ImaxTree
ΜΟΔΑ

Όσα χρειάζεται η ντουλάπα σου φέτος το φθινόπωρο

Για τα must-haves της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας, εντός.

Θυμάσαι τα layers; Ωραία δεν είναι; Να στα ξαναθυμίσω. Φαντάσου το εξής, για να μπεις στο κλίμα: είναι απογευματάκι, έχεις τελειώσει νωρίς από τη δουλειά και αποφασίζεις να πας για μπύρα με το παρεάκι. Μόλις έχουν σβήσει και οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου, τα φώτα της πόλης ανάβουν και ένα ανάλαφρο αεράκι αρχίζει να φυσάει. Έχει δροσιά, τόση-όση, ώστε το να βάλεις ένα τζιν μπουφάν από πάνω και να φοράς τα αγαπημένα σου hi-top sneakers, το τραβάει ο καιρός. Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή να δείχνεις καλοντυμένος χωρίς να το έχεις προσπαθήσει πολύ και αυτό οφείλεται -μάντεψε που-, στα layers.

Τα αγαπημένα layers (όταν φοράς ένα ή παραπάνω ρούχα πάνω από ένα άλλο) που φορούσες τόσους μήνες πριν αρχίσουν τα t-shirts σου να γεμίζουν με ιδρώτα, σύντομα θα ξαναμπούν στη ζωή σου και θα συνεχίσουν να σου προσφέρουν πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις. Αν είσαι, λοιπόν, απ’ αυτούς που του αρέσει να ασχολείται λίγο παραπάνω με το τι φοράει, τότε το γεγονός ότι πλησιάζει η σεζόν των layers θα σε χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Φέτος, τα πράγματα, όσον αφορά τις τάσεις, εξελίσσονται. Όσο τα προηγούμενα χρόνια οι σχεδιαστές έπαιζαν εκ του ασφαλούς με τις τάσεις, τώρα η διάθεση αλλάζει, με τους designers να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στο ανδρικό ντύσιμο, πέρα από το πατροπαράδοτο τζιν ή δερμάτινο μπουφάν. Τα κοστούμια φοριούνται ακόμα και με ’90s εμπνευσμένα φανελάκια, ενώ τα graphic prints σε φούτερ ακόμα και σε παλτό θα βγάλουν την πιο δημιουργική πλευρά σου στη φόρα. Οι αποχρώσεις δεν περιορίζονται στα ουδέτερα χρώματα με αποτέλεσμα το φούξια, το πορτοκαλί και το φωσφοριζέ πράσινο να παίζουν με τα όρια της ‘μόδας χωρίς φύλο’.

Ακόμα και η πιο «περίεργη» τάση όμως, θα αναδειχθεί φανταστικά με τα classics της ανδρικής γκαρνταρόμπας. Όταν πάνω από ένα φούξια φούτερ φορέσεις ένα χακί πάρκα, όλα βγάζουν περισσότερο νόημα πράγμα που μας υπενθυμίζει πώς τα essentials, ελληνιστί τα απαραίτητα της γκαρνταρόμπας είναι σημαντικό να υπάρχουν στην ντουλάπα μας.

Αν και δεν είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για να σε πείσουμε ν’ αρχίσεις να φοράς φούξια παλτό (ίσως κανείς να μην είναι κανείς ‘αρκετός’, εκτός αν είσαι ο Kiefer Sutherland στο ‘The Lost Boys’), με πολλή μεγαλύτερη ευκολία σου προτείνουμε να χτίσεις μια ολοκληρωμένη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα, με τα παρακάτω items.

 

Τώρα αν αποφασίσεις να τα τεστάρεις με ρούχα που θεωρούνται ‘της μόδας’, αυτό είναι στο χέρι σου. Δεν θα μας χάλαγε πάντως να σε δούμε όμως με ένα νάυλον, tie-dye παντελόνι. Λέμε τώρα.

Το τέλειο μπλε τζιν μπουφάν

Τζιν μπουφάν, Levi’s

Το καρό πουκάμισο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο όταν τα έχεις βαρεθεί όλα

Βαμβακερό πουκάμισο, Armani Exchange

Τα μποτάκια/αρβυλάκια που είναι παντός καιρού

Σουέτ μποτάκια, H&M

Το ανάλαφρο πάρκα για όταν δεν κάνει πολύ κρύο

Πάρκα με κουκούλα, Jack & Jones

Το άνετο υφασμάτινο παντελόνι που παίζει με τα όρια του casual-επίσημου

Παντελόνι με ίσια γραμμή, MANGO

Το φουτεράκι με το κουλ print

Φούτερ με κουκούλα και λογότυπο, Pressure

Η φόρμα για όλες τις ώρες

Μαύρη φόρμα με ρίγες, adidas

Τα τόσο-όσο trendy sneakers

Reebok Royal Dashonic 2.0, Reebok

Το δερμάτινο jacket αλά James Dean

Biker jacket με φερμουάρ, ASOS

To μονόχρωμο πουλοβεράκι που φοριέται με όλα

Μάλλινο πουλόβερ, Superdry

 

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree