SEX

Σε αυτές τις χώρες οι γυναίκες χαίρονται περισσότερο το σεξ

Μια έρευνα που λειτουργεί και ως παγκόσμιος χάρτης ικανοποίησης.

Σε κάθε ανδρική έξοδο ή συνάντηση, τα θέματα που αφορούν το sex παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση. Πολλές φορές (προς τιμήν μας) έχουμε το σθένος να παραδεχτούμε ανοιχτά στους κολλητούς μας τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε με τη σύντροφο μας στο κρεβάτι. Η παραδοχή αυτή δεν μας ρίχνει από τα σύννεφα. Πράγματι, ανησυχούμε έντονα μήπως δεν είμαστε στο επίπεδο που εκείνη πίστευε και περίμενε. Κυρίως όμως, φοβόμαστε ότι θα πρέπει να παραδεχθούμε τον χειρότερο εφιάλτη μας. Την επίτευξη χαμηλών επιδόσεων στο sex.

Σε μερικές χώρες του κόσμου, οι άνδρες δεν προσβάλλονται από αυτή τη λυπηρή σκέψη. Η εξήγηση είναι απλή. Σύμφωνα με την τελευταία σχετική έρευνα, που διεξήγαγε το site γνωριμιών VictoriaMilan, ζουν σε κάποια από τις 20 χώρες των οποίων οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. Φυσιολογικά, δεν τους απασχολούν οι σκέψεις και οι έγνοιες που επισημάνθηκαν στον πρόλογο. Είναι απόλυτα ευτυχισμένοι. Τόσο αυτοί όσο και οι γυναίκες τους.

Το δείγμα της έρευνας αποτελούν 6.117 γυναίκες. Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν, διαμορφώθηκε η τελική 20άδα. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Δανία, με τους Δανούς να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν σεξουαλικά τις γυναίκες τους για 44 συνεχόμενα λεπτά. Γενικώς, η Σκανδιναβία έχει την τιμητική της σε αυτή την έρευνα μιας και την εξάδα συμπληρώνουν η Φινλανδία, η Σουηδία και Νορβηγία.

Τα κορίτσια της Δανίας οργανώνουν την κερκίδα.

Κάπου εδώ αξίζει να σημιειώσουμε ότι οι Ελληνίδες δεν αποτέλεσαν μέρος του δείγματος, οπότε η Ελλάδα δεν είναι αναγκαστικά εκτός εικοσάδας. Απλώς δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε, γιατί δεν συμμετείχαμε στην έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, χρήσιμο είναι να ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, λοιπόν, χάνουν στο νήμα την πρώτη θέση. Τα ζευγάρια στην Αμερική μπορεί να μην ανταγωνίζονται εκείνα του Ευρωπαϊκού Βορρά, αλλά ακόμη και έτσι έρχονται δεύτερα στη λίστα, με μέση διάρκεια 41 λεπτά. Αν και τους χωρίζουν μόνο 3 λεπτά, έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν για να ανέβουν επίπεδο.

Στη μέση του πίνακα συναντάμε την Αγγλία. Εκεί, τα ανδρόγυνα κάνουν κατά μέσο όρο 33 λεπτά sex, το οποίο όπως επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα είναι η ιδανική διάρκεια μιας ερωτικής συνεύρεσης για ένα υγιές ζευγάρι. 

Όσοι κατάγονται από το Βέλγιο, έχουν εξίσου έναν πολύ καλό λόγο για να χαμογελάνε. Οι Βελγίδες ισχυρίζονται ότι οι σύζυγοί τους έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του οργασμού, προσφέροντας τους τη μέγιστη δυνατή απόλαυση και ευχαρίστηση. Κάτω από το Βέλγιο, στην τελευταία θέση δηλαδή, έρχεται η Νότιος Αφρική. Όταν μπαίνεις ως δια μαγείας σε μία τέτοια λίστα, είναι σαν να μην μπαίνεις καθόλου. Η 20η θέση δεν έχει κανένα νόημα. Με μόλις 15 λεπτά σεξουαλικής δραστηριότητας, η είσοδός της είναι από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Οι πανηγυρισμοί στη Σουηδία είναι γένους θηλυκού.

Η σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση. Εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι δεν είναι πάντα ορατοί. Για παράδειγμα, εάν ένας άνδρας είναι σκληρά εργαζόμενος, αισθάνεται διαρκώς υπεύθυνος για την από κοινού ευημερία της δικής του σεξουαλικής ζωής και της γυναίκας του. Μήπως τελικά η δουλειά είναι το απόλυτο γιατρικό ή με άλλα λόγια το ελιξήριο του sex;

Αν ισχύει αυτός ο συλλογισμός, δουλεύετε γιατί χανόμαστε.  Απ’ την άλλη, βέβαια, ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι σ’ αυτού του είδους τις έρευνες οι άνθρωποι λένε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Εσύ θα την έλεγες; Όσο το σκέφτεσαι, ρίξε μια ματιά στη συνολική κατάταξη – ίσως σε εμπνεύσει και για το επόμενο ταξίδι σου.

Χώρα            Διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης

Δανία               44 λεπτά

ΗΠΑ                 41 λεπτά

Φινλανδία        39 λεπτά

Καναδάς          37 λεπτά

Σουηδία           33 λεπτά

Νορβηγία        33 λεπτά

Αγγλία             33 λεπτά

Γερμανία        32 λεπτά

Τσεχία            32 λεπτά

Ιρλανδία        31 λεπτά

Αυστρία         27 λεπτά

Ελβετία          26 λεπτά

Ουγγαρία      25 λεπτά

Πολωνία        24 λεπτά

Ισπανία         23 λεπτά

Ολλανδία      23 λεπτά

Ιταλία            23 λεπτά

Γαλλία           23 λεπτά

Βέλγιο           21 λεπτά

Ν. Αφρική     15 λεπτά