ΜΟΔΑ

Τα χρωματιστά T-Shirts που χρειάζεσαι το καλοκαίρι

Ένας στυλιστικός οδηγός για να αποφύγεις τις κακοτοπιές και τις βαρετές επιλογές.

Τα t-shirts είναι τα όπλα κάθε ντουλάπας που σώζουν δύσκολες καταστάσεις την τελευταία στιγμή ή πολύ απλά ολοκληρώνουν κάθε outfit με τον πιο ασφαλή τρόπο. Είμαι σίγουρη ότι θα βρω πολλά στην ντουλάπα σου, αφού είτε το κάνεις συνειδητά, είτε όχι, όταν βγαίνεις για ψώνια λογικά βρίσκεις κάποιο που θες και προστίθενται στη συλλογή σου. Επιπλέον, μιλώντας από την αντίπερα όχθη, θα σου πω ότι ένα t-shirt είναι η εύκολη λύση που δεν χάνει ποτέ τον πρακτικό της χαρακτήρα, όταν πρόκειται κάποιος να σου πάρει δώρο.

Αν και φαινομενικά είναι μόνο ένα απλό μπλουζάκι που περισσότερο μοιάζει με φανελάκι, ουσιαστικά είναι κάτι περισσότερο. Πρόκειται για ένα ρούχο που μπορεί να φορεθεί με τη φόρμα, το σορτσάκι ή το μαγιό σου αλλά με ευκολία θα το συνδυάσεις με το κοστούμι σου, αποδίδοντάς του έτσι ένα πιο casual ύφος. Από τη μια έχει τη δύναμη να διατηρήσει τον minimal χαρακτήρα ενός outfit και από την άλλη μπορεί να γίνει το highlight μίας εμφάνισης, απλά και μόνο με ένα έξυπνο logo.

Το καλοκαίρι λοιπόν, είναι αδύνατον να μην στηρίξεις σε αυτό το μπλουζάκι τα outfits σου. Οι λόγοι δεν περιορίζονται μόνο στο στιλ αλλά είναι και πρακτικοί και θα μιλήσουμε για όλους ευθύς αμέσως.

 

Αρχικά ας αναφερθούμε στα χρώματα που αξίζουν την προσοχή σου και έχουν την τιμητική τους αυτό το καλοκαίρι. Βγάζω απ’ έξω το λευκό και το μαύρο, τα οποία είναι χρώματα σταθερά, που έχουν μονίμως θέση στην ντουλάπα σου, ανεξαρτήτως trends και εποχών. Προσθέτω στην εξίσωση όλα εκείνα τα t-shirts με τις έξυπνες στάμπες και τα logos που είναι φέτος μεγάλη τάση, αρκεί να αρμόζουν στο στιλ και να μην ξεπερνούν τα όρια του χιούμορ, τα οποία εσύ καθορίζεις και σου έχω εμπιστοσύνη.

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα logo t-shirts είναι μέσα στο Top 5 και είναι ιδανικά για ένα fancy στιλ στην παραλία αλλά και για ένα urban, καλοκαιρινό outfit. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα μονόχρωμα μένουν στην απ’ έξω. Αντίθετα, έχουν τη δική τους ξεχωριστή δυναμική, αφού πολλές φορές λειτουργού ως εξισορροπητικοί παράγοντες.

Οι γήινες αποχρώσεις, με το μπεζ, το μουσταρδί και το κυπαρισσί να κυριαρχούν είναι μέσα στα χρώματα που θα δεις σε πολλές βιτρίνες και το καλό είναι ότι η εξάπλωσή τους δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Τα earthy colors θα απογειωθούν το φθινόπωρο και εσύ απλά θα είσαι έτοιμος, έχοντας επιλέξει τη δικιά σου αγαπημένη σε ένα ευκολοφόρετο t-shirt.

A post shared by galla (@iamgalla) on

 

Από την άλλη, καλοκαίρι είναι, διακοπές κοντοζυγώνουν, λίγο έντονο χρώμα είναι αναγκαίο και για τη διάθεσή σου. Το κίτρινο, το κόκκινο, το μπλε αλλά και οι παστέλ αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου θα φωτίσουν το πρόσωπό σου και θα αναδείξουν και το μαύρισμά σου (που θα πάει, θα το αποκτήσεις κι αυτό αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Κι αν τα παραπάνω χρώματα σου φαίνονται οικεία και θες να κάνεις τη διαφορά, φόρα αυτό που η Pantone έχει ορίσει ως το χρώμα της χρονιάς, το ultra violet. Αυτή είναι η ονομασία μιας απόχρωσης του μοβ που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και εσύ απλά θα είσαι από τους πρώτους που την φόρεσαν αν το τολμήσεις.

 

Plus: Οι ρίγες και το καρό είναι δύο από τα prints που το καλοκαίρι όχι μόνο επιτρέπονται αλλά επιβάλλονται και μάλιστα σε όσες αποχρώσεις αναφέρθηκαν παραπάνω.

Πέραν των χρωμάτων όμως, αυτό που έχει εξίσου σημασία στο t-shirt είναι το ύφασμά του. Μην ξεχνάς ότι καλοκαίρι σημαίνει υψηλές θερμοκρασίες και αυτόματα έντονη εφίδρωση. Χρειάζεσαι ένα δροσερό ύφασμα στο t-shirt σου σε πρώτη φάση και ένα καλό αποσμητικό στην επόμενη.

Θα ξεκινήσω με το αποσμητικό, στο οποίο είμαι βέβαιη ότι δίνεις αρκετή σημασία. Από την μία δεν θες να αφήνει σημάδια στα ρούχα σου, αλλά ούτε και να έχεις αυτή την ενοχλητική αίσθηση της εφίδρωσης που σε κάνει να νιώθεις ευάλωτος και περιορίζει κυριολεκτικά τις κινήσεις σου. Το Noxzema καλωσορίζει στην έτσι κι αλλιώς έμπιστη οικογένεια αποσμητικών του, το Noxzema Invisible, το οποίο φροντίζει την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, είναι αποτελεσματικό και το κυριότερο δεν αφήνει εκείνα τα ενοχλητικά και αντιαισθητικά σημάδια στα ρούχα. Αυτό οφείλεται στην καινοτόμα τεχνολογία «Clear Protect» που διαθέτει, και έτσι, όχι μόνο σε προστατεύει από τον ιδρώτα και φροντίζει την επιδερμίδα σου, αλλά και δεν καταστρέφει τα t-shirts σου!

 

Κι αν αναρωτιέσαι για την κακοσμία, η οποία είναι ίσως περισσότερο ενοχλητική από τα σημάδια, τότε να σου πω ότι το Roll on Noxzema Invisible HIM έχει ένα μοναδικό, αρρενωπό άρωμα που θα την αποτρέψει και μάλιστα με διάρκεια έως και 48 ώρες.

Τα υφάσματα τώρα που καλό είναι να επιλέγεις το καλοκαίρι για να παραμένεις δροσερός, ευτυχώς είναι ιδανικά για ένα t-shirt. Για αρχή ένα βαμβακερό ύφασμα είναι ό,τι χρειάζεσαι για τις ζεστές μέρες. Απόφυγε τα συνθετικά και τα nylon καθώς δεν λειτουργούν καθόλου συμμαχικά όσον αφορά στον ιδρώτα. Προτίμησε το βαμβάκι για μία safe επιλογή, ενώ αν θες περισσότερες σου έχω κι άλλα.

Η ποπλίνα, η βισκόζη και το πικέ είναι υφάσματα που θα σε κρατήσουν δροσερό, δείχνουν άψογα σε ένα t-shirt και σε κάποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις στιλιστικά το outfit σου. Αν τα συνδυάσεις και με το νέο Noxzema, τότε δεν έχεις να ανησυχείς, ούτε για σημάδια, ούτε για κακοσμία. Θα είσαι άνετος, στεγνός, προστατευμένος, έτοιμος για κάθε καλοκαιρινή περιπέτεια.