SEX

Τελικά οι άλλοι κάνουν περισσότερο σεξ από σένα;

Μία νέα έρευνα βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Ένας από τους μεγάλους μύθους που κάνουν άνω – κάτω την ζωή μας  είναι το κατά πόσο οι άλλοι κάνουν περισσότερο σεξ από εμάς. Λίγο – πολύ οι περισσότεροι θέλουμε να πιστεύουμε πως ο αιώνιος προβληματισμός μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ενδόμυχα όμως, οι αμφιβολίες πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Έχουν στήσει ένα ξέφρενο πάρτι με θύμα τον οργανισμό μας.

Χάνουμε τον ύπνο μας τα βράδια, ρωτάμε με τρεμάμενη φωνή την σύντροφο μας εάν κάνουμε αρκετές φορές τον μήνα sex ενώ αρκετοί χωρίς να έχουμε καταφέρει να βρούμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε, καταφεύγουμε στην έκτακτη λύση του ψυχολόγου. Τώρα έχετε μία εικόνα για το πόσο αυτό το ερώτημα έχει κατακτήσει ή καλύτερα εισβάλλει στην προσωπική μας ζωή ή όχι; Οι αρνητικές απαντήσεις δεν γίνονται δεκτές.

Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Είναι αλήθεια πως δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε το sex έστω και σαν σκέψη με αποτέλεσμα να παρασυρόμαστε από εσφαλμένες εντυπώσεις. Για παράδειγμα, πιστεύουμε χωρίς ξεκάθαρο λόγο και αιτία ότι οι νέοι κάνουν sex σχεδόν σε καθημερινή βάση καθώς και ότι οι γυναίκες έχουν πολύ ενεργή και δραστήρια σεξουαλική ζωή. Υποθέσεις που απλώς ικανοποιούν την πλούσια φαντασία μας χωρίς να στηρίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα.

Οι πιο αισιόδοξες εικασίες μαρτυρούν ότι οι νέοι άνδρες τόσο στην Αμερική όσο και στην Αγγλία κάνουν σεξ περίπου 14 φορές σε έναν μήνα. Οι πραγματικοί αριθμοί όμως είναι πολύ μικρότεροι. Μόλις 5 φορές έδειξαν τα πορίσματα της έρευνας, αριθμός πολύ λογικός ειδικά σε σύγκριση με τον αρχικό επιπόλαιο υπολογισμό. Σύμφωνα με τον τελευταίο μάλιστα, η νέα γένια παίρνει ρεπό από το sex μόνο για μία μέρα και την επόμενη ξανά προς την δόξα τραβά. Όσο και να βράζει το αίμα ενός νέου, πολύ δύσκολα πιάνει τέτοιες επιδόσεις. Εκτός βέβαια και εάν έχει άσο στο μανίκι ή στο παντελόνι του. Διαφορετικά, ούτε μία στο εκατομμύριο.

Ο ανδρικός πληθυσμός αυτού του πλανήτη (για άλλους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) είναι υπεύθυνος για μία ακόμη παρεξήγηση όσον αφορά το sex. Πιστεύουμε με πάθος ότι οι γυναίκες κάνουν sex 23(!) φορές τον μήνα, σενάριο που ξεπερνά τα στενά όρια της επιστημονικής φαντασίας. Για την ακρίβεια και εκείνες σπάνια κάνουν sex πάνω από 5 φορές τον μήνα. Άρα, μεταξύ μας επικρατεί η απόλυτη ισορροπία.

Αυτό βέβαια δεν μας εμπόδισε από το να συντηρήσουμε και στην συνέχεια να αναπαράγουμε μία τόσο προοδευτική και μη αναμενόμενη αντίληψη. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, θα μας κυνηγούσαν με τις πέτρες, εάν κάναμε το μοιραίο λάθος να εκμυστηρευτούμε αυτές τις μύχιες υποψίες μας. Τώρα μπορούμε να το κάνουμε άφοβα, χωρίς να ανησυχούμε για την κοινωνική κατακραυγή. Είναι και αυτό ένα κάποιο επίτευγμα.

Στην ίδια έρευνα, άνθρωποι από τρεις διαφορετικές χώρες κλήθηκαν να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία αναφορικά με το πόσες ερωτικές επαφές είχαν αναπτύξει μέχρι τα 50 τους. Οι απαντήσεις που έδωσαν, συγκλίνουν μεταξύ τους. Στην Αυστραλία και στη Βρετανία, οι ερωτικές παρτενέρ ενός μεσήλικα ανθρώπου δεν ξεπερνούν συνολικά τους 17, την ώρα που στην Αμερική προσεγγίζουν τους 20.

Ειδικότερα, στις απαντήσεις των ανδρών και των γυναικών της Αμερικής, παρατηρείται μία άκρως ανησυχητική διαστροφή αλλά και απόσταση. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η γυναίκα τους έχει κοιμηθεί με 27 άλλους άνδρες κατά μέσο όρο ενώ οι Αμερικανίδες ισχυρίζονται πως δεν έχουν συνάψει ερωτικό δεσμό με παραπάνω από 13. Σε αντίθεση με το ανδρικό φύλλο, εκείνες λένε την αλήθεια. Από το κρεβάτι τους έχουν περάσει το πολύ 12 άνδρες. Πάντα όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, στις οποίες δεν θέλουμε να πέσουμε. Όσο και να παρακαλάμε βέβαια, δεν είναι στο χέρι μας.

Τις ακριβείς απαντήσεις σε αυτά καθώς και σε πολλά άλλα ερωτήματα γύρω από το sex μπορείτε να τις βρείτε στο υπό έκδοση βιβλίο, ‘The Perils of Perception’. Λίγες μέρες ακόμη υπομονή και μετά η Βίβλος του sex θα γίνει δική σας. Καλή ανάγνωση.

Φωτογραφίες:123RF