ΜΟΔΑ

Cargo pants: Το παντελόνι που θα δουλέψει για σένα

Το πιο τίμιο παντελόνι απ' όλα είναι και πάλι ανάμεσά μας και μας χωράει όλους στις τσέπες του.

Ξέρω ότι σε έχω ήδη φορτώσει με τάσεις κι επιστροφές στη μόδα από τα παλιά, αλλά θέλω να κάνεις λίγη υπομονή γιατί θα έχει και συνέχεια. Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, θα σου μιλήσω για τα cargo pants, ένα ακόμα comeback που ίσως να σκέφτεσαι ότι δεν σε αφορά στο πρώτο άκουσμα, αλλά αν δώσεις μία ευκαιρία ίσως αλλάξεις γνώμη.

Όπου cargo pants σκέψου εκείνο το παντελόνι με τις τεράστιες εξωτερικές τσέπες στο πλάι. Μπορεί να το φορούσες στην εφηβεία, μπορεί να θυμάσαι τον μπαμπά σου με αυτό ή έναν θείο σου να το φορά στην εκδοχή της βερμούδας όταν πήγαινε για κυνήγι ή για ψάρεμα. Αν όντως, όλα αυτά σου λένε κάτι, κάποια εικόνα φτιάχνουν στο μυαλό σου, τότε έχεις καταλάβει για πιο παντελόνι μιλάμε.

Από την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το παντελόνι είναι περισσότερο χρηστικό. Έχει όντως δημιουργηθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Μ. Βρετανίας το 1930 αλλά κατάφερε να συντηρηθεί ανά τα χρόνια και τώρα να είναι μέρος μιας πασαρέλας. Φυσικά κι έχει υποστεί αλλαγές και επεξεργασίες, προσθήκες και μετατροπές αλλά και πάλι μιλάμε για ένα παντελόνι από σκληρό κι άκαμπτο συνήθως ύφασμα με εξωτερικές ορθογώνιες τσέπες στο πλάι.

Αυτά του τα χαρακτηριστικά είχαν κάποια χρηστικότητα με βάση τον αρχικό σχεδιασμό αλλά τώρα πια είναι εκείνα που καθορίζουν το συγκεκριμένο στιλ. Και δεν είναι καθόλου κακό να τους δώσεις μία ευκαιρία. Ειδικά, αν δεις την μορφή τους σήμερα, μάλλον δεν θα αντισταθείς. Χρειάζεται μόνο λίγη προσοχή στην επιλογή των cargo pants και περισσότερη στον τρόπο που θα τα συνδυάσεις.

Η σωστή εφαρμογή είναι η αρχή και το τέλος

Λαδί cargo pants, Diesel

Τα cargo pants πλέον ακολουθούν τις γραμμές που έχουν όλα τα υπόλοιπα παντελόνι. Μπορείς να το βρεις σε slim-fit, σε loose και σε ίσια γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως, χρειάζεται να κάνεις δοκιμές για να καταλήξεις σε αυτό που εφαρμόζει πιο σωστά στο σώμα σου. Έτσι θα σου είναι και πιο εύκολο να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα για να ολοκληρώσεις το outfit.

Βάλε τις εξωτερικές τσέπες στη θέση τους

Μπεζ cargo pants, J.Crew

Η θέση που έχουν οι εξωτερικές τσέπες στα cargo pants δεν είναι πάντα η ίδια. Πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμα σημείο που θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψη σου όταν δοκιμάζεις cargo pants. Από μόνα τους προσθέτουν έτσι κι αλλιώς όγκο στα πόδια, επομένως καλό είναι να αποφύγεις εκείνα που έχουν τις τσέπες σε σημεία που δεν χρειάζεται. Επιπλέον, οι τσέπες σε άλλα παντελόνια είναι αρκετά κομψά τοποθετημένες, ενώ σε άλλα μοιάζουν πιο έντονες και φουσκωμένες. Αυτό έχει να κάνει τόσο με το σωματότυπο όσο και με το στιλ σου.

Κάνε το σωστό συνδυασμό και φέρ’ το στα μέτρα σου

Μαύρο cargo παντελόνι, Superdry

Δεν είναι μονόδρομος το πώς θα φορέσεις ένα cargo παντελόνι. Μην σε ξεγελά το ύφος του. Πλέον δεν έχεις πολλές δεσμέυσεις, πέραν του ότι είναι αποτρεπτικό για ένα πιο forma outfit. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα cargo pants θα γίνουν κομμάτι της ντουλάπας σου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ταιριάζουν με πολλά από τα ρούχα που έχεις ήδη.

Περισσότερες επιλογές

Wide-leg cargo pants, Zara

Τα cargo pants θα τα βρεις και σε πολύ χαλαρή γραμμή, απλά θυμήσου το tip με την εφαρμογή. Και πολύ φαρδύ και με τσέπες παντελόνι σίγουρα προσθέτει αρκετό όγκο που μπορείς να μην χρειάζεσαι.

Twill cargo-jogger pants

Από την άλλη υπάρχουν και τα joggers, που είναι επίσης στη μόδα και μπορούν να χωρέσουν πλαϊνές τσέπες και να μεταμορφωθούν σε cargo pants.

Straight cargo pants, Topman

Εδώ μπαίνει το χρώμα, σε περίπτωση που θες να διαφοροποιηθείς λίγο από το κλασσικό χακί ή μπεζ.