Κι όμως, υπάρχει (πολύς) κόσμος που σιχαίνεται το σεξ

Εντάξει δεν είναι και πληγή με πύον, αλλά εδώ που τα λέμε έχει κάποια λογική.
SHARES

Τι κοινό έχει το σεξ με τα έντομα και τα ληγμένα φαγητά; Πριν αρχίσεις να σκέφτεται κάποια τρομερά αρρωστημένη φαντασίωση που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, θα σε προλάβουμε.

Και τα τρία ανήκουν στη λίστα των πραγμάτων που αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω σιχαίνονται. Αν λοιπόν είσαι κι εσύ ένας απ' αυτούς που όταν σκέφτεται το σεξ, δεν κάνει αυτόματα συνειρμούς για λουλούδια και έρωτες, μια έρευνα του London School of Hygiene and Tropical Medicine (ακούγεται legit) έρχεται να σε δικαιώσει.

Σύμφωνα λοιπόν με την συγκεκριμένη μελέτη, οι βασικές κατηγορίες που προκαλούν αηδία στους ανθρώπους είναι έξι: η παράξενη εμφάνιση, οι πληγές, ζητήματα υγιεινής, φαγητό, ζώα και ναι, το σεξ. ΟΚ, στις πληγές, το φαγητό και την υγιεινή δεν μας προκαλεί κάτι εντύπωση. Σε κανέναν δεν αρέσει το πύον, η μούχλα και η ιδρωτίλα. Στο σεξ όμως;

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα λοιπόν, το σεξ προκαλεί άγχος για ζητήματα υγιεινής και μεταδιδόμενων νοσημάτων, όταν δεν γνωρίζουμε καλά το άτομο με το οποίο πρόκειται να έρθουμε σε επαφή. Όπως φοβάσαι να πιεις νερό αν δεν ξέρεις ότι είναι καθαρό, έτσι φοβάσαι να κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο. Έχει μια λογική, δεν μπορείς να πεις.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον αποτέλεσμα είναι πως οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο σιχασιάρες από τους άνδρες, κατατάσσοντας στην κορυφή των πιο σιχαμένων πραγμάτων το σεξ χωρίς ασφάλεια και τις ασθένειες που μεταφέρουν τα ζώα.

Επομένως, φρόντισε να γνωρίζεις λίγο τα άτομα με τα οποία κάνεις σεξ και όλα θα πάνε καλά. Για τις πληγές με πύον και το φαγητό που έχει λήξει, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά δυστυχώς.

Share
 

24Media Network

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Κανένας γονιός δεν θέλει να διαβάσει αυτό το κείμενο

Μιλήσαμε με την παιδοψυχολόγο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, Κωνσταντίνα Κωστάκου.

Σκιτσάροντας το τελευταίο πορτρέτο του Γιάννη Ιωάννου

Έξι Έλληνες σκιτσογράφοι αποχαιρετούν τον δάσκαλό τους.

Ο τελευταίος ρινόκερως

Η ιστορία του Ταμ, του τελευταίου τριχωτού ρινόκερου της Μαλαισίας, που πέθανε κι άφησε πίσω του ένα γενετικό κενό 10.000 ετών.

Social Man
PROMO