123RF
SEX

Το προφυλακτικό των 1000 ωθήσεων ανοίγει θέματα

Μπορεί να ακούγεται ως αχρείαστη υπερβολή, αλλά είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε όλοι.

Υποτίθεται ότι σε μια μέση σεξουαλική συνεύρεση μπορεί να υπάρξουν από 100 ως 500 ωθήσεις του πέους προς το αιδοίο. Υποτίθεται ότι αυτό είναι ένα επίσημο στατιστικό, αφού καταγράφεται σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, αλλά δεν είναι.

Δεν γίνεται να είναι.

Απ’ τη μία, τι θα πει από 100 ως 500; Μιλάμε για τεράστια απόσταση. Σε χρόνο σημαίνει πενταπλάσια διάρκεια, σε οργασμούς ποιος ξέρει τι μπορεί να σημαίνει. Τέλος πάντων, είναι σαν να λέμε ότι ένα παίκτης μπορεί να παίζει κατά μέσο όρο από ένα έως πέντε ματς την εβδομάδα. Δεν στέκει.

Για να μη συζητήσουμε το ότι οι 100 ωθήσεις θεωρούνται το μίνιμουμ για μια σεξουαλική συνεύρεση. Ξαφνικά, δηλαδή, κανένας άνθρωπος σ’ αυτόν τον πλανήτη δεν κάνει πια ξεπέτες ή δεν τελειώνει πρόωρα.

123RF

Αν τα παραγνωρίσουμε όλα αυτά -τη φράση ‘μέση σεξουαλική συνεύρεση’, στην πραγματικότητα – μπορούμε να χειροκροτήσουμε τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Βοστώνης για την επιτυχία τους να εφεύρουν ένα προφυλακτικό που αντέχει για τουλάχιστον 1000 ωθήσεις χωρίς να τρυπήσει ή να σκιστεί, αλλά κυρίως, χωρίς να χάσει την ελαστικότητα και τη λιπαρή του επίστρωση.

Όλη η ουσία της εφεύρεσης βρίσκεται πράγματι στην τελευταία ιδιότητα του νέου προφυλακτικού. Σύμφωνα με όλες τις σχετικές έρευνες (όλες, όμως), έξι στους δέκα ανθρώπους που χρησιμοποιούν προφυλακτικό, παρατηρούν ότι ‘στεγνώνει’ πριν την ολοκλήρωση της συνεύρεσης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μικρογδαρσίματα και πόνοι είτε στο πέος είτε στο αιδοίο είτε και στα δύο. Δύο στους δέκα καταγγέλλουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίστρωσης χάνεται κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης του προφυλακτικού, πριν καν, δηλαδή ξεκινήσει η διείσδυση.

Υπάρχουν, φυσικά, αυτοί που διακόπτουν τη συνουσία για να βάλουν εξτρά λιπαντικό στο προφυλακτικό τους όταν αισθάνονται ότι έχει στεγνώσει, αλλά Α. Είναι λίγοι, Β. Δεν το κάνουν με χαρά. Κανένας δεν θέλει να διακόπτει ένα καλό σεξ για μια στάση στα πιτς.

Η διαφορά του νέου προφυλακτικού, όπως παρουσιάζεται στη δημοσίευση της Royal Society Open Science, είναι ότι η επίστρωσή του εμπεριέχει υδροφιλικά πολυμερή, που της επιτρέπουν να υγραίνεται και να παραμένει γλιστερή όσο βρίσκεται σε επαφή με σωματικά υγρά. Το 73% των ανθρώπων που άγγιξαν ή χρησιμοποίησαν το νέο προφυλακτικό δήλωσαν ότι η αίσθηση τους ικανοποίησε και ότι ίσως ένα τέτοιο προΐόν θα τους ωθούσε να χρησιμοποιούν περισσότερες φορές προφυλακτικό στη σεξουαλική τους ζωή.

Στη τελική αυτό είναι το σημαντικό: το να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό. Οτιδήποτε μας ωθεί προς τα εκεί είναι καλοδεχούμενο και το χειροκροτούμε. Χειροκροτούμε και το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς που δώρισε από 100.000 δολάρια σε διάφορα πανεπιστήμια προκειμένου να δημιουργήσουν τα προφυλακτικά της επόμενης γενιάς και περιμένουμε μέσα στο 2019 να δούμε στα ράφια των φαρμακείων και των σουπερμάρκετ το προφυλακτικό των 1000 ωθήσεων να μας κλείνει το μάτι.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη φορά που θα κάνεις σεξ μην πέσεις στην παγίδα να αρχίσεις να μετράς τις ωθήσεις σου. Είναι σίγουρο ότι θα αποσυντονιστείς, ενώ πιθανότατα θα απογοητευτείς κιόλας από την τελική καταμέτρηση.

(Φωτογραφίες: 123RF)