Νίκος Κατσαρός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

To streetball event στην πλατεία Συντάγματος θα το ζήλευαν και στο Χάρλεμ

Ζήσαμε από κοντά το #FREETOCREATE 3ON3 της adidas και του SLAMDUNK by Sneaker 10 και δοκιμάσαμε τα νέα Harden Vol. 4.

Streetball σημαίνει πάθος, μάχες σώμα με σώμα και καλάθια. Πολλά και ωραία καλάθια. Θα μπορούσες εύκολα να το αποκαλέσεις τέχνη, μια μορφή τέχνης του δρόμου, μιας streetart. Ξεκίνησε να γίνεται διάσημο χάρη στα ανοιχτά γηπεδάκια που βρίσκονταν σε διάφορες γειτονιές της Νέας Υόρκης, ενώ πλέον παίζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Το πιο ξακουστό streetball γήπεδο; Αναμφίβολα το Rucker Park, που βρίσκεται στο Χάρλεμ του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ένα γήπεδο στο οποίο έχουν παίξει μπάσκετ οι Τζαμπάρ, Ίρβινγκ και πόσοι ακόμη stars. Ένα αντίστοιχο γήπεδο streetball έστησε η adidas και το SLAMDUNK by Sneaker 10 το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του απόλυτου μπασκετικού event #FREETOCREATE 3ON3. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και ζήσαμε από κοντά τον παλμό και τις φάσεις του μοναδικού αυτού τουρνουά για τα ελληνικά δεδομένα.

Νίκος Κατσαρός

(Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός)

Το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας μεταμορφώθηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου. Ένα τεράστιο κυκλικό γήπεδο του #FREETOCREATE 3ON3 στήθηκε στη μέση, περιμένοντας τις ομάδες για δεκάλεπτους αγώνες, ρολόι 12 δευτερολέπτων και καμία ανάσα. Οι κανόνες του τουρνουά ήταν πολύ απλοί και ξεκάθαροι.

Δεν υπήρχαν ημίχρονα, δεν υπήρχαν περίοδοι, παρά μόνο 10 λεπτά στο ρολόι. Έτσι κάθε κατοχή, μετρούσε. Η ομάδα που θα έφτανε πρώτη τους 21 πόντους θα ήταν η νικήτρια, διαφορετικά εκείνη που θα βρισκόταν μπροστά στο σκορ μετά το πέρας του δεκαλέπτου, θα έπαιρνε την πρόκριση.

Νίκος Κατσαρός
Νίκος Κατσαρός

Το Σάββατο ήταν οι πρώτες φάσεις του τουρνουά, ενώ το απόγευμα της Κυριακής το event κορυφώθηκε με τους τελικούς στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες (13-15, 16-17, 18-24). Οι μικροί προσέφεραν ωραίο θέαμα και φάσεις και όλα έδειχναν πως το τουρνουά #FREETOCREATE 3ON3 της adidas και του SLAMDUNK by Sneaker 10 δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει από άλλα του είδους.

 

Τα δρώμενα όμως δεν περιορίστηκαν στους αγώνες 3on3. Παράλληλα, είδαμε διαγωνισμούς Skills Challenge, 3point Contest, μοναδικά ΒΜΧ, Skate (σε μια απίστευτη ράμπα που είχε στηθεί), καθώς και Breakdance shows. Πόσο καλύτερο μπορούσε να γίνει να γίνει;

Νίκος Κατσαρός
Νίκος Κατσαρός

Η μουσική έδινε το παλμό σε όλα τα παιδιά που διαγωνίζονταν, αλλά ταρακουνούσε και το πλήθος κόσμου που είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει τα όσα διαδραματίζονταν στην πλατεία Συντάγματος. Κατά τη διάρκεια του event, έκαναν την εμφάνισή τους και κάποιοι καλεσμένοι έκπληξη που ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλητισμού. Οι αθλητές Γιώργο Πρίντεζης και Γιάννης Αθηναίου βρέθηκαν κοντά στους νέους που αγαπούν το μπάσκετ για να υποστηρίξουν την προσπάθειά τους και να του δώσουν συμβουλές για τον αγωνιστικό χώρο.

Ο τελικός των μεγάλων (ηλικίες 18-24) είχε άρωμα NBA, αφού και οι δύο ομάδες που διαγωνίστηκαν το ήθελαν πολύ. Έπαιξαν ωραίο μπάσκετ, προσέφεραν θέαμα, με τους Ballers να παίρνουν τελικά το ματς με 13-10 και να σηκώνουν το τρόπαιο. Όλοι τους πάντως το διασκέδασαν. Το ίδιο κι εμείς.

Τα νέα Harden Vol.4 έκλεψαν την παράσταση

Νίκος Κατσαρός

Όλοι οι συμμετέχοντες του #FREETOCREATE 3ON3 είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο μπασκετικό παπούτσι Harden Vol.4, το οποίο ενσωματώνει την τεχνολογία LIGHTSTRIKE στην ενδιάμεση σόλα για να προσφέρει τέλεια ισορροπία, απόλυτη απορρόφηση κραδασμών και πλήρη υποστήριξη στις κινήσεις στο παρκέ, χωρίς να προσθέτει έξτρα βάρος στο παπούτσι.

Το πολυαναμενόμενο μπασκετικό μοντέλο, που αντλεί την έμπνευση του από την δημιουργικότητα του πρώτου σκόρερ της περσινής σεζόν στο ΝΒΑ, James Harden, εκτός από τέλειο σχεδιασμό, είναι και το πιο ελαφρύ παπούτσι που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Νίκος Κατσαρός
Νίκος Κατσαρός

Φυσικά μπορείς κι εσύ να το βρεις διαθέσιμο στο νέο αυθεντικό σπίτι του μπάσκετ, το SLAMDUNK by Sneaker 10, που μόλις άνοιξε τις πύλες του στο κέντρο της Αθήνας (Ερμού 37 & Φωκίωνος 5).

Αν αγαπάς το μπάσκετ και θες να πάρεις κι εσύ μια γεύση από τον μαγικό κόσμο του NBA δεν έχεις παρά να το επισκεφτείς. Μια νέα μπασκετική εμπειρία σε περιμένει να την ανακαλύψεις.