και αποδίδουν πολλά προβλήματα στο πέος τους. Ο γιατρός θα πρέπει να τους το διαχωρίζει. Υπάρχουν άτομα που έχουν ένα πέος 16 εκατοστών και θέλουν να το κάνουν 20. Εκεί ο άνθρωπος πρέπει να κόβεται από το τηλέφωνο.

Επομένως ο γιατρός πρέπει να ελέγχει κάθε περίπτωση και στη συνέχεια να αποφασίζει αν θα προχωρήσει ή όχι.

Σίγουρα θα πρέπει να συζητάει με τον ασθενή πρώτα. Να καταλάβει τον λόγο που θέλει κάποιος να το κάνει. Υπάρχουν άτομα που χώρισαν με τη γυναίκα τους και πιστεύουν ότι αν αυξήσουν το πέος τους, θα την κάνουν να επιστρέψει. Εκεί πρέπει να τους εξηγήσεις ότι αυτός δεν είναι λόγος. Αν πάλι κάποιος είναι νάρκισσος και θέλει να είναι πετυχημένος στη δουλειά του, ρίχνει πολύ βάρος στην εμφάνισή του, τότε αυτός ο τύπος, ναι μπορεί να έχει την ανάγκη να τονώσει την ψυχολογία του και την αυτοπεποίθησή του με ένα μεγαλύτερο πέος. Είναι περισσότερο μια ψυχολογική αλλαγή θα λέγαμε.

Υπάρχουν και περιπτώσεις ανδρών με άλλα θέματα, όπως γυναικομαστία, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πέος τους. Όταν κάποιος είναι φυσιολογικός δεν του προτείνουμε να κάνει κάτι, γιατί δεν έχει να τον βοηθήσει πουθενά εκτός από την εικόνα του. Το πάχος θεωρητικά βοηθάει στο καλύτερο σεξ, αλλά κι αυτό είναι σχετικό. Μας έχουν τύχει και περιπτώσεις ανδρών που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την εικόνα τους και δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταστρέψουν τη στύση τους. Σκεφτείτε τον ωραίο του γυμναστηρίου, ο οποίος αν δεν έχει ένα φυσιολογικό πέος, αγχώνεται και αυτό επηρεάζει την ψυχολογία του. Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερο άγχος για το πώς θα φαίνονται, παρά το πόσο θα ικανοποιήσουν την σύντροφό τους στο σεξ.

Υπάρχει αυτό που λέμε ‘ιδανικό μέγεθος’;

Δεν θα το έλεγα. Υπάρχει μια συμφωνία ότι ένα φυσιολογικό πέος σε χάλαση είναι περίπου 8 με 11 εκατοστά και σε στύση από 11 μέχρι 15 εκατοστά.

Τι ηλικίες σας επισκέπτονται συνήθως;

Έρχονται άτομα από 18 μέχρι 72 ετών. Οι περισσότεροι, όμως, είναι από 35 μέχρι 40.

Έχει τύχει να έρθει γυναίκα στο ιατρείο σας και να συζητήσει για επιμήκυνση του πέους του συντρόφου της;

Αυτό γίνεται αρκετά συχνά. Όπως επίσης πολλές φορές έρχονται και ζευγάρια και μιλάμε ανοιχτά για αυτό το θέμα.

Σε ποιους θα προτείνατε να κάνουν αυτή την επέμβαση;

Όταν κάποιος δεν βρίσκεται μέσα στους μέσους όρους που αναφέραμε, τότε είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε μια αυξητική φαλλοπλαστική. Θα αλλάξει πραγματικά η ζωή του. Θέλω να τονίσω ότι πλέον αυτό το θέμα έχει πάψει να θεωρείται ταμπού. Παλαιότερα παραπονιόμουν συχνά σε συναδέλφους ότι ο κόσμος δεν μπορεί να δει τη δουλειά μου, όπως για παράδειγμα γίνεται με μια αυξητική στήθους, η οποία φαίνεται. Έχει ξεκινήσει, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό να συζητιέται η αυξητική φαλλοπλαστική πολύ άνετα ανάμεσα στους άνδρες. Αρχίζει να φαίνεται στον κόσμο ως μια κοινή επέμβαση, όπως η αύξηση στήθους. Οι άνδρες μιλούν γι’ αυτό στους φίλους τους και τους προτείνουν μάλιστα να κάνουν το ίδιο. Έχει γίνει γνωστό ότι δεν αποτελεί μια λύση για όσους έχουν πρόβλημα, αφού το 90% αυτών που κάνουν τελικά την επέμβαση είναι φυσιολογικότατοι.

Μπορείς να βρεις και να ρωτήσεις απευθείας τον ουρολόγο-ανδρολόγο, Δημήτρη Μπορούσα, ό,τι παραπάνω θέλεις για το συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο, στην Androclinic (Βαλαωρίτου 4, τηλ. 210 3387393), αλλά και στο Doctor Anytime.