ΜΟΔΑ

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις καινούρια sneakers

Ο σωστός οδηγός για να βρεις σε ποιο ζευγάρι sneakers θα επενδύσεις φέτος.

Τα sneakers έχουν τα τελευταία χρόνια μία ανοδική πορεία στα trends. Ενώ ο λόγος ύπαρξής τους μέχρι πριν μερικές δεκαετίες ήταν ξεκάθαρος, (δημιουργήθηκαν για να είναι άνετα και να σε διευκολύνουν ενώ αθλείσαι) σταδιακά άρχισαν να είναι απαραίτητα για την καθημερινότητά σου. Τελευταία όμως, τα sneakers αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία και είναι ένα από τα must-have ζευγάρια της ντουλάπας σου.

Οι λόγοι που συντελούν αυτή την αλλαγή σχετικά με τη φύση των sneakers είναι πολλοί. Αρχικά είναι φτιαγμένα και σχεδιασμένα για να προσφέρουν άνεση κι αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό που τα κάνει αγαπητά από όλους. Με βάση αυτό, τα διάσημα brands πήραν τα sneakers και τα εξέλιξαν. Οι διάσημοι οίκοι μόδας μπήκαν επίσης στο παιχνίδι, μερικοί νέοι σχεδιαστές εισέβαλλαν και όλοι μαζί επαναπροσδιόρισαν τα στιλ τους, άλλαξαν τις γραμμές τους συνεργάστηκαν με τα θρυλικά, αθλητικά brands και τελικά έχεις στη διάθεσή σου μία τεράστια γκάμα με sneakers που θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη, πρακτική ή στιλιστική.

Γι’ αυτή τη σεζόν, που το πιθανότερο είναι να σκέφτεσαι να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι sneakers, καλό είναι να έχεις πάρει πρώτα μία ιδέα με τα καλύτερα της αγοράς.

Εμπνευσμένο από τον θρύλο του Skateboarding Stefan Janoski, αυτά τα παπούτσια είναι ο κατάλληλος συνδυασμός του στιλ και της άνεσης, καθώς διαθέτουν την αντικραδασμική προστασία Max Air, είναι ανθεκτικά και πάνε σχεδόν με τα πάντα. Θες κι άλλα;

Ένα κομψό color-blocking που θα κάνει κάθε outfit, καθημερινό ή μη να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Τα sneakers του οίκου Bally θα γίνουν το σήμα κατατεθέν του προσωπικού σου στιλ, αφού μπορείς να τα φοράς στο γραφείο με τα chinos, στη βόλτα με τα jeans ή ακόμα και με το κοστούμι σου.

Η adidas συνεργάστηκε με τον Pharrell Williams για μία σειρά originals διαφορετική από αυτή που ξέρεις. Τα Pharrell Williams Tennis Hu Shoes είναι η απόδειξη ότι το design, το στιλ και η άνεση μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και μάλιστα να δώσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τα Karhu είναι η νέα εμμονή των celebrities παγκοσμίως, όπως του Kanye West. Είναι το αθλητικό που θα σου τραβήξει την προσοχή και έρχεται από τη Φιλανδία και ένα brand με ιστορία στα αθλητικά είδη. Η σκανδιναβική αισθητική έχει αρχίσει να επηρεάζει και το στιλ σου και μάλλον αξίζει να της αφήσεις λίγο χώρο.

Τα Converse τα ξέρεις, τα έχεις δοκιμάσει και τα έχεις εμπιστευτεί. Και επειδή έχεις σίγουρα ένα από τα κλασσικά στη συλλογή σου, θα πρότεινα μία λίγο διαφορετική εκδοχή, όπως αυτή με το ανάγλυφο πλεγμένο σχέδιο και τα πολύχρωμα κορδόνια.

Το UA Charged 24/7 NM της Under Armour είναι η ιδανική επιλογή για σένα που θες από τα sneakers σου να είναι ελαφριά, άνετα, ανθεκτικά αλλά να μπορούν να σταθούν και στα πιο formal outfits της καθημερινότητας. Μη φοβηθείς το χρώμα, όπως αυτό το λαδί, γιατί είναι ικανό να αναδείξει ακόμα και το πιο βαρετό ή μονότονο χρωματικά outfit.

Μία safe αλλά καθόλου βαρετή επιλογή είναι τα S-MIRAGE LOW από την Diesel. Θα σου φανούν πολύ χρήσιμα, αφού μπορείς να τα φορέσεις σε πολλές περιστάσεις, λόγω του έξυπνου και μίνιμαλ σχεδιασμού τους.

Κλασσικά κι αγαπημένα. Τα Diadora L Low Waxed θα χαρίσουν σε κάθε σου outfit μία ιδιαίτερη αίσθηση. Είναι ευκολοφόρετα, περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι, τόσο άνετα, όσο και κομψά. Οπότε μην το σκέφτεσαι.

Για τους ορκισμένους hipsters ή για όσους απλά στηρίζουν το στιλ, τα DC είναι μία από τις πιο σοφές επιλογές σε παπούτσια. Έχουν χαρακτηριστικά των sneakers, ωστόσο ξεφεύγουν λίγο από αυτά που έχει συνηθίσει το μάτι σου και δημιουργούν μία δική τους κατηγορία που μας αρέσει πολύ.

Μοντέρνος σχεδιασμός σε λευκό χρώμα για να έχεις πάντα μία στιλάτη εναλλακτική. Τα λευκά αθλητικά από την Funky Buddha θα ταιριάξουν με τη φόρμα αλλά και τα jeans σου και είναι ότι χρειάζεσαι αν το sportive είναι το στιλ της καθημερινότητάς σου.