© Reproductive Health Supplies Coalition / Unsplash
SEX

Το μικρότερο προφυλακτικό στον κόσμο σώζει από άβολες καταστάσεις

Πολλοί έχουν το μέγεθος για να το ζητήσουν, λίγοι έχουν το θάρρος να το κάνουν.

Ελάχιστοι θα το παραδεχτούν, αλλά ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Οι περιπτώσεις αντρών που δε «βολεύονται» με το συμβατικό μέγεθος ενός προφυλακτικού, δεν είναι και λίγες. Είναι κάτι πολύ πιο συχνό από ό,τι νομίζουμε ή θέλουμε να παραδεχθούμε.

Το να μην κάθεται καλά το προφυλακτικό, να φεύγει κατά τη διάρκεια της χρήσης ή να γλιστράει, δεν είναι κάτι που δυσκολεύει μόνο την ερωτική πράξη, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους, αφού, μεγάλα παιδιά είμαστε, όλοι γνωρίζουμε τα ρίσκα που φέρνει μαζί του το σεξ δίχως σωστές προφυλάξεις.

Και στην πραγματικότητα, τα συμβατικά προφυλακτικά έχουν αποδειχθεί αρκετά μεγάλα για σημαντικό ποσοστό των αντρών εκεί έξω.

Κατά καιρούς, διάφορες εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά μικρότερα μεγέθη προφυλακτικών, (τόσο σε μάκρος, όσο και σε πλάτος), όμως έρευνες έδειξαν πως στην πραγματικότητα, η διαφορά με αυτά του κανονικού μεγέθους δεν είναι και τόσο μεγάλη

Ένα «κανονικό» προφυλακτικό έχει μάκρος 7 ίντσες (δηλαδή 18 περίπου εκατοστά) και πλάτος 3,3 εκατοστά, ενώ ένα «μικρότερο» προφυλακτικό κινείται στα ίδια εκατοστά μάκρος και στα 3,1 εκατοστά πλάτος. Σιγά τη διαφορά θα πεις και θα έχεις δίκιο.

Η εταιρεία TheyFit (που σήμερα έχει μετονομαστεί σε ΟΝΕ) σκέφτηκε όμως διαφορετικά και κυκλοφόρησε πριν κάποια χρόνια στην αγορά τη λύση σε όσους προβληματίζονταν και πολλές φορές κατέληγαν να κάνουν σεξ δίχως προφυλάξεις.

Έτσι, μπορείς πλέον να βρεις προφυλακτικά που ξεκινούν από τις 3,1 ίντσες μάκρος (7,8 εκατοστά) και τα 2,6 εκατοστά πλάτος, ενώ εκτός από το κυκλικό πλάτος, έριξε στη συζήτηση και το ονομαστικό πλάτος (nominal width), που ισοδυναμεί με το πλάτος του προφυλακτικού στο ανοιχτό σημείο τοποθέτησής του.

Ο αριθμός αυτός είναι σύμφωνα με την TheyFit ο πιο κομβικός στο αν θα μπαίνει άνετα ένα προφυλακτικό και έτεινε -και σε αυτήν την περίπτωση- να είναι περίπου ο ίδιος σε όλα τα μεγέθη (από 4,9 μέχρι 5,2 εκατοστά). Στα προφυλακτικά της εταιρείας όμως, το ονομαστικό πλάτος ξεκινάει από τα 4,1 εκατοστά.

Έτσι, λοιπόν, δόθηκε ένα τέλος στις άβολες καταστάσεις στο σεξ. Το μόνο που μένει, είναι να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστούν οι άβολες καταστάσεις στα περίπτερα και τα φαρμακεία.