ΜΟΔΑ

Και ξαφνικά, οι μπανάνες είναι πάλι στη μόδα

Τα τσαντάκια μέσης έχουν επιστρέψει και η σύγχρονη εκδοχή τους είναι must-have για το καλοκαίρι.

Μέχρι πρόσφατα, όταν αναφερόσουν σε ανδρική τσάντα, εννοούσες ή το εύχρηστο backpack ή τον κλασικό χαρτοφύλακα που σταδιακά μεταμορφώθηκε σε θήκη laptop. Κάθε τι που παρέπεμπε σε τσάντα και είχε μικρότερο μέγεθος έμενε στο περιθώριο αφού ακόμα και τα κλασσικά cross body που είναι χρήσιμα τουλάχιστον σε εκδρομές και διακοπές δεν τα είχες περί πολλού. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα τσαντάκια-μπανάνες των ’90s που με το πέρασμα των χρόνων ξεθώριασαν σαν τάση.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είχε συνδράμει για να ξεπεραστεί αυτό το ταμπού με τις αντρικές τσάντες, οι οποίες όσο μικρότερες είναι τόσο μειώνουν και τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου.

Προσπερνώντας τα τετριμμένα και με τη βοήθεια και την ασφάλεια της μόδας και των trends, τα αντρικά τσαντάκια μικρού μεγέθους απενοχοποιούνται και βρίσκουν τη θέση τους στην ντουλάπα και στο στιλ σου. Έτσι κι αλλιώς τα belt bags ή κοινώς τα τσαντάκια μέσης (γνωστά κι ως μπανάνες) είναι μία τάση που έχει επανέλθει και στο γυναικείο στιλ, αλλά και στο αντρικό και μάλιστα χωρίς να προκαλεί αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα.

Έφτασε εκείνη η στιγμή που η βολή σου και η πρακτικότητα που προσφέρει μία εύχρηστη τσάντα για την καθημερινότητα δεν θα είναι πρόβλημα, δεν θα σου θέτει διλήμματα του στιλ, άνεση ή στιλ. Αντίθετα, αυτή η τάση είναι εδώ για να δώσει μία απάντηση σε όλα εκείνα στα στιλιστικά στερεότυπα περί ανδρικής τσάντας. Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός, δικηγόρος ή ταχυδρόμος για να κουβαλάς μία τσάντα. Εξάλλου, έχεις τόσα να πάρεις μαζί σου φεύγοντας κάθε μέρα από το σπίτι που η αλήθεια είναι θα σου χρειαστεί κάποια στιγμή κι ένα crossbody ή μία belt bag για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Παλιότερα, κανείς δεν είχε να μεταφέρει ένα κινητό (που δεν είναι και πολύ μικρό σε μέγεθος πια), ένα μάτσο κλειδιά, πορτοφόλι κι ό,τι άλλο μπορεί να ήθελε πάντα μαζί του. Τώρα που το σπίτι σου σε βλέπει όλο και λιγότερο, μία τσάντα είναι απαραίτητη για να μη μείνεις ποτέ εκτεθειμένος και φυσικά για να μη χρειάζεσαι cargo pants για να μεταφέρεις όλη σου την πραμάτεια.

Seventeen Hip Pack MLB, Herschel

Για εσένα που είσαι έτοιμος να κάνεις statement με το τσαντάκι μέσης, αυτό πρέπει να είναι στις επιλογές σου.

  Opening Ceremony, Fanny Pack

Για να ξεφύγεις από την κλασική μπανάνα, πρέπει να δοκιμάσεις μια πιο minimal εκδοχή της όπως αυτή από το Opening Ceremony.

Χακί τσαντάκι μέσης, Zara

Αν δεν είναι η πρώτη σου αγορά στο είδος, τότε σαφέστατα μπορείς να κάνεις μία πιο τολμηρή επιλογή στα χρώματα.

Τσαντάκι μέσης, Nike Tech

Η πιο safe επιλογή με διαχρονική αξία για τους sportive τύπους.

  Navy Cross Body Bag, Topman

Άνετο και cool τσαντάκι μέσης για εσένα που είσαι πρακτική φύση και θες κάτι που να ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Stock side bag, Revolve

Για όσους αγαπούν το minimal στιλ, αυτή η εκδοχή είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική.

  Eastpak® for J.Crew waist pack

Λίγο πιο stylish επιλογή για σένα που ξέρεις να εκτιμάς τη μόδα και δεν φοβάσαι να ολοκληρώσει ένα trendy outfit, όπως πρέπει.

Faux leather τσαντάκι μέσης, Replay

Από τις πιο σοβαρές εκδοχές ενός belt bag που μπορεί να φοριέται σαν τσαντάκι μέσης, έχει όμως άλλο κύρος λόγω του υλικού και του σχεδιασμού.

Τσαντάκι μέσης, Pepe Jeans

Εύχρηστο και άνετο τσαντάκι μέσης για όσους θέλουν τα πράγματα πάντα στη θέση τους.