ΜΟΔΑ

5 τρόποι να φορέσεις το φουσκωτό γιλέκο με στυλ, χωρίς τύψεις

Ξέρουμε ότι το αγαπάς και υποψιαζόμαστε ότι το μισούν όσοι το βλέπουν πάνω σου. Υπάρχουν τρόποι, όμως, να το εκτιμήσουν άπαντες.

Δύσκολα δεν θα υπάρχει στην ντουλάπα σου ένα φουσκωτό γιλέκο, αυτό που μοιάζει με το χοντρό μπουφάν σου αλλά δεν έχει μανίκια. Κάποια στιγμή αυτό το αμάνικο jacket έγινε μία μεγάλη τάση,  κυρίως στα πιο αθλητικά στυλ. Έπειτα πέρασε για λίγο στην αφάνεια και περιορίστηκε σε έναν πρακτικό ρόλο: σου έλυνε περισσότερο τα χέρια στις εκδρομές και τα σαββατοκύριακα που έβγαινες για περπάτημα.

Επειδή, όμως, η μόδα κάνει κύκλους, το φουσκωτό γιλέκο αναβαθμίζεται και πλέον μπορεί να ενταχθεί σε πολλά outfits κι όχι απαραίτητα sportive. Η αλήθεια είναι ότι το πλαίσιο των street trends έχει αφήσει αρκετό χώρο για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, αφού οι στυλιστικοί κανόνες και τα dress codes του παρελθόντος έχουν χαλαρώσει αρκετά. Το γιλέκο είναι πια ένα τρόπος να κάνεις layering, να ανανεώσεις ένα κλασικό ή κι ένα πιο casual look αλλά και να μείνεις ζεστός τις μέρες που το μπουφάν μοιάζει υπερβολικό.

Ακούγοντας όλα αυτά για το puffer vest (aka φουσκωτό γιλέκο), δημιουργείται ένα ερώτημα σχετικά με το πώς μπορείς να το φορέσεις. Ξέρεις να το συνδυάζεις με το φούτερ, τη φόρμα και το εκδρομικό ντύσιμο. Μαζί θα δούμε τους υπόλοιπους τρόπους αμέσως τώρα.

Σε ένα casual-denim outfit

 

Δες το γιλέκο σαν ένα extra κομμάτι με το οποίο θα κάνεις πιο στυλάτο ένα απλό denim outfit της πόλης, έναν τρόπο να μην είναι βαρετό το καρό πουκάμισο με το τζιν παντελόνι σου ή απλά πρόσθεσέ το πάνω από ένα total denim look.

Μέσα από το κοστούμι (ή το blazer)

 

Πάντα με την προϋπόθεση ότι το γιλέκο σου δεν είναι πολύ φουσκωτό, τότε είναι πολύ εύκολο να το προσθέσεις σε μια εμφάνιση με το κοστούμι σου. Πάνω από το πουκάμισο και κάτω από το σακάκι, κουμπωμένο ή όχι μπορεί να σταθεί ακόμα και με τη γραβάτα. Αμέσως θα δώσει έναν πιο cozy χαρακτήρα στην αυστηρότητα του κοστουμιού και θα σε κάνει να αισθανθείς πιο άνετα, εδικά αν δεν είναι ο Mr. Tuxedo.

Με πλεκτό πουλόβερ ή ζακέτα

 

Επειδή ο φετινός χειμώνας σε προτρέπει να φορέσεις ένα πλεκτό πουλόβερ, όχι τόσο λόγω καιρού αλλά λόγω μόδας, θέλω να ξέρεις ότι δεν είναι απαραίτητο να το συνδυάσεις με ένα παλτό ή με παρκά για να δείχνει κομψό. Ένα puffer vest πάνω από το πουλόβερ σου είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το εντάξεις στο καθημερινό σου στιλ. Το matching με τα διαφορετικά υφάσματα θα δείξει πολύ ωραίο σαν αποτέλεσμα και αμέσως θα έχεις ένα απλό αλλά πολύ ενδιαφέρον outfit. Αν μπορείς μέσα από το πουλόβερ ή την πλεκτή ζακέτα σου να φορέσεις ένα πουκάμισο ή ένα ζιβάγκο ή ακόμα κι ένα t-shirt που θα φαίνεται στο τελείωμα ή στον γιακά, ακόμα καλύτερα.

Πάνω από casual σακάκι ή cardigan

 

Ακόμα μία τάση που φέτος θα φορεθεί πολύ περισσότερο από άλλες σεζόν είναι το everyday look με σακάκι. Ένα καρό blazer για παράδειγμα είναι πολύ εύκολο να ενταχθεί στα office ή σε πιο urban outfits. Σε αυτό το σημείο έρχεται και το γιλέκο, το οποίο αυτή τη φορά θα προσθέσεις πάνω από το σακάκι σου, αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός ιδιαίτερου μπουφάν.

Με το ελαφρύ jacket

 

Αν το outfit σου χρειάζεται ένα ελαφρύ πανωφόρι, όπως ένα denim ή leather jacket και το αποφεύγεις λόγω κρύου, τότε ένα φουσκωτό γιλέκο θα σου δώσει τη λύση. Ταυτόχρονα είναι ένας ακόμα τρόπος να κάνεις layering και να αναβαθμίσεις το τελικό αποτέλεσμα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το γιλέκο που θα επιλέξεις να μην έχει πολύ όγκο. Προτίμησε ουδέτερα χρώματα, όπως το μπλε και το γκρι, ενώ πολύ εύκολα θα βρεις εκδοχές που με την ίδια ευκολία ταιριάζουν με ένα casual πουκάμισο αλλά και με το σακάκι σου.