Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να σε ελέγχει πριν δεις πορνό

Οι προθέσεις είναι αγνές, αλλά κι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τέτοιες.
SHARES

Σίγουρα, η ευκολία πρόσβασης των παιδιών στην παρακολούθηση πορνό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο απαιτεί μέτρα για την επίλυσή του. Σε αυτό, δεν θα διαφωνήσουμε. Στο πώς μπορεί να λυθεί ωστόσο, θα διαφωνήσουμε. Τουλάχιστον σίγουρα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Πριν λίγο καιρό βλέπεις, στη Βουλή της χώρας τέθηκε το ζήτημα της ασφαλούς ταυτοποίησης της ηλικίας όσων παρακολουθούν πορνό διαδικτυακά. Μετά την αρχική διερευνητική κουβέντα, άρχισαν να πέφτουν προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος και το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών είχε τη φαεινή ιδέα, βγαλμένη από το πιο δυστοπικό μέλλον: την αναγνώριση προσώπου του κάθε χρήστη για την ταυτοποίηση της ηλικίας του, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του.

Το χειρότερο είναι πως η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται ήδη από την κυβέρνηση, για τις συνεντεύξεις χορήγησης της αυστραλιανής υπηκοότητας και τώρα εξετάζεται η επέκταση της χρήσης, ώστε να γίνεται η ταυτοποίηση των προσώπων με τις δηλωμένες ταυτότητες, για να διαπιστώνεται αν οι χρήστες είναι πράγματι άνω των 16 ετών.

Προφανώς, η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης είναι μακριά ακόμα απ' το γίνει πραγματικότητα, ωστόσο αποτελεί μια δυσμενέστατη ένδειξη από τα προσεχώς.

Share
 

24Media Network

Piece of cake

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που πέρασε άνετα από το Αγρίνιο και πλέον αφοσιώνεται στον… τελικό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Η ορμή τού έδωσε τη νίκη

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το αγχωτικό... τρίποντο του ΠΑΟΚ, την κοινή παρουσία Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο στην 11αδα και τον εκπληκτικό Κάρλος Άμπαντ.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO