123rf.com
SEX

Το ρίσκο του να πάτε για φαγητό στο πρώτο ραντεβού

Και πώς θα γυρίσεις την κατάσταση υπέρ σου.

Γνωρίζεις μια κοπέλα, ανταλλάσσετε για μερικές ημέρες μηνύματα και έρχεται η στιγμή που σκέφτεσαι να της προτείνεις να βγείτε, έτσι ώστε να τη γνωρίσεις ακόμα καλύτερα από κοντά. Πρώτο ραντεβού, πρώτη φορά οι δυο σας κάπου. Και κάπου εκεί έρχεται το κρίσιμο ερώτημα. Πού επιλέγεις να πάτε;

Το πιο συνηθισμένο και κλασσικό πρώτο ραντεβού είναι σε ένα καφέ ή σε ένα μπαρ, όπου μπορείτε να μιλήσετε και να γνωριστείτε, απολαμβάνοντας παράλληλα κι ένα ποτό ή ρόφημα. Οκ, σίγουρα όχι το πιο πρωτότυπο, αλλά ένα μέρος που δεν μπορεί να σε προδώσει. Αντίθετα, αν είσαι από τους πιο τολμηρούς που πιστεύουν ότι ο έρωτας περνάει απαραίτητα από το στομάχι και θες στην πρώτη σας έξοδο να την πας σε ένα μέρος που σερβίρει και φαγητό, τότε θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με την επιλογή.

Το να βγείτε για φαγητό στο πρώτο ραντεβού μπορεί να μετατρέψει τη βραδιά σου μια τεράστια επιτυχία ή μια τεράστια αποτυχία. Φαντάζομαι ούτε εσύ, αλλά ούτε κι εκείνη θα θέλει στην πρώτη σας έξοδο να πάτε σε ένα σουβλατζίδικο ή κάπου που θα δοκιμάσετε μια περίεργη, καυτερή ή βαριά κουζίνα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της εξόδου σε αυτή την περίπτωση. Παράλληλα, πρέπει να προσέξεις το χώρο που θα επιλέξεις. Δεν θέλουμε με τίποτα κάποιο πολύ κυριλέ εστιατόριο, όπου θα κάθεστε σε μεγάλη απόσταση και στο τέλος θα κληθείς να πληρώσεις και μια περιουσία.

Η πιο safe επιλογή είναι ένα μέρος, στο οποίο έχεις ξαναπάει και το γνωρίζεις. Κάποιο sushi bar ή κάποιο bar restaurant με ωραία μουσική και κουλ κόσμο είναι η ιδανική λύση. Η ατμόσφαιρα παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο κι από το μενού του μαγαζιού. Θα πρέπει το μέρος να είναι νεανικό και χαλαρό και κατά προτίμηση να καθίσετε σε κάποιο ψηλό τραπέζι με σκαμπό, ή στη μπάρα, έτσι ώστε να είστε ακόμη πιο κοντά και να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τα πρώτα αγγίγματα.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, σκοπός της βραδιάς δεν είναι το να χορτάσετε, αλλά να απολαύσετε μια ωραία πρώτη έξοδο και να γνωριστείτε καλύτερα. Τι επιλέγουμε, λοιπόν, να παραγγείλουμε σε αυτή την περίπτωση; Ιδανικά κάτι το οποίο να μη μας λερώσει, χωρίς πολλές σάλτσες και σίγουρα όχι κάτι βαρύ. Σε περίπτωση που ξέρεις το μαγαζί, μπορείς να το πάρεις πάνω σου και να κάνεις εσύ την επιλογή, κάτι που θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα σου δώσει έξτρα πόντους.

Αν επιλέξετε κάποιο μαγαζί με ασιατική κουζίνα για παράδειγμα, τότε κάποια πιάτα, όπως το σούσι, που απαιτούν χρήση chopsticks είναι μια πολύ καλή επιλογή. Μην τρομάζεις όμως, αν δεν έχεις ιδέα για το πώς να κρατήσεις αυτά τα ‘διαβολικά’ ξυλάκια στο φαγητό σου. Ίσα ίσα που όσο πιο αστεία το κάνεις, τόσο πιο καλά θα περάσετε. Θα γελάσει, αν γνωρίζει εκείνη καλύτερα, τότε θα σε βοηθήσει και ίσως όλη αυτή η περιπέτεια θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά.

Μπορεί το ιδανικό dinner date να μην περιλαμβάνει μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια, όπως στη ‘Λαίδη και στον Αλήτη’, όμως η κατάλληλη επιλογή μέρους και φαγητού στο πρώτο ραντεβού μπορεί να σε μετατρέψει σε έναν αριστοκρατικό αλήτη στα μάτια της.

(Φωτογραφίες: 123rf.com)