AP Photo/Jack Plunkett
ΚΑΡΙΕΡΑ

O Elon Musk ξέρει αν λες ψέματα στις συνεντεύξεις σου για δουλειά

Μια μόνο απλή ερώτηση μπορεί να σε φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση.

Ο Εlon Musk είναι ένας από τους πιο γνωστούς δισεκατομμυριούχος αυτού του πλανήτη, γνωστός για την επιθυμία του να γίνει υπερήρωας και ακόμα πιο γνωστός για την κατάληξη των προσπαθειών του στο να μοιάζει λίγο περισσότερο σε villain μέσω διάφορων δηλώσεων που κάνει κατά καιρούς. Τώρα ήταν η σειρά του World Government Summit που γίνεται στο Dubai και όπου ο ίδιος ήταν καλεσμένος.

Εκεί, ο Musk μίλησε για τη μία ερώτηση του εκατομμυρίου, αυτήν που κάνει για να καταλάβει ποιος ήταν ο ρόλος του ανθρώπου που κάνει αίτηση για δουλειά στην εταιρεία του στην προηγούμενη δουλειά του. Η ερώτηση είναι αυτή και δεν είναι ότι δεν την είχες σκεφτεί: Ποια είναι τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετώπισες και με ποιον τρόπο τα έλυσες;

Ο λόγος της ερώτησης, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι ότι ‘οι άνθρωποι που πραγματικά έλυσαν ένα πρόβλημα, ξέρουν ακριβώς, με όλες τις λεπτομέρειες, τη μέθοδο που ακολούθησαν, για να το κάνουν’. Με την έννοια αυτή, οι υποψήφιοι ξέρουν να μιλήσουν ακριβώς για το πρόβλημα σε διάφορα επίπεδα, έχουν κατανοήσει το πώς προέκυψε και τι χρειάστηκε, ώστε να λυθεί.

 Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν να μιλήσουν μόνο σε γενικές γραμμές. Η αρχή εδώ είναι ότι, όταν έχει αντιμετωπίσει και τελικά έχεις λύσει ένα πρόβλημα, ποτέ δεν ξεχνάς τη διαδικασία.

(Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Jack Plunkett)