OUTNOW.CH
ΜΟΔΑ

6 outfits για να ξεχωρίζεις με το στιλ σου στην παραλία

Μερικές επιλογές για να πάψουμε να μοιάζουμε αποτελέσματα γραμμής παραγωγής.

Κύριε Πρόεδρε, σεβαστέ fashion lover, αξιότιμο κοινό. Βρισκόμεθα απόψε εδώ για να προβούμε σε μία καταγγελία, στη διατύπωση ενός προβλήματος που αγνοούμε επιδεικτικά εδώ και καιρό κι έφτασε επιτέλους η στιγμή να το δούμε κατάματα και να φτάσουμε στη λύση του.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τόσο οι υποχρεώσεις όσο και οι έξοδοι πληθαίνουν, σε βαθμό που αν δεν έχουμε μεριμνήσει, μοιραία κάποια στιγμή βρισκόμαστε αδύναμοι μπροστά σε μία ορθάνοιχτη ντουλάπα χωρίς κανένα style, έρμαια των βαρετών και κοινότυπων outfits. Η γυναικεία μόδα προέβλεψε προ ετών, παρουσίασε μία τεράστια ποικιλία, έδωσε αμέτρητες επιλογές και προέβη στην εξάλειψη του φαινομένου. Η ανδρική μόδα από την άλλη πήρε ένα διακοποδάνειο τον Μάιο, έκλεισε το κινητό, μας άφησε ένα σημείωμα ”Σου έχω αφήσει ένα κοστούμι κι ένα μαγιό στη ντουλάπα” στο ψυγείο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κάποιο ελληνικό νησί για ελεύθερο camping, με αποτέλεσμα στα περισσότερα καλοκαιρινά events πολλοί από εμάς να δείχνουμε λες και είμαστε αποτελέσματα κάποιας γραμμής παραγωγής.

Μπλε, γκρι ή μαύρο κοστούμι σε επίσημο event, t-shirt και βερμούδα για casual επιλογή κι ένα μαύρο απλό σορτσάκι για την παραλία. Το all time classic από το “απλά φοράω ότι και οι άλλοι” διαχωρίζεται από μία πολύ λεπτή γραμμή. Σεβαστό ακροατήριο, έφτασε η στιγμή να καθορίσουμε αυτή τη γραμμή και να επιλέξουμε το στρατόπεδο που θέλουμε να βρισκόμαστε.

Τους τρόπους για να πετύχει ένας άντρας ένα κομψό outfit σε έναν καλοκαιρινό γάμο τους διατυπώσαμε, επομένως σειρά έχει το μέρος που χαρακτηρίζεται από τα επίπεδα δυσκολίας στην επιλογή του σωστού outfit αγγίζουν αυτά του να ντριμπλάρεις τον Βαν Ντάικ: την παραλία. Κύριοι ένορκοι, σας παρουσιάζω τη λύση του προβλήματος: τα 6 καλύτερα beach outfits για το 2019!

Το Vintage

 

Απ’ όσες φράσεις έχουν ειπωθεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, πιθανότατα η φράση “Το vintage φέτος θα φορεθεί πολύ” είναι αυτή που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Και όχι άδικα. Καθώς τα χρόνια και οι μόδες περνάνε, έχουμε την ευκαιρία να καταλάβουμε τι πραγματικά άξιζε αν μείνει και τι πρέπει να χαθεί για πάντα στο χωροχρόνο. Μπορεί τα ’90s να έκαναν κατάληψη στη χειμερινή γκαρνταρόμπα μας, αλλά τα ΄70s και τα ’80s αποφάσισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους το καλοκαίρι, φέρνοντας ξανά στη μόδα τα κοντά σορτσάκια σε παστέλ αποχρώσεις. Αν είσαι από αυτούς που θεωρούν πως Τζέιμς Μποντ ίσον Σον Κόνερι, τότε αυτό το μαγιό είναι για εσένα. Επίλεξε (τι άλλο;) vintage γυαλιά ηλίου, τα all time classic boat shoes κι ένα απλό μακό t-shirt ή ένα πετσετέ πόλο. Μιας και φτάσαμε σε αυτό το σημείο κύριε Πρόεδρε, μπορούμε να ζητήσουμε το σήκωμα του γιακά και το logo που πλησιάζει το φυσικό μέγεθος αλόγου να αναχθούν σε ποινικά αδικήματα; Είχε φτάσει η στιγμή να δημιουργηθεί δεδικασμένο, ευχαριστώ! 

 

Το ‘Πάμπλο’

Όχι, δεν αναφερόμαστε στον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο κύριοι, αλλά στον Κολομβιανό βαρόνο που επηρέασε όσο λίγοι τη σύγχρονη pop κουλτούρα. Το style είναι ιδιαίτερα απλό μιας και ο βασικός παράγοντας στην περίπτωση μας είναι η αυτοπεποίθηση με την οποία θα το φορέσετε: λευκό μαγιό – σορτσάκι, χαβανέζικο πουκάμισο (ιδανικά ανοιχτό), γυαλιά ηλίου με πολύγωνο φακό και κρεμαστό στο λαιμό που ταιριάζει με τις μεταλλικές αποχρώσεις των γυαλιών. Το συνδυάζουμε με ένα ποτήρι τεκίλα ή ρούμι και χαλαρό ύφος. Τα παπούτσια δε θεωρούνται απαραίτητα μιας και με αυτό το outfit, ποιος-να-σας-πει-τι (δόκιμος όρος νομικής); Το μεγαλύτερο trend του 2019.

Το Urban

urban 

When the hood meets the beach. Το urban style παραμένει πιθανότατα μία από τις πιο σταθερές επιλογές των τελευταίων χρόνων λόγω του ανεπιτήδευτου badass ύφους που μπορεί να δημιουργήσει στο λεπτό. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το παρακάτω beach outfit: μαύρο σορτσάκι (το πολύ) μέχρι το γόνατο, απλές σαγιονάρες στο ίδιο χρώμα, vintage γυαλιά με στρογγυλό φακό και oversized φανέλα NBA. Ιδανικά η φανέλα πρέπει να είναι από ομάδα των 90’s, να αποτελείται τουλάχιστον από 3 χρώματα και να μοιάζει λες και βγήκε από το Prince of Bel Air. Κλασικά παραδείγματα: Vince Carter (Raptors), Dennis Rodman (Bulls), Jason Kidd (Suns) και Hakeem Olajuwon (Rockets). *Drops mic*

Το Elegant

 

Φανταστείτε κύριοι ένορκοι πως βρίσκεστε για μπάνιο σε κάποιο γραφικό χωριό της Σικελίας παρέα με ένα cocktail και μια πανέμορφη γυναίκα. Είναι δυνατόν να παρουσιαστείτε με μαγιό βερμούδα 8ετίας και σαγιονάρα; Αν η απάντησή σας ήταν ναι, μπορείτε να αφήσετε τη θέση σας και να καθίσετε πάραυτα στο εδώλιο. Η κομψότητα είναι κυρίως θέμα συνήθειας, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει να θέσουμε τις σωστές επιλογές: stripped μαγιό, λευκό λινό πουκάμισο, καφέ σανδάλια και tortoiseshell γυαλιά. Τα μαθήματα Ιταλικών θεωρούνται προαιρετικά.

Το Sport

Ας μην υποπέσουμε στα καθιερωμένα κλισέ για φουσκωτούς, λαδωμένους τύπους με γυαλιά Edgar Davids λες και βρισκόμαστε για διακοπές στην Καλιφόρνια. Είμεθα καλύτεροι από μερικά στερεότυπα. Το αθλητικό look δεν αναφέρεται λοιπόν σε μερικούς wannabe Βαν Νταμ, αλλά σε όλους όσους ξόδεψαν ώρες και ιδρώτα ένα ολόκληρο χρόνο στο γυμναστήριο και δικαίως θέλουν να επιλέξουν το κατάλληλο outfit για την παραλία χωρίς να φαίνεται η προσπάθεια τους υπερβολική. Καπέλο τύπου baseball, camo ή floral σορτσάκι που τελειώνει δέκα πόντους πάνω από το γόνατο, μονόχρωμη, αμάνικη, baggy μπλούζα και σαγιονάρες στην ίδια απόχρωση. Αυτά τα παιδιά λιώσανε στο peck deck, ήρθε η ώρα να ανταμειφθούν.

Το Minimal

Το έχουμε αναφέρει αμέτρητες φορές; Πιθανότατα. Θα συνεχίσουμε να το αναφέρουμε; Σίγουρα. Θα καταντήσει γραφικό; Μάλλον όχι. Κι αυτό γιατί το minimal θα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για το ντύσιμο σου αν γίνεται σωστά. Λευκό, βαμβακερό T-shirt, μαγιό-σορτσάκι στο χρώμα της ελιάς, λευκές εσπαντρίγιες και heavy browline γυαλιά ηλίου. Αν αύριο το πρωί κύριε Πρόεδρε γίνει ένα zombie apocalypse εκεί έξω και ο πολιτισμός μας ανοικοδομηθεί ύστερα από 120 χρόνια, αυτό το outfit θα παραμένει επίκαιρο. Καμία ένσταση;

Κεντρική φωτογραφία: Outnow.ch