ΜΟΔΑ

H μέρα που ο Κιάνου Ριβς ξανάγινε βασιλιάς

Η συνεργασία του με τον οίκο Saint Laurent μας υπενθύμισε ότι αυτός ήταν και παραμένει ο πιο ενστικτωδώς κουλ άνθρωπος στον πλανήτη.

Αστυνομικός που σώζει παιδάκια από βόμβα οδηγώντας ένα σχολικό λες και κάνει κόντρες στα λιμανάκια. Υπάρχει κάτι πιο κουλ από αυτό; Εντάξει, το να σε επιλέγει ο Μορφέας ως τον εκλεκτό που θα σταματήσει έναν πόλεμο και θα καταστρέψει ένα ολόκληρο σύστημα ίσως είναι το μοναδικό πιο κουλ πράγμα του πλανήτη. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, το να σε φοβάται κάθε μαφιόζος σε ολόκληρη την Αμερική και να σε κυνηγάνε όλοι οι πληρωμένοι δολοφόνοι μόνο και μόνο επειδή κάποιοι τα έβαλαν με το pet σου, είναι ό,τι πιο κουλ μπορεί να κάνει εικόνα ο ανθρώπινος νους.

Το να είσαι 54 ετών όμως και να γίνεσαι το κεντρικό πρόσωπο ενός από τους διασημότερους οίκους μόδας στον κόσμο δεν είναι κουλ. Είναι κεντρική ιδέα για βιβλίο, είναι ένα μικρό έπος, είναι legen -wait for it- dary, είναι ο λόγος που ο Keanu Reeves είναι ο βασιλιάς του Internet, θα έπρεπε να είναι βασιλιάς του γαλαξία μας κι εγώ προσωπικά τον στηρίζω και για βασιλιά των 7 kingdoms.

Ο Keanu Reeves, που έχει κάνει κάποια συμφωνία με το διάβολο για να μη γερνάει (πιθανότατα από τότε που ήταν συνήγορος του – οκ, μέτριο λογοπαίγνιο), αποτελεί το Neo πρόσωπο (έλα, αυτό ήταν καλύτερο) του οίκου Yves Saint Laurent για τη collection A/W 2019/2020. Το κόλπο Γκρόσο στο χώρο της μόδας ανακοίνωσε ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού label, Anthony Vaccarello, ενώ λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της collection, θυμίζοντας μας γιατί ο David Sims θεωρείται ένα από τα κορυφαία ονόματα στο χώρο του fashion photography και γιατί ο Keanu Reeves θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Έπειτα από τη τελευταία collection, με τον Travis Scott ως κεντρικό face και μερικούς ενδιαφέροντες πειραματισμούς στα σχέδια, ο οίκος Saint Laurent αποφάσισε να επιστρέψει στις κλασικές αξίες της ανδρικής μόδας και να επενδύσει στη κομψότητα και στο μαύρο χρώμα (τι άλλο θα φόραγε ο John Wick;).

Στην πρώτη φωτογραφία που κυκλοφόρησε βλέπουμε τον Keanu Reeves με ένα μαύρο ριγέ σακάκι, μαύρο πουκάμισο και γυαλιά τύπου aviators να παραδίδει μαθήματα γοητείας, ενώ στη συνέχεια συνδυάζει άψογα μαύρο δερμάτινο jacket, μαύρο πουά πουκάμισο, μαύρα jeans και ύφος «Με θυμάσαι ρε πούστη;», αφήνοντας την παγκόσμια κοινότητα του Internet να παραληρεί.

Υπάρχουν πιο ωραίοι άντρες από τον Keanu Reeves; Πιθανότατα. Υπάρχουν ηθοποιοί με μεγαλύτερο υποκριτικό ταλέντο; Σίγουρα. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να παραδώσει μαθήματα style με τόσο αγέρωχο κι άνετο τρόπο όσο αυτός; ΟΧΙ. Ο αγαπητός Καναδός ηθοποιός δε μας έχει απογοητεύσει ποτέ (έχω σβήσει συνειδητά από τη μνήμη μου το 47 Ronin) και δε θα ξεκινήσει να το κάνει στα 54 του χρόνια.

Άλλωστε, όπως σχολίασε πολύ εύστοχα κι ένας fan “Ο Keanu Reeves είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στο χώρο της μόδας”. Πώς εκδηλώνουμε εμείς το θαυμασμό μας; Βλέποντας σε επανάληψη το Point Break και περιμένοντας υπομονετικά τη νέα collection Saint Laurent και το John Wick 3.

(Κεντρική φωτογραφία: Instagram.com/YSL)