SEX

Καλωσήρθατε στην εποχή του Autosexual

Οι άνθρωποι που έλκονται από τον εαυτό τους ζουν ήδη ανάμεσά μας.

Πριν λίγες μέρες ο Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο για τους autosexual. Το άρθρο κίνησε ενδιαφέρον μας και του Ίντερνετ γενικότερα. Σου αρέσει να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και τίποτα δεν απολαμβάνεις περισσότερο από μια καυτή νύχτα μόνος στο σπίτι; Τότε μάλλον είσαι autosexual. λέει το άρθρο στην αρχή. Στην πορεία το κείμενο το παίρνει λίγο στην πλάκα, χωρίς να εξηγεί ακριβώς τι είναι ο autosexual και κατά πόσο υπάρχει ανάμεσά μας. Μάλλον αυτό θα κάνουμε και εμείς, γιατί απλά μια γνώμη θα πούμε. Αν κάποια εποχή σου δίνει το έδαφος πάντως για να είσαι autosexual, αυτή είναι σίγουρα η δική μας.

Στο ’30 Rock’, η Jenna Maroney είναι ηθοποιός πωρωμένη με την εικόνα της. Η σειρά συχνά κάνει πλάκα με το πόσο ερωτευμένοι είναι οι σελέμπριτι με τον εαυτό τους. Έτσι και η Jenna ερωτεύτηκε και έκανε σχέση με έναν άντρα που έπαιζε σε drag show ντυμένος Jenna Maroney. Σε μια εποχή που σου λέει ότι ο καθένας μπορεί να γίνει σελέμπριτι μέσω των σόσιαλ και ειδικά του Instagram, φαίνεται ακόμα πιο εύκολο να ανθίσει η εαυτοφιλία.

Στο ‘Broad City’ η Ιλάνα παθαίνει έρωτα με την πρώτη ματιά με μία κοπέλα που της μοιάζει. Όταν βέβαια το συνειδητοποιεί παρακάτω στο επεισόδιο, αρχίζει να την απωθεί για τον ίδιο λόγο. Και έτσι θα συμβεί και σε μας αν το παρακάνουμε με τις ναρκισσιστικές μας τάσεις, γιατί πάντα όταν κάτι γίνεται μόδα, ξεπερνιέται.

Πιο πρόσφατα η Ariana Grande τραγουδά ‘Βreak up with your girlfriend’ και η “girlfriend’ είναι μία σωσίας της, την οποία στο τέλος του κλιπ διαλέγει έναντι του αγοριού για το οποίο τραγουδούσε. Πιο παλιά στο ‘Sober‘, είχε κάνει με τον εαυτό της σεξ και η Pink.

Και παρότι οι αναφορές για τις γυναίκες που ερωτεύονται τον εαυτό τους είναι πολλές όπως είδαμε μέχρι τώρα, με τους άντρες δεν συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όσες φορές συναντάνε τον εαυτό τους όπως στο ‘Enemy’, στο ‘Counterpart’ και στο ‘The Double’ που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ντοστογέφκσι, σχηματίζουν μία εφιαλτική σχέση με τον σωσία τους.

Στους στίχους βέβαια, είναι αξεπέραστη η ηδονή που νιώθουν για τον εαυτό τους κυρίως οι νεαροί άντρες ράπερς. Η τραπ μουσική που καθημερινά μπαίνει στις τάσεις στο YouTube και ακούνε κυρίως παιδιά και έφηβοι, μιλά ακριβώς για αυτό. Για το πόσο κουλ τύπος είναι ο εκάστοτε ράπερ και πόσο ζηλεύουν οι άλλοι αυτόν και το crew του που δεν μπορούν να φτάσουν.

Το Instagram, φυσικά, είναι το πλέον καταλληλότερο μέρος για να ανθίσει ο έρωτας με τον εαυτό σου. Στα περισσότερα προφίλ υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες μόνο από εσένα. Είναι σχεδόν απαγορευτικό να έχεις φίλους ή σχέση στο προφίλ σου. Άντε να τους βάλεις σε κάποιο στόρι.

Όλο αυτό δεν είναι κάτι νέο φυσικά. ‘Ολοι ξέρουμε πάνω κάτω τον μύθο του Νάρκισσου. Το θέμα είναι αν θα γίνουμε λουλούδια ή αν θα πέσουμε μέσα στη λίμνη.