ADIDAS
ΜΟΔΑ

Η σειρά sneakers της Adidas με τα Pokemon είναι το δώρο που χρειάζεσαι

Ποιος θα πει όχι σε ένα παπούτσι με τον Πίκατσου;

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που θα χαμογελάσει, θα αισθανθεί μία βαθιά ικανοποίηση, θα νιώσει ευτυχισμένος, ίσως ακόμα και να κλάψει από χαρά. Θα υπάρξει μόνο μία στιγμή όμως στη ζωή σου που ένα αναπάντεχο γεγονός θα καταφέρει να ξεκλειδώσει ένα νέο level ενθουσιασμού, με αποτέλεσμα να έχεις την παρακάτω αντίδραση:

Αχ βρε Tom, πόσο κουτοί ήμασταν όταν σε κοροϊδεύαμε; Όχι όλοι μας! Όσοι είχαν αισθανθεί αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα έσπευσαν να σε υποστηρίξουν, αλλά μάταια. Ο όχλος που είχε συνηθίσει να βολεύεται με ψήγματα χαράς σε θεώρησε υπερβολικό. Μέσα σε αυτούς κι εγώ, που δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο συναίσθημα. Κι όλα αυτά, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο.

Βρισκόμαστε λίγο πριν τον Απρίλιο του 2019 κι ενώ χαζεύω σε ένα forum για sneakers (ναι, υπάρχουν ακόμα forums – αν χρειαστεί μπαίνω και deep web για sneakers) διαβάζω πως μετά την

τεράστια επιτυχία της Dragonball collection, η adidas εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία παρόμοια σειρά με Pokemon. Ακολουθεί περιγραφή πρώτων σκέψεων:

*Oh God! Έχω να νιώσω έτσι από το πεταχτάρι του Πρίντεζη. Ψέματα! Ούτε ο Πρίντεζης δεν αισθανόταν έτσι μετά το πεταχτάρι του! Αυτό ήταν λοιπόν; Ανακάλυψα την απόλυτη ευτυχία; ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ!*

Χρειάστηκαν περίπου δύο λεπτά για να θυμηθώ πως η Πρωταπριλιά πλησίαζε επικίνδυνα και η Nintendo πάντοτε έβρισκε ενδιαφέρον να παίζει με την ψυχούλα μας και να κάνει leak τέτοια νέα. Το χαμόγελο σβήστηκε και γρήγορα επέστρεψα στη μίζερη ρουτίνα μου προσπαθόντας να ξεχάσω όσα είχα διαβάσει.

Με ένα μικρό fast forward, μεταφερόμαστε στον Δεκέμβρη του ίδιου έτους, με τις φήμες να έχουν πληθύνει, ενώ ξεκίνησε να κάνει και την εμφάνιση της η φωτογραφία με το πρώτο sneaker της σειράς, με ένα 8bit Pikachu, να φιγουράρει στο πλάι. Τι συμβαίνει τέλος πάντων; Η Nintendo αποφάσισε να τραβήξει δύο χρόνια τι φάρσα; Υπερβολή! Αλλά και πάλι δε θα αντέξω να μου πάρουν πίσω το πιο όμορφο νέο που άκουσα ποτέ! Πώς θα μάθω την αλήθεια;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

An 8-bit Pikachu appears on this upcoming Pokemon x adidas shoe. Who needs these? Link in bio for more.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sneaker News (@sneakernews) στις

Η απάντηση ήρθε από μόνη της λίγες μέρες μετά όταν πρώτα το Highsnobiety, κι έπειτα το επίσημο site της adidas, ανακοίνωσαν τον ερχομό της collection! THE HYPE WAS REAL!

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μία mini σειρά με όλα τα elements να κινούνται στη vintage αισθητική των πρώτων Pokemon games, σε ένα πάντρεμα κλασικών γραμμών κι 8bit. Για μέρες, το πρώτο πράγμα που έκανα όταν άνοιγα τα μάτια μου ήταν να ελέγχω κάθε γνωστό και μη site για περισσότερα νέα. Η αναμονή όμως, έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Με τη μεγαλύτερη χαρά που θα μπορούσα να έχω σου ανακοινώνω ότι η σειρά adidas x Pokemon είναι πλέον διαθέσιμη!

Κάθε κομμάτι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να φορεθεί από οποιοδήποτε φύλο και οποιαδήποτε ηλικία, ενώ τα Pokemon έχουν τον ρόλο μίας minimal αναφοράς, ότι ακριβώς χρειάζεσαι δηλαδή για να μπορείς να φοράς καθημερινά κάθε σχέδιο, αλλά ταυτόχρονα να θυμάσαι και όλα τα Game Boy που είχες σπάσει από τα νεύρα σου! Απλά χρώματα, δοκιμασμένα σχέδια κι άψογη υιοθέτηση του θέματος. Ότι ακριβώς δηλαδή θα περίμενες από ένα brand που χρόνια τώρα χτίζει trends αντί να τα ακολουθεί.

Η pop κουλτούρα και το streetwear έχουν εντάξει αμέτρητες φορές τα τελευταία χρόνια τους παιδικούς μας ήρωες σε κάποια collection. Κανένα όμως ρούχο δε με έκανε να αισθανθώ λες και μόλις έχω τελειώσει τα κάλαντα και περιμένω με αγωνία να δώσω οποιοδήποτε περιουσιακό μου στοιχείο για να αγοράσω Pokemon. Πράγμα που σκοπεύω να κάνω δηλαδή με το που τελειώσω αυτό το άρθρο.

Διότι, όπως έχει πει και ο Ελύτης: “Εάν αποσυνδέσεις τον Νίκο, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα ζευγάρι sneakers, ένα baseball cap κι ένα Charmander. Που σημαίνει: με άλλα τόσα τoν ξαναφτιάχνεις.”