Το επόμενο στάδιο του ghosting είναι το zombieing και είναι πολύ χειρότερο

Φυλάξου, τα φαντάσματα επιστρέφουν για να σε στοιχειώσουν.
SHARES

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το ghosting. Σίγουρα ξέρετε τι είναι και το πιο πιθανό είναι ότι το έχετε κάνει και σας το έχουν κάνει. Ας σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη όμως πρώτα. Το ghosting είναι όταν βγαίνεις με κάποια/ον και ξαφνικά εξαφανίζεται. Σταματά να σου απαντά τα τηλέφωνα, δεν σε παίρνει πίσω φυσικά ποτέ και δεν σου απαντά ούτε στα μυνήματα, αφήνοντας την τελευταία σας συζήτηση στο "seen" ή ακόμα χειρότερα, χωρίς να ανοίξει καν το μήνυμα.

Το ghosting έχει ανθίσει στην εποχή των σόσιαλ μίντια, απλά και μόνο επειδή είσαι σίγουρος ότι το άλλο άτομο επέλεξε να σε γράψει. Σκεφτείτε το λίγο. Παλαιότερα που είχαμε μόνο σταθερά τηλέφωνα, έπαιρνες απλά σπίτι και αν δεν το σήκωνε ο άλλος, δεν ήσουν σίγουρος ότι ήταν από επιλογή. Μπορεί απλά να μην ήταν σπίτι και μπορεί μάλιστα να σε έπαιρνε και εσένα και να μην ήσουν.

Τα σόσιαλ μάλιστα κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις το ghosting απαραίτητο, όταν πχ δεν παίρνει το άλλο άτομο το μήνυμα ότι δεν θες να συνεχίσετε ή όταν νιώσεις πιεσμένος από το γεγονός ότι οποιοσδήποτε μπορεί να σε βρει οποιαδήποτε στιγμή. Είναι αγενές και άσχημο, αλλά δικαιολογείται.

Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι το zombieing. Το zombieing λοιπόν είναι, όταν ένα άτομο που σας έκανε ghosting, εξαφανίστηκε δηλαδή από το πουθενά, επανεμφανίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

"Ψιτ, τι κάνεις εσύ;"

"Επ, τι γίνεται"

"Πού χάθηκες εσύ;" (αυτό είναι για να σας μπερδέψει το ζόμπι, αφού στην πραγματικότητα εκείνο είχε χαθεί)   

"Γειαα"

"Σε σκεφτόμουν πολύ σήμερα. Τι κάνεις;"

"Καλημέρα :) "

Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα που τα ghosts, που έγιναν ζόμπι, προσπαθούν να σας προσεγγίσουν. Οι λόγοι μπορεί να είναι ότι χώρισαν, ότι βαριούνται, ότι έχουν καιρό να κάνουν σεξ, ότι γενικά δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν, έτσι επιστρέφουν σε εσάς που ή σας θεωρούν πολύ δεδομένους ή δεν τους νοιάζει πολύ και να τους απορρίψετε. Λυπόμαστε, αλλά λέμε αλήθειες εδώ.

Share
 

24Media Network

Ο κόσμος του Ολυμπιακού νιώθει προδομένος

Οι αντιδράσεις είναι πολλές γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης "χτύπησε" εκεί που ζητούσε να μην… αγγίζουν. Η διαφορά στη δήλωση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η πιθανότητα "εμφυλίου". Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Η μεγάλη επιστροφή

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τη μεγάλη επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, ώστε να συνεχίσει το έργο που άφησε στη μέση από την περσινή σεζόν.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO