ΜΟΔΑ

Τα μόνα 3 παπούτσια που χρειάζεσαι για να ξεχειμωνιάσεις

Το κρύο – αλλά και το κακό γούστο- έρχεται από τα πόδια, γι’ αυτό προφυλάξου και από τα δύο με τα πιο κομψά ζευγάρια της αγοράς.

Μήπως έχεις καμιά δεκαπενταριά ζευγάρια παπούτσια στην ντουλάπα σου, αλλά κανένα που να χαίρεσαι πραγματικά να το φοράς; Δεν είσαι ο μόνος. Το θέαμα των παλιών, ταλαιπωρημένων κλασικών παπουτσιών σε συνδυασμό με μερικές παρορμητικές αγορές που έκανες επειδή ήταν ‘της μόδας’, αλλά τελικά έμειναν αφόρετα, σου δίνει την αίσθηση πως κανένα από τα ζευγάρια που ήδη έχεις δεν μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο στην καθημερινότητά σου. Τα κακά νέα είναι πως όντως, αν έχουν γίνει πολλές λάθος επιλογές, τώρα πράγματι χρειάζεσαι ανανέωση. Τα καλά νέα είναι πως, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των γυναικών, που όταν τα παπούτσια δεν χωράνε πια στην παπουτσοθήκη, απλά αγοράζουν μεγαλύτερη παπουτσοθήκη, εσύ μπορείς να επιβιώσεις ωραιότατα και με λιγότερα. Για την ακρίβεια, τρία. Διότι τρία είναι τα ζευγάρια που σου είναι πραγματικά απαραίτητα κάθε χειμώνα – και έπειτα, αν θέλεις, εμπλουτίζεις τη συλλογή σου με chic παραλλαγές τους.

Τα ακόμα καλύτερα νέα, είναι ότι και τα τρία ‘απαραίτητα’ ζευγάρια, μαζί με δεκάδες άλλα στυλάτα παπούτσια θα τα βρεις μαζεμένα στα καταστήματα Tsakiris Mallas που -πλέον- έχουν και ανδρική συλλογή. Στη φετινή men’s collection θα τα εντοπίσεις την παραλλαγή που σου κάνει και ταιριάζει με το στιλ σου. Εδώ, όμως, θα σου δώσουμε μερικές καλές ιδέες.

Τα δερμάτινα sneakers

 

Αν ζούσαμε στο σύμπαν του Suits, μπορεί τα sneakers να έρχονταν τελευταία στην shopping list σου, στο δικό μας σύμπαν, όμως, στη δική μας χώρα, με το δικό μας dresscode και τις δικές μας συνήθειες, αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο είναι ένα ζευγάρι δερμάτινα sneakers.

Καφέ sneakers Bullboxer, €99>

Προσοχή, το γεγονός ότι είναι το κατ’ εξοχήν casual παπούτσι δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να είναι και προχειροφτιαγμένο, χοντροκομμένο ή κακόγουστο. Αναζητάμε να βρούμε τα ζευγάρια εκείνα που παρότι έχουν relaxed ύφος είναι απολύτως άρτια ως προς την κατασκευή και την αισθητική τους.

Καφέ sneakers με πολύχρωμες ρίγες Wrangler, €79>

Όσον αφορά το χρώμα, θα έχεις πάρει βέβαια είδηση πως το λευκό αθλητικό παπούτσι (το λεγόμενο «του τένις») έχει επιστρέψει δυναμικά και συνδυάζεται, πλέον, ακόμη και με κοστούμια για να κάνει funky αντίθεση.

Λευκά sneakers Wesc, €69>

Ωστόσο για να δημιουργήσεις smart casual σύνολα ενδείκνυται περισσότερο το καφέ, το μαύρο και γενικώς οι σκούρες αποχρώσεις.

Μαύρα δερμάτινα sneakers Pepe Jeans, €79>

Τέλος, αν έχεις ήδη στην κατοχή σου ένα από τα παραπάνω, τότε εκείνο που προέχει είναι να αποκτήσεις ένα ζευγάρι sneakers με ενδιαφέρον χρώμα, που θα τα συνδυάσεις τόσο με τα jeans και τις φόρμες σου όσο και με τα ουδέτερα, βαμβακερά chinos σου.

Μπλε σουέντ sneakers Pepe Jeans, €89>

Τα δερμάτινα derbies

 

Και περνάμε από τα πλέον casual στα πλέον formal ζευγάρια, γιατί προφανώς η ζωή δεν είναι μόνο καφέδες και χαλαρές βόλτες στην πόλη, αλλά και business meetings, interviews, βραδινές έξοδοι και κοινωνικά καλέσματα, στα οποία, από κάποια ηλικία και έπειτα δεν μπορείς να εμφανίζεσαι φορώντας ό,τι να ‘ναι στα κάτω άκρα σου.

Καφέ δερμάτινα derbies TXT Men Fashion Shoes, €119>

Το πόσο επίσημο θα διαλέξεις να είναι το ζευγάρι που θα αποκτήσεις εξαρτάται φυσικά από τη ζωή σου: αν συνηθίζεις να φοράς κοστούμι σίγουρα χρειάζεσαι ένα στιβαρό, αυστηρό μαύρο ζευγάρι derbies.

Μαύρα δερμάτινα derbies Antonio, €79>

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη, άλλωστε, ένα ζευγάρι μαύρα δετά παπούτσια, αλλά αν μιλάμε για ντεμοντέ τετραγωνισμένα με υπερυψωμένη σόλα, καλύτερα να τα εξαφανίσεις άμεσα.

Μαύρα derbies UR1, €119>

Αν, από την άλλη, το κοστούμι σου είναι μπλε navy ή γκρι, θα καλύψει τις ανάγκες σου πλήρως και ένα καφέ ζευγάρι derbies – ή και brogues (με διακοσμητικές τρύπες) ή και monks (με αγκράφες στο πλάι).

Ταμπά δερμάτινα derbies UR1, €119>

Ακόμη όμως και αν δεν συνηθίζεις να φοράς κοστούμι, αλλά θέλεις να κάνεις update στο πως συνδυάζεις το βαμβακερό παντελόνι και τα πουλόβερ σου, ένα ζευγάρι derbies – αυτή τη φορά με λαστιχένια σόλα ή σε στιλ μποτάκι, είναι πάντα η σωστή, ενήλικη επιλογή.    

Μποτάκι με λαστιχένια σόλα UR1, €119>

Τα desert μποτάκια

 

Και μιας που είπαμε μποτάκι, φτάνουμε στο τρίτο, αλλά ίσως σημαντικότερο στιλ παπουτσιών ετούτης εδώ της λίστας: τα desert μποτάκια, με τα διακριτικά κορδόνια τους ψηλά και τη δερμάτινη, συνήθως, σύνθεσή τους, είναι το παπούτσι που κατά πάσα πιθανότητα θα «λιώσεις» πιο πολύ απ’ οποιοδήποτε άλλο, ακριβώς γιατί εκπροσωπεί στην γκαρνταρόμπα σου την χρυσή τομή, την ισορροπία μεταξύ casual και formal, καθώς μπορεί να σταθεί επάξια σε όποιο στιλιστικό περιβάλλον και να βρεθεί.

Μπλε καστόρινα μποτάκια Lumberjack, €59>

Με τζιν και hoodie, με chinos και πουκάμισα, με μάλλινο παντελόνι και ζακέτα, με παντελόνι κοστουμιού και blazer, με όλα, τα παραπάνω το desert μποτάκι δείχνει cool και ταιριαστό.

Λαδί μποτάκια Kricket, €79>

Φυσικά και εδώ υπάρχουν διαβαθμίσεις όσον αφορά την επισημότητά του – αν θέλεις κάτι εντελώς κλασικό, διάλεξε ένα καφέ ή μαύρο ζευγάρι με δερμάτινη σόλα.

Δερμάτινο μποτάκι Fentini, €109>

Από την άλλη, αν θέλεις πιο νεανικό αποτέλεσμα σκέψου εναλλακτικά χρώματα, όπως γκρι, μπλε, χακί ή μπορντό.

Γκρι σουέντ μποτάκι Rifle, €49>

Και κάτι τελευταίο: μη φοβηθείς την χοντρή λαστιχένια σόλα. Μπορεί να σε περιορίζει λίγο με τα πολύ formal σύνολα, αλλά κάνει το desert μποτάκι να δείχνει σύγχρονο και πλήρως εναρμονισμένο με το αστικό τοπίο. 

Μποτάκι με φαρδιά λαστιχένια σόλα, €139>