PUBLI

Οι δυνατές φιλίες παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο

Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο κολλητός δεν φεύγει από δίπλα σου. Γιατί οι πραγματικές φιλίες είναι FIX.

Κολλητός (o): ουσιαστικό, αρσενικό. Ο πολύ στενός φίλος. Ο αδερφός.

Αν έπρεπε να βάλουμε μια συνώνυμη λέξη δίπλα από το ‘κολλητός’ στο λεξιλόγιο, τότε αυτή σίγουρα θα ήταν ‘αδερφός’. Ειδικά όταν μιλάμε για ανδρική φιλία, την πιο αγνή, ακομπλεξάριστη, διαχρονική μορφή φιλίας εκεί έξω. Το να κάνεις φίλους είναι εύκολο, το να κρατήσεις λίγους και καλούς, ακόμη και έναν, είναι αρκετά δύσκολο, θέλει προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο στο 100%. Οι πραγματικοί φίλοι γίνονται οικογένειά σου και μένουν δίπλα σου όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ο παιδικός σου φίλος, ο κολλητός είναι αυτός που ξέρει και ανέχεται τις παραξενιές σου, σε γνωρίζει πολλές φορές καλύτερα κι από εσένα τον ίδιο, ενώ σε έχει δει στα χειρότερά σου. Εντάξει, σίγουρα και στα καλύτερα, αλλά σε αυτά σε έχουν δει κι άλλοι. Είναι εκεί κάθε στιγμή που θα χρειαστείς βοήθεια σε κάτι, θα σε στηρίξει, θα σου συμπαρασταθεί, θα κλάψεις στον ώμο του και θα σου πει μια χαζομάρα, προκειμένου να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Γυναίκες, δουλειές, υποχρεώσεις, όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, όταν χτυπήσει το κινητό και στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο κολλητός. Τσακωμοί και διαφωνίες σίγουρα θα υπάρχουν, αλλά ποτέ δεν επηρεάζουν την ποιότητα αυτής της φιλίας.

Αυτές οι δυνατές, πραγματικές φιλίες μένουν σταθερές και αναλλοίωτες στο χρόνο, όπως η μπύρα FIX στο τραπέζι και την παρέα μας. Μπορεί τα χρόνια να περνούν, οι καταστάσεις της ζωής να αλλάζουν και οι δουλειές πολλές φορές να σε κρατούν σε απόσταση από τον κολλητό σου, όμως κάθε φορά που βρίσκεστε είναι σαν να είστε και πάλι όπως τότε στο σχολείο. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τα γέλια, τα πειράγματα, οι βλακείες, οι γκόμενες, οι ομάδες, οι συζητήσεις που κάνατε τότε και ξανακάνετε με την ίδια λαχτάρα και σήμερα. Τίποτα δεν αλλάζει, ούτε φυσικά και η μπύρα FIX, που βρίσκεται πάντα στο τραπέζι κάθε παρέας και συντροφεύει τις ομορφότερες στιγμές.

Πολλοί από εμάς είχαμε παρομοιάσει τη φιλία μας με τον κολλητό μας, με εκείνη του Άλκι Κούρκουλου και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη από το ‘Λόγω Τιμής’. Και σχεδόν όλοι μας συγκινηθήκαμε μαθαίνοντας πως αυτή η παρέα θα επιστρέψει και πάλι στις οθόνες μας 20 χρόνια μετά. Σαν να είχαμε γίνει όλοι μια παρέα από παλιά, μεγαλώσαμε μαζί τους και λαχταρούμε να τους ξαναδούμε.

Οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς, Μαρκουλάκης και Κούρκουλος, αποτελούν σύμβολο της δυνατής φιλίας, καθώς οι ίδιοι είναι φίλοι στο σανίδι και στη ζωή για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Στο νέο διαφημιστικό της FIX Hellas, με πρωταγωνιστές τον Άλκι και τον Κωνσταντίνο, ή αλλιώς το Μάνο και το Μιχάλη, βλέπουμε τους δύο παλιόφιλους να συναντιούνται μετά από καιρό σε ένα ταβερνάκι δίπλα στο κύμα και όλα να μοιάζουν ίδια, όπως παλιά, αποδεικνύοντας ότι ακόμα κι αν αλλάξει η εμφάνιση, η καρδιά μένει πάντα ίδια…

Γιατί κάποια πράγματα στη ζωή, όπως η πραγματική φιλία, είναι FIX.