LIFE

Πώς θα προετοιμάσεις σωστά τα γεύματα της εβδομάδας σου

Βάλε τάξη στη διατροφή σου. Και στο ψυγείο σου.

Ένας από τους μεγαλύτερους “πονοκεφάλους” στην καθημερινότητά μας, ανάμεσα στις δεκάδες υποχρεώσεις και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο είναι το μαγείρεμα. Το ερώτημα “τι θα φάμε σήμερα” σε βασανίζει καθημερινά. Όταν δε πρέπει να προετοιμάσεις το γεύμα σου για την επόμενη μέρα για να φας στο γραφείο, υπάρχει ένας έξτρα “πονοκέφαλος” και αναρωτιέσαι πώς θα διατηρήσεις το φαγητό σου για να είναι όπως πρέπει όταν θα έρθει η ώρα του μεσημεριανού.

Πριν σε πιάσει πανικός, θυμήσου ότι αν είσαι μεθοδικός, μπορείς να προετοιμάσεις σωστά, από πριν τα γεύματα της εβδομάδας σου και να μην έχεις κανένα άγχος γι’ αυτό. Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Στέφανος Παπαναστασίου εξηγεί τους τρόπους για να κάνεις packing τα γεύματα της εβδομάδας σου με σωστό τρόπο για να μην χαλάνε και να μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και μετά από κάποιες μέρες στο ψυγείο. Φυσικά, εκτός από την σωστή τοποθέτηση των προϊόντων μέσα στο ψυγείο, πρέπει να έχει γίνει και η σωστή επιλογή ψυγείου.

Και η σωστή επιλογή είναι οι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες με 70 εκατοστά πλάτος, της Bosch Οικιακές Συσκευές. Εδώ θα δεις αναλυτικά το γιατί. Εμείς θα σου πούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά τους που μας εντυπωσίασαν. Έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις και συνεπώς περισσότερο χώρο για τα τρόφιμά μας. Το συρτάρι bigBox, με ύψος 26 εκατοστά, σου επιτρέπει να τοποθετήσεις το ένα αντικείμενο πάνω στο άλλο για να χωρέσεις τα πάντα τέλεια. Το καλύτερο είναι ότι πρόκειται για ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες, που έχουν όμως τέλεια εφαρμογή στον χώρο σου. Κάτι που, αν και φαντάζει δύσκολο, γίνεται χάρη στην παγκόσμια καινοτομία Bosch Perfect Fit. Μάθε περισσότερα εδώ.

 

Βάλε τους ψυγειοκαταψύκτες Bosch στη ζωή σου και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να προετοιμάσεις σωστά τα γεύματα της εβδομάδας σου.

Βήμα 1ο:

Προμηθεύσου τα κατάλληλα τάπερ

Γυάλινες συσκευασίες με αεροστεγές κλείσιμο από πλαστικά καπάκια είναι χρήσιμος εξοπλισμός για την κουζίνα ενός fitness τύπου. Καλή εναλλακτική επιλογή είναι οι σακούλες συντήρησης τροφίμων vacuum. Χρειάζονται μεγάλες συσκευασίες για τις σαλάτες και μικρότερες για τις μερίδες φαγητού της εβδομάδας.

Βήμα 2ο:

Προετοίμασε τις σαλάτες σου

Μία μέρα της εβδομάδας (πχ. Κυριακή) διάλεξε τα φρέσκα λαχανικά που σου αρέσουν. Αφού τα πλύνεις καλά, χώρισέ τα σε μερίδες και γέμισε ένα-δύο μεγάλα τάπερ με αυτά. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσεις εύκολα και γρήγορα τις σαλάτες της εβδομάδας σου.

 

Βήμα 3ο:

Οργάνωσε τα κύρια γεύματά σου

Οργάνωσε το πρόγραμμα σου έτσι ώστε με μία φορά μαγειρέματος να φτιάχνεις όλες τις μερίδες της εβδομάδας σου.

1. Επέλεξε την πηγή πρωτεΐνης της αρεσκείας σου: κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά, χοιρινό, μοσχάρι, όσπρια.

2. Επέλεξε την πηγή υδατανθράκων που σου αρέσει: ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά, πλιγούρι, κινόα.

3. Μαγείρεψε:

– 2-3 μερίδες από 2 πηγές πρωτεΐνης

– 5-6 μερίδες από μία πηγή υδατανθράκων

Μοίρασε τις μερίδες σε τάπερ, αποθήκευσε 2-3 μερίδες για τις επόμενες 2-3 μέρες στο ψυγείο και τις υπόλοιπες στην κατάψυξη. Κάθε πρωί των επόμενων ημερών μην ξεχνάς να βγάζεις το τάπερ από την κατάψυξη και να το βάζεις στο ψυγείο προκειμένου να έχει ξεπαγώσει το γεύμα σου όταν το χρειαστείς μέσα στη μέρα.

Bonus: Χρήσιμα tips για την οργάνωση του ψυγείου σου

Για να μπορείς να βάλεις μια τάξη στη διατροφή σου, θα πρέπει να βάλεις τάξη και στο ψυγείο σου. Όταν το κάνεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι ακόμα κι αυτή η απλή κίνηση μπορεί να σου δώσει κίνητρο για να φτιάξεις τη διατροφή σου.

Tip No1: Βάλε τα τρόφιμα που σε βοηθάνε στο fitness στόχο σου σε εμφανή θέση. Τα εργονομικά, συρόμενα και άθραυστα χάρη στο γυαλί ασφαλείας τους, ράφια EasyAccess τραβιούνται με ευκολία και ασφάλεια μέχρι έξω και εσύ αποκτάς πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεσαι, δίχως κόπο. Παράλληλα ρυθμίζονται και σε ύψος για να καλύψουν κάθε σου ανάγκη για σωστή αποθήκευση.

 

Tip No2: Φρούτα, λαχανικά, αυγά, γαλακτοκομικά και όλα τα ευαίσθητα νωπά όπως για παράδειγμα γαλοπούλα, στα ειδικά συρτάρια VitaFresh για να διατηρούνται φρέσκα για ακόμα περισσότερο χρόνο και να αποτελούν τις πρώτες επιλογές σου.

Tip No3: Το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά στα εξειδικευμένα συρτάρια VitaFresh 0°C που κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούν ολόφρεσκα.

Tip No4: Μείνε ήσυχος πως και τα υπόλοιπα τρόφιμα που έχεις τοποθετήσει στα ράφια του ελεύθερου ψυγειοκαταψύκτη σου Bosch, θα παραμείνουν φρέσκα και γεμάτα βιταμίνες, χάρη στο έξυπνο σύστημα Dynamic MultiAirFlow.

Tip No5: Τοποθέτησε τα τρόφιμα με βάση την ημερομηνία λήξης τους. Όσα λήγουν νωρίτερα φερ᾽τα πιο έξω στο ράφι.

Με αυτά τα πέντε απλά βήματα θα έχεις ένα άψογα οργανωμένο ψυγείο που θα σε βοηθά να διατηρείς το διατροφικό πρόγραμμά σου χωρίς ατασθαλίες. Οι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες Bosch με 70 εκατοστά πλάτος διαθέτουν δεκάδες δυνατότητες που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Από την τεχνολογία Full NoFrost για κατάργηση της ανάγκης για απόψυξη, τον ρυθμιζόμενο φωτισμό LED στο πάνω μέρος και τις πλαϊνές πλευρές του ψυγείου που προσφέρει απόλυτη ορατότητα και φωτεινότητα σε όλο το θάλαμο του ψυγείου, από άκρη σε άκρη, το εξωτερικό panel ελέγχου θερμοκρασίας και όλων των λειτουργιών της συσκευής  χωρίς καν να την ανοίξεις,  μέχρι την τεχνολογία Home Connect που σου επιτρέπει να ελέγχεις και επικοινωνείς με το ψυγείο σου από όπου κι αν βρίσκεσαι, κάθε στιγμή μέσω του κινητού σου.

Ξεκίνα σήμερα κιόλας το fit καλοκαίρι σου και δεν θα χάσεις.