Η διαφήμιση που παλεύει να στείλει τους Βρετανούς στον στρατό

Ένα lifestyle βίντεο με πολλά στερεότυπα, αρκετά για να σε εκνευρίσουν.
SHARES

Σε χώρες όπως η Βρετανία που ο στρατός δεν αποτελείται από κληρωτούς αλλά από επαγγελματίες οπλίτες, κάπως πρέπει να πείσεις τον άλλον να πάει να πολεμήσει για ό,τι τον προστάξει μια αόρατη εξουσία. Και δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος πειθούς, από τη σύγχρονη προπαγάνδα, δηλαδή τη διαφήμιση.

Αυτήν επιστράτευσαν οι Βρετανοί, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα την κλασική αφίσα των Αμερικανών με τον 'Θείο Σαμ'. Αυτήν τη φορά σε ένα βίντεο που θυμίζει περισσότερο βιντεοκλίπ, παρά κάλεσμα για να σκοτωθείς, ο στρατός υπόσχεται -με λίγα λόγια- "αιώνια αυτοπεποίθηση".

"Ούτε η γυμναστική, ούτε τα ακριβά ρούχα, ούτε τα likes στα social, πρόκειται να σου τη δώσουν", λένε μέσες άκρες στο βίντεο. "Το να υπηρετήσεις όμως στον βρετανικό στρατό θα σου κληροδοτήσει αυτοπεποίθηση για τρεις γενιές".

Δες το βίντεο για να καταλάβεις τι εννοούμε:

Ο πρόεδρος της διαφημιστικής εταιρείας πίσω απ' αυτό το βίντεο δήλωσε ότι στοχεύουν σε ανθρώπους "οι οποίοι δεν θα είχαν κατ' ανάγκη την υπηρεσία τους στο στρατό ως πρώτη προτεραιότητα".

Και συνέχισε: "Η καμπάνια μας για την επιστράτευση εξελίσσεται κάθε χρόνο και προσπαθούμε τώρα να κτίσουμε πάνω στην επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, όταν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι μπήκαν στο σχετικό site. Επίσης οι αιτήσεις για κατάταξη στον στρατό, έπιασαν πέρσι ρεκόρ 5ετίας".

Lifestyle επιστράτευση γεμάτη στερεότυπα, για τη ζωή, τον ρόλο του άντρα στην κοινωνία και για το πώς αποκτούνται οι αρετές, τόσο παλαιολιθικά στημένο στον πυρήνα του, που τουλάχιστον εκνευρίζει.

Share
 

24Media Network

Η φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής οφσάιντ

Tο VAR υπάρχει για να μη λέμε “φαίνεται”, αλλά για να ακούμε την τεχνολογία να μας λέει “είναι”. Στην Ελλάδα πληρώνουμε VAR για να μην έχουμε ιδέα για το τι έγινε, λόγω τραγικής τηλεοπτικής κάλυψης. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τη φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής.

Χωρίς "φρένο" στις προκλήσεις

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον περίπατο του Παναθηναϊκού, τον Γιώργο Παπαγιάννη και την πορεία για να έχει αντίπαλο στα μέτρα του για τα playoffs.

 
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO