Μπορείς να θυμηθείς όλους τους παίκτες της μυθικής Dream Team;

H εθνική μπάσκετ των Η.Π.Α. το 1992 παραμένει η μεγαλύτερη super team που εμφανίστηκε ποτέ.
SHARES

Βαρκελώνη, Ολυμπιακοί Αγώνες, τέτοιες ημέρες πριν από 26 χρόνια. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Η.Π.Α κατεβαίνουν σε μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ, όχι με κολλεγιόπαιδα, αλλά με επαγγελματίες αθλητές. Και τι επαγγελματίες, έτσι; Μιλάμε για την αφρόκρεμα του NBA, την μεγαλύτερη συγκέντρωση ταλέντου στην ιστορία του αθλητισμού.

Οι συνήθως υπερβολικοί Αμερικανοί, την χαρακτήρισαν ως την σπουδαιότερη ομάδα που εμφανίστηκε ποτέ σε οποιοδήποτε άθλημα και η αλήθεια είναι πως τη φορά αυτή, δεν μπορούν να κατηγορηθούν, ούτε για υπερβολή, ούτε για πατριωτισμό.

Ο μέσος όρος των 44 πόντων με τον οποίο διέλυσαν τους αντιπάλους τους στο δρόμο για το χρυσό, αποτελεί το καλύτερο πειστήριο της κυριαρχίας της ομάδας που ονομάστηκε -απολύτως δικαιολογημένα- Dream Team.

Μπορείς να θυμηθείς και τους 12 παίκτες-θρύλους που αποτέλεσαν τα μέλη αυτής της ομάδας-όνειρο;

*Σημείωση: Τα ονόματα που ζητάμε είναι στα ελληνικά και αρκεί απλά το επώνυμο.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Susan Ragan

Share
 

24Media Network

Το χόμπι του Ρικ Πιτίνο δεν μπορείς να το πιστέψεις

O Ρικ Πιτίνο λατρεύει το μπάσκετ. Είναι το πάθος του. Το χόμπι του είναι κάτι που αφορά αγώνες, όχι όμως και ανθρώπους. Διαβάστε με τι ασχολείται από τη δεκαετία του '80 ο προπονητής του Παναθηναϊκού, για τη διασκέδαση του.

H νέα βαθμολογία της Basket League

O Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αφαίρεση 6 βαθμών για την αποχώρηση του από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Basket League.

 
PROMO
Social Man