Είναι επίσημο: Το να είσαι σε σχέση παχαίνει

Εργένηδες όλου του κόσμου, μπορείτε να αρχίσετε τα πανηγύρια.
SHARES

Θυμάσαι αυτόν τον μύθο, ότι όταν κάποιος είναι σε σχέση, αφήνεται, χαλαρώνει και αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει κιλά; Ε, τελικά φαίνεται πως δεν είναι απλά μύθος, αλλά οικουμενική αλήθεια με σφραγίδα πανεπιστημίου.

Τα δυσάρεστα (ή ευχάριστα αν είσαι single), νέα μάς έρχονται από την Αυστραλία και το Πανεπιστήμιο του Queensland, όπου οι ερευνητές μελέτησαν σε βάθος δεκαετίας 15.000 ανθρώπους και κατέληξαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια ζύγιζαν 5,8 κιλά παραπάνω από τους ελεύθερους συμπολίτες τους, ενώ υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, έπαιρναν κι από 1,8 κιλά.

Σύμφωνα με τους επαΐοντες, το να βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση, συχνά σημαίνει πως σταδιακά αρχίζεις να αδιαφορείς για την εμφάνισή σου, μιας και έχεις δεμένο τον γάιδαρό σου, ενώ το να κάθεσαι με το έτερόν σου ήμισυ και να τρώτε βλέποντας συνέχεια σειρές, σίγουρα δεν βοηθάει. Υπάρχουν όμως και ευχάριστα, αφού η ίδια έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση συνήθως καπνίζουν λιγότερο, τρώνε πιο υγιεινά και γενικότερα, έχουν πιο υγιεινές συνήθειες. Παρ' όλα αυτά βέβαια, στην τελική ζυγαριά (διπλής) βγαίνουν χαμένοι.

Σε περίπτωση τώρα που δεν θεωρείς τους Αυστραλούς και πολύ αξιόπιστους, μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Ντάλας ακολούθησε 200 νιόπαντρα ζευγάρια για 4 χρόνια, καταλήγοντας στο ίδιο συμπέρασμα. "Η ευτυχία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απόκτηση κιλών", σχολιάζει η επικεφαλής των ερευνών, Andrea Meltzer, για να συμπληρώσει: "Οι σύζυγοι που είναι πιο ευτυχισμένοι παίρνουν κιλά, σε αντίθεση με τους πιο δυστυχισμένους που συνήθως καταλήγουν να χάνουν βάρος".

Με λίγα λόγια, αν είσαι σε σχέση και έχεις πάρει κιλά, είναι απλά το τίμημα της ευτυχίας. Αν πάλι είσαι ελεύθερος, τότε πάλι καλά να λες, τουλάχιστον θα παραμείνεις αδύνατος. Υπάρχει ένα μισογεμάτο ποτήρι για κάθε περίπτωση.

Share
 

24Media Network

Ο Βαλμπουενά δεν είναι Τουρέ

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Βαλμπουενά που έρχεται στον Ολυμπιακό και τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και μπορεί να προσφέρει στους "ερυθρόλευκους". Γιατί δεν είναι Τουρέ...

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Ένας θρύλος της Disney μάς σχεδιάζει την ιστορία του Mickey

Ο Eric Goldberg, μας σχεδιάζει την ιστορία του πρώτου πραγματικού σταρ του Χόλιγουντ.

Social Man
PROMO