ΜΟΔΑ

10 μαύρα τζιν για να διαλέξεις αυτό που θα σου λύσει όλα τα προβλήματα

Πώς θα διαλέξεις το πιο χρήσιμο ανδρικό παντελόνι ανάλογα με τον σωματότυπό σου.

“Chocolate cake or hooters?”. Αυτή την απόφαση κλήθηκε να πάρει ο θρύλος της μικρής οθόνης και του Polk High, Al Bundy, σε μία από τις καλύτερες στιγμές του. Με ένα περιορισμένο budget και τα χέρια του να παίζουν το ρόλο μίας νοητής ζυγαριάς, ο άνθρωπος που η μοίρα τον χτύπαγε πιο σκληρά κι από τον Βασιλάκη Καΐλα αποφάσισε να μας χαρίσει μία ιστορική στιγμής αγνής σοφίας: ενώνει απότομα τα χέρια του, αναφωνεί “Chocolate hooters” και δημιουργεί τη δική του εκδοχή σολομώντειας λύσης.

Σύμφωνα λοιπόν με μία αρχαία θεωρία συνομωσίας που μόλις σκεφτήκαμε, έτσι ακριβώς δημιουργήθηκε και το πρώτο μαύρο jean. Ένα δικό μας παιδάκι, μη μπορώντας να αποφασίσει πριν από κάποιο ραντεβού τι θα φορέσει (μεταξύ μας είμαστε, ας παραδεχτούμε ότι περνάμε κι εμείς αυτό το στάδιο) αποφάσισε να ενώσει τα δύο πιο βασικά χαρακτηριστικά κάθε ανδρικής γκαρνταρόμπας: το μαύρο και τα jeans.

UNSPLASH

Από εκείνη τη στιγμή, ένα από τα πιο iconic κομμάτια του men fashion,γνώρισε την αναγνώριση, την αποθέωση και τη μοιραία παρακμή. Από τις θρυλικές εμφανίσεις του Mick Jagger και του Steve Tyler, έως τις underground γειτονιές του Βερολίνου και του Μάντσεστερ. Κι αν εμείς αδυνατούσαμε να καταλάβουμε  αυτό που μας φωνάζουν εδώ και χρόνια οι Arctic Monkeys, το 2019 αποφάσισε να μας το κάνει πιο ξεκάθαρο. Το μαύρο jean επέστρεψε, αποτελεί πλέον πιο σημαντικό κομμάτι στη ντουλάπα σου κι από τα λευκό t-shirt κι έφτασε η στιγμή να βρεις αυτό σου ταιριάζει!

Τα all time classic

Μαύρα slim jeans, ο μουσακάς της μαμάς σου και ο ταινίες του Kubrick: τα μοναδικά τρία πράγματα στον κόσμο που δε θα χάσουν ποτέ την αξία τους. Μπορεί να αλλάζει το υπόλοιπο outfit, αλλά το slim jean παραμένει πιο πιστός φίλος κι από το κινητό σου στο στρατό. Φυσικά, βασικές επιλογές δε μπορούσαν να είναι παρά δύο brands που μας δίδαξαν τι εστί ποιοτικό jean. Αν δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη ντουλάπα σου, σταμάτα να διαβάζεις το άρθρο, κάνε την παραγγελία σου και μετά συνέχισε. Α, κι αν ψάχνεις να αγοράσεις αυτή τη στιγμή, βρες κι ένα jean jacket διαφορετικού χρώματος να το συνδυάσεις: καλύτερο δίδυμο κι από Stockton – Malone.

Παντελόνι Levi’s

Παντελόνι Pepe Jeans

Τα λίγο πιο stylish

Έχεις δει ποτέ την ταινία “Λεπτή, κόκκινη γραμμή”; Ε λοιπόν η γραμμή του να φορέσεις ένα jean στο γραφείο και να μοιάζεις με έναν καλοντυμένο επαγγελματία από το να μοιάζεις με τον Charles από το Brooklyn 99, είναι ακόμα πιο λεπτή. Το μαύρο jean αποτελεί μία από τις ελάχιστες λύσεις για επίσημο casual ύφος και οφείλεις να το εκμεταλλευτείς! Συνδύασε το με ένα λευκό πουκάμισο μέσα από το παντελόνι αν επιδιώκεις ένα formal ύφος ή πήγαινε χωρίς φόβο για το total denim και επίλεξε ένα μπλε jean πουκάμισο. Η καλύτερη επιλογή για γραφείο, αλλά και για after work drinks.

Παντελόνι Funky Budha

Παντελόνι Replay

Τα τίμια casual

Έφτασε η στιγμή να καταρρίψουμε έναν από τους μεγαλύτερους μύθους της ανδρικής μόδας: ένα ρούχο ΜΠΟΡΕΙ να είναι πολύ άνετο και να μην υστερεί καθόλου σε style. Τρανή απόδειξη ο μέγας Jax Teller που επέλεγε συχνά κάποιο relaxed fit jean με κάποιο καρό πουκάμισο (God bless America και τα σχετικά) ή ένα απλό λευκό t shirt και έμοιαζε πάντα τόσο κουλ κι άνετος. Εντάξει, ίσως έφταιγε και η μηχανή. Ή τα ξανθά μαλλιά με τα μπλε μάτια. Ή ίσως να ευθύνεται το άψογο σώμα. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, το έπιασες το point.

Παντελόνι True Religion

Παντελόνι Staff

Τα skinnies

Μας τα δίδαξαν τα rock icons τη δεκαετία του 70, τα λάτρεψε όλη η punk κουλτούρα με τους μεταλλάδες να παίρνουν σειρά. Τα μαύρα skinnies αποτελούν αναμφίβολα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ανδρικού ντυσίματος κι έφτασε η στιγμή για την καθολική αναγνώριση τους. Συνδύασε τα με κάποιο oversized φούτερ ή t shirt, πειραματίσου με το layering και βρες εκείνα τα φθαρμένα Air Jordan. 90’s are back!

Παντελόνι Diesel

Παντελόνι Staff

Τα new entries

“Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι ωραίος” έχει αναφέρει ο σοφός (;) Ντάλας στο Της Ελλάδος τα παιδιά και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Ένα slim μαύρο Levi’s θα βρίσκεται πάντα μέσα στις πρώτες επιλογές σου, αλλά μπορείς να βρεις υπερβολικά ενδιαφέρουσες κάποιες προτάσεις σε διαφορετικά jean types, όπως τα distressed ή τα jogger. Δώσε ιδιαίτερη βάση στη συγκεκριμένη επιλογή της Tommy Hilfiger, την πιο must πρόταση για παντελόνι το 2019!

Παντελόνι Tommy Hilfiger

Παντελόνι Iggy, 3GUYS