AP IMAGES
ΜΟΔΑ

Αυτοί που κέρδισαν τις Χρυσές Σφαίρες του στιλ

Ο Joaquin Phoenix πάντως κέρδισε σε όλες τις κατηγορίες.

Υπάρχουν πράγματα που γνωρίζω σε βάθος και πράγματα που μου αρέσουν τόσο πολύ που νομίζω ότι τα γνωρίζω σε βάθος. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει κάθε πιθανό στατιστικό από οποιοδήποτε roster είχαν ποτέ οι Portland Trail Blazers, οτιδήποτε αφορά τα Pokemon και τα πάντα σχετικά με streetwear, sneakers και menswear. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι ταινίες, οι σειρές, το gaming (τα Pokemon εξαιρούνται) και τα comics. Πώς αντιλαμβάνομαι τη διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες; Δε χρειάζεται να κάνω κάποια κατηγοριοποίηση εγώ, υπάρχουν καθημερινές στιγμές που μου θυμίζουν για ποιο λόγο γράφω για την πρώτη κατηγορία, ενώ όσον αφορά τη δεύτερη απλά λέω την άποψη μου σε άτομα που δε με ρωτάνε καν (και πολλές φορές πλέον με αποφεύγουν).  Μία τέτοια στιγμή ήταν και οι φετινές Χρυσές Σφαίρες.

Σε μία απονομή που περίμενα με αγωνία, μιας και ξόδεψα αρκετές ώρες σε κινηματογράφο και Netflix φέτος, κατάφερα να πετύχω τους νικητές σε 2-3 απο τις 14 συνολικά προβλέψεις που έκανα. Κοινώς, αν εργαζόμουν ως booker ή κριτικός cinema, αυτή τη στιγμή θα μάζευα τα πράγματα μου σε ένα χαρτόκουτο προτού πάω στο λογιστήριο. Επειδή όμως συνηθίζω να κάνω περισσότερες προβλέψεις κι από τον Νοστράδαμο, δε μπορούσα να αφήσω εκτός συζητήσεων το κόκκινο χαλί. Με εξαίρεση τη στιγμή που εμφανίστηκε η Salma Hayek, με αποτέλεσμα να χάσω για 2 λεπτά το φως μου, τότε κάθε άλλη εμφάνιση την είχα προβλέψει τόσο την προηγούμενη μέρα, όσο και όλη την χρονιά μέσα από το Oneman. Και όσοι δεν πιστεύανε, τώρα θα πιστέψουν!

Τα φαβορί που δε μας απογοήτευσαν

Brad Pitt

Μην είναι το βραβείο; Μην είναι ο οίκος Brioni με αυτό το απίστευτο σύνολο; Μην είναι το μαλλί που και μέχρι και ο Steve από το Stranger Things θα ζήλευε; Ναι, είναι όλα αυτά. Αλλά κυρίως είναι το attitude που είχε πάντα αυτός ο άνθρωπος. Είναι η άνεση που πόζαρε στον φακό. Είναι τα λόγια που είπε για τον DiCaprio. Είναι ο τρόπος που τον κοιτούσε η Jennifer Aniston. Γι’ αυτό παραμένει ο πιο στυλάτος άνθρωπος στον πλανήτη.

Daniel Craig

Πατέρα, θυμάσαι για μία κόντρα μας που είχα γράψει σχετικά με τους James Bond; Δες αυτή τη φωτογραφία, πες μου αν έχεις υπάρξει άλλος James Bond που να έδειχνε τόσο badass με κοστούμι κι έλα ξανά να μου πεις για τον Roger Moore. Daniel αγόρι μου, μείνε ο 007 μέχρι να σε βγάλει στη σύνταξη η Ελισάβετ.

Sacha Baron Cohen

Αν υπάρχει ένα πράγμα που χαρακτήριζε ανέκαθεν τον Baron Cohen, είναι ότι ζούσε σε λάθος εποχή. Ο edgy ηθοποιός είναι μόνιμα 2-3 χρόνια μπροστά από την εποχή του και πάντα εμείς το αντιλαμβανομαστε πολύ αργά. Φέτος μάθαμε όμως από το λάθος μας. Κι αυτό γιατί ξέρουμε ήδη ότι το χρώμα που επέλεξε για το Dolce & Gabbana σύνολο του, είναι το χρώμα που θεωρείται ως το next top trend στην ανδρική μόδα. Αυτό μας αρκεί για να τον βάλουμε στη λίστα τον φαβορί, αλλά και στη λίστα με τους πιθανούς time travellers.

Joaquin Phoenix

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

‘Is it just me, or is it getting crazier out there?’ – Joaquin Phoenix going incognito at last night’s Golden Globes.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Men's Fashion & Style (@fashionbeanscom) στις

Φέτος ήταν η χρονιά του. Κι αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς, μας τρομάζει λίγο. Όταν ένας άνθρωπος συνηθίζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αρκεί η παραμικρή αφορμή για να τον απομακρύνει και πάλι από αυτά. Ως τότε όμως, τον απολαμβάνουμε σε κάθε υποκριτική και στυλιστική επιλογή του. Και στο κόκκινο χαλί, φρόντισε να μη μας απογοητεύσει, αφού επιβεβαίωσε ακριβώς όσα είχαμε πει μετά τη φωτογράφιση του για το Vanity Fair. Γυαλιά ηλίου, κλασικό outfit, regular γραμμές και καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να μας εντυπωσιάσει. Κι όμως, το έκανε.

Tom Hanks

AP IMAGES

Τρόποι για να γίνεις ο master του suit up:

1) Διαβάζεις κάθε βιβλίο και κάθε άρθρο που έχει γραφτεί ποτέ για τους κανόνες του κοστουμιού, ταξιδέψεις στο Μιλάνο για 2 χρόνια και κάνεις μεταπτυχιακό στο tailoring, εκτυπώνεις σε 3D printer τον Βιτρούβιο Άνδρα και ράβεις πάνω του το κοστούμι με τις τέλειες αναλογίες.

2) Κρεμάς την παραπάνω φωτογραφία του Tom Hanks στη ντουλάπα σου και την κοιτάς για 30 δευτερόλεπτα κάθε πρωί.

Το βελούδο μπορεί να είχε την τιμητική του στα βραβεία, αλλά κανένας δεν έδωσε τόση σημασία σε κάθε στοιχείο του outfit του όσο ο Tom Hanks. Πιθανότατα, ο πιο καλοντυμένος όλης της βραδιάς. Well done πατριωτάκι.

Οι μεγάλοι νικητές

Tony Shalhoub

AP IMAGES

Αν επέλεγε το outfit του Detective Monk για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, τότε θα μιλούσαμε για έναν άνθρωπο που γνωρίζει τα trends και επαναπροσδιορίζει τον όρο vintage. Αντ’ αυτού, κατάφερε να κάνει μία ακόμα καλύτερη εμφάνιση, να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα τρία πιο γνωστά ανδρικά χρώματα και να χρησιμοποιήσει σωστά κάθε λεπτομέρεια για να αναβαθμίσει ένα μοναδικό outfit.

Brett Gelman

AP IMAGES

Ο Brett Gelman είναι ο ορισμός της έννοιας ‘ευχάριστη έκπληξη’. Μας το απέδειξε στο Fleabag, μας το απέδειξε στο Stranger Things, μας το απέδειξε στις Χρυσές Σφαίρες. Και πώς να μην το κάνει όταν συνδυάζει τόσο αρμονικά κοστούμι Boss, παπούτσια Jimmy Choo και μανικετόκουμπα Montblanc;

Taika Waititi

AP IMAGES

Τραγουδιστής της jazz στο Σικάγο το 1920, villain σε ταινία του James Bond, Χρυσές Σφαίρες. Διάλεξε εσύ το occasion, η ταλεντάρα με το όνομα Taika Waititi (το μοναδικό πιο cool πράγμα από το outfit του είναι το όνομα του) έχει εξοπλιστεί με Ermenegildo Zegna και μας μαθαίνει τι σημαίνει classy.

Billy Porter

Μπορεί να μην είναι το style σου, να μην καταλαβαίνεις τον λόγο ύπαρξης ενός τέτοιου ρούχου, να θεωρείς ότι είναι προκλητικό, να το θεωρείς κακόγουστο, αλλά υπάρχει κάτι που αν είσαι αντικειμενικός δε μπορείς να το αμφισβητήσεις: ο Billy Porter είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να φορέσει ένα τέτοιο ρούχο και να σε εντυπωσιάσει. Βασικά άκυρο. Ο Billy Porter είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να φορέσει οτιδήποτε και να σε εντυπωσιάσει.

Christopher Abbott

AP IMAGES

Κοτλέ three piece σε navy χρώμα. Αν το φόραγε ο οποιοσδήποτε αυτό θα νομίζαμε ότι είναι ελεγκτής στο 608. Όταν το φοράει ο Christopher Abbott, είναι φαβορί για τον πιο καλοντυμένο άντρα της βραδιάς. Props στον οίκο Dolce & Gabbana που κατάφερε να συνδυάσει όλα τα trends του σήμερα σε ένα σύνολο.

Αυτοί που μπορούσαν και καλύτερα

Eddie Murphy

AP IMAGES

Ο Eddie Murphy ήταν ο απόλυτος star, ο απόλυτος κωμικός, το απόλυτο fashion icon μεταξύ 90’s και 00’s. Εμείς προχωρήσαμε, αυτός όχι. Και μας το θυμίζει σε κάθε του εμφάνιση.

Leonardo DiCaprio

AP IMAGES

Ναι, το λέω χωρίς φόβο και πάθος! Τα βάζω ανοιχτά με τον Θεό του Internet κι έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της ιστορίας. Και πριν μου επιτεθείς στα comments, δες καλά τη φωτογραφία του. Κλασική επιλογή, άψογη εφαρμογή και σωστοί συνδυασμοί. Πού είναι λοιπόν το λάθος; ΠΟΥΘΕΝΑ! Εκεί είναι το πρόβλημα! Ο Leonardo DiCaprio είναι πάντοτε τόσο αψεγάδιαστος, τόσο στυλάτος, κάνει πάντα τόσο safe επιλογές που βαρεθήκαμε πια! Είναι σα να παίζω στο Super Easy στο Pro. Δε θα μας απογοητεύσει ποτέ, αλλά έχουμε πάψει να περιμένουμε την έκπληξη. Το λες και μικρή ήττα.

Joe Manganiello

AP IMAGES

Είναι καλός για Χρυσές Σφαίρες; Ναι. Είναι καλός για υποδοχή σε club στο Μπουρνάζι; Ναι. Είναι καλός για κουμπάρος στο γάμο του ξαδέρφου σου στα Τρίκαλα; Ναι. Όταν είσαι καλός και στα τρία, δεν είσαι εξαιρετικός σε κανένα.

Rami Malek

AP IMAGES

Δεν αποφάσισα να γίνω hipster παιδιά στα πίσω πίσω και να αρχίσω να δημιουργώ κόντρες με τα μεγαλύτερα fashion icons. Αλλά να λέμε κι αλήθειες κάπου κάπου. Ο περσινός νικητής του Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου, είναι ένας από τους ελάχιστους stars που είχαν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη μόδα την τελευταία πενταετία. Έκανε τα ψηλόμεσα mainstream, έκανε τις μπούκλες και πάλι cool και, κυρίως, μας δίδαξε πως να φοράμε σωστά οτιδήποτε skinny. Όταν μιλάμε για κοστούμι όμως, τείνω να εμπιστεύομαι περισσότερο τον Harvey. Κι αν υπάρχει ένα πράγμα που με έμαθε ο Harvey, είναι ότι οι skinny γραβάτες είναι καλές μόνο αν ανήκεις σε boy band.