123rf.com
SEX

Η χειρότερη μορφή dating ξυπνάει άσχημες μνήμες από το παρελθόν

Μήπως έχεις γίνει κι εσύ θύτης του ενοχλητικού paperclipping φλερτ;

Φαίνεται πως είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό να σκαρφιζόμαστε ευφάνταστα ονόματα για να περιγράψουμε καταστάσεις ή διάφορα είδη φλερτ, τα οποία λίγο πολύ όλοι έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ποιος θα ξεχάσει για παράδειγμα το tatcalling, ένα κοινό φλερτ, το οποίο όμως πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις να κάνεις.

Ένα (όχι και τόσο νέο) είδος φλερτ που φαίνεται πως έχει ξεπεταχτεί τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, είναι το paperclipping. Τι σημαίνει η ονομασία του; Η λέξη paperclip για όσους δεν γνωρίζουν, στα ελληνικά σημαίνει συνδετήρας και ο πιο διάσημος συνδετήρας του κόσμου ήταν ο clippy, o προσωπικός βοηθός που είχε δημιουργήσει πριν μερικά χρόνια η Microsoft και όλοι οι millennials των θυμούνται να πετάγεται σε ανύποπτες στιγμές στο Microsoft Word των Windows, προσπαθώντας (μάταια τις περισσότερες φορές) να μας βοηθήσει με διάφορα tasks.

Ήταν βέβαια τόσο εκνευριστικός που η Microsoft αποφάσισε να τον αποσύρει το 2007, γλιτώνοντάς τον από αρκετές κατάρες χρηστών των Windows, μιας και ουσιαστικά δεν βοηθούσε απολύτως σε τίποτα. Απλά πεταγόταν και δεν σε άφηνε να ξεχάσεις την ύπαρξή του. Χμμ, σου θυμίζει κάτι;

Η έμπνευση για να ονομαστεί το πιο ενοχλητικό είδος φλερτ σε paperclipping ήρθε το καλοκαίρι σε διάφορα αμερικανικά μέσα, όταν είδαν ένα σκίτσο της illustrator Samantha Rothenberg να γίνεται viral.

Σε αυτό το σκίτσο είχε ζωγραφίσει τον clippy να λέει ατάκες όπως “μερικές φορές πετάγομαι χωρίς κανέναν λόγο. Όπως τώρα”, “βλέπεις, η αλήθεια είναι πως είμαι τόσο κατεστραμμένος, ευάλωτος και δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά για σένα”, “όμως δεν θέλω να ξεχάσεις ότι υπάρχω”. Ατάκες δηλαδή, τι οποίες αρκετοί έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ή τις έχουν στείλει με μήνυμα σε κάποια κοπέλα, απλά για να την κρατήσουν στο ‘παιχνίδι’.

123rf.com

Με άλλα λόγια, το γνωστό και ως σύνδρομο της καβάτζας, όταν δηλαδή δεν θες τον άνθρωπο απέναντί σου για κάτι σοβαρό, αλλά υπάρχουν στιγμές που περνάτε καλά, κυρίως στο ερωτικό κομμάτι και δεν θες να σε ξεχάσει ή να σε διαγράψει από το κεφάλι του. Γι’ αυτό και εμφανίζεσαι σε άκυρες στιγμές, δείχνοντας ότι υπάρχεις, χωρίς κανένα απολύτως νόημα.

Το συγκεκριμένο είδος φλερτ είναι ίσως το χειρότερο, αλλά και το πιο ενοχλητικό/εξοργιστικό για την κοπέλα απέναντί σου, ειδικά στις περιπτώσεις που εκείνη νιώθει πολλά περισσότερα πράγματα για εσένα. Συναντάται, όμως, αρκετά συχνά πλέον στις μέρες μας.

 

(Φωτογραφίες: 123rf.com)