123rf.com
ΜΟΔΑ

Τι να φορέσεις στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για το φετινό σου look κι αν θες να ξεχωρίσεις, οφείλεις να τις ανακαλύψεις.

Μπορώ να θέσω μία απορία; Τι ακριβώς παίζει με τα resolutions; Ξέρεις, αυτές τις δεσμεύσεις που κάνουμε όλοι κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου λες και είμαστε προπονητές με 7 συνεχόμενες ήττες και προσπαθούμε να βελτιώσουμε το κλίμα στα αποδυτήρια. Κάτι του στυλ:

“Λοιπόν, από το 2020 θα πηγαίνω 2 ώρες γυμναστική την ημέρα και θα διαβάσω ένα βιβλίο την εβδομάδα!”

Πόσα κλισέ να αντέξουμε πια; Λες και μαζί με τα κάλαντα και τον Σπύρο Παπαδόπουλο, αναγάγαμε ξαφνικά σε έθιμο κάθε χρόνο να δίνουμε μερικές κοινότυπες υποσχέσεις που ξέρουμε πως δεν πρόκειται να τις τηρήσουμε. Αφού εξ’ ορισμού αυτή η αναβλητικότητα μας δείχνει ότι μάλλον δεν το έχουμε πάρει και πολύ σοβαρά.

Γιατί να μην κάνουμε φέτος μία αλλαγή; Γιατί να μην φτιάξουμε ένα μικρό bucket list που θα αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε εδώ και τώρα; ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. Είμαστε μαζί τώρα σε αυτό! Δε σου είπα να ξεκινήσεις προετοιμασία για αναρρίχηση στο Έβερεστ, 3 απλά πραγματάκια όμως μπορείς να τα χωρέσεις στο πρόγραμμά σου. Λοιπόν:

1) Πρώτον, μέχρι και τις 7 Γενάρη, θα τρως μαξ 2 μελομακάρονα την ημέρα. Ναι το ξέρω ότι είναι νόστιμα, αλλά δεν είναι στραγάλια, συγκρατήσου.

2) Είμαι σίγουρος ότι τα έξοδά σου στις γιορτές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αλλά κάνε ένα πλάνο και πάρε ένα δώρο σε αυτούς που πραγματικά θες. Μη σκεφτείς το budget. Μπορεί να είναι για έναν συνάδελφο που σε βοήθησε στη δουλειά, μπορεί να είναι για τον αδερφό σου, μπορεί για το ανηψάκι σου, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως θα χαρείς περισσότερο απ’ ότι αυτοί.

3) Τρίτο (και σημαντικότερο) στο φετινό ρεβεγιόν, αν δεν είσαι ο Γιώργος Μαζωνάκης, μην ντυθείς λες και πρόκειται να ανοίξεις πρόγραμμα στη μεγαλύτερη πίστα της Αθήνας. (Αν είσαι ο Γιώργος Μαζωνάκης, χαίρομαι πάρα πολύ που διαβάζεις άρθρο μου, έχω το Gucci φόρεμα σε CD.)

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, επειδή στην Ελλάδα τα black tie events δεν είναι κι ότι πιο συνηθισμένο, κάποια στιγμή που μάλλον χάζευα, ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού αποφάσισε κρυφά να αντιμετωπίζει ως black tie κάθε event που απαιτεί ένα πιο επίσημο outfit, όσο κι αν αυτό φαντάζει σουρεάλ με το ελληνικό εοραστικό πρόγραμμα. 

Και κάπως έτσι, θα μπούμε στο 2020 και για μία ακόμα φορά θα δούμε αμέτρητους εκεί έξω με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα (ναι, είναι το ίδιο κοστούμι που φοράνε σε κάθε γάμο) κι ένα πούρο στο χέρι να ακολουθούν το πρόγραμμα φαγοπότι με τα ξαδέρφια-αλλαγή χρόνου-καζίνο-μπουζούκια-βρώμικο στη Μιχαλακοπούλου-κοπή βασιλόπιτας στις 8 το πρωί.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μας αρέσουν τα επίσημα events, αγαπάμε το καλό ντύσιμο, λατρεύουμε τις σταθερές αξίες. Αλλά κάπου έλεος. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για το φετινό σου look κι αν θες να ξεχωρίσεις, οφείλεις να τις ανακαλύψεις. Ως άλλο φάντασμα των Χριστουγέννων από την ιστορία του Ντίκενς λοιπόν, θα σου συστήσω 5 ανθρώπους. 5 διαφορετικούς τύπους, με 5 διαφορετικά (αλλά πάντα στυλάτα) outfits που θα σου διδάξουν ότι το style είναι πολύ πιο απλή υπόθεση απ’ ότι νομίζεις. Ναι, όλο το άρθρο θα είναι αληγορικό, οπότε δώσε βάση.

Ο έμπειρος

Τι φοράει: Κυπαρισσί πουκάμισο, σκούρο μπλε jean, καφέ chelsea boots.

Πώς τον αναγνωρίζεις: Έχει φέρει ποτά για όλους κι έχει ορίσει ήδη τη δική του θέση.

Η εμπειρία τον έχει οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα πως η Πρωτοχρονιά εκτός σπιτιού είναι απλά μία ταλαιπωρία. Γι’ αυτό προτιμάει κάτι απλό και δοκιμασμένο, τόσο στο ντύσιμο του επιλέγοντας τον ορισμό του smart casual look, όσο και στη διασκέδαση. Κάθε ρούχο  Με το που αλλάξει ο χρόνος, ξεκινάει να φτιάχνει κοκτέιλ για όλους, ενώ συμμετέχει σε κάθε κουβέντα. Συνήθως έχει buzz cut και γένια 3 ημερών, το style του είναι ανεπιτήδευτο, δείχνει πάντα απλός και κομψός κι έχει ένα τρόπο να τραβάει τα βλέμματα. Και το ξέρει αυτό. Γι’ αυτό κατά τις 3,μετά από πολλές αρνήσεις, θα βγει τελικά για ένα ποτό. Ή πέντε. Και την άλλη μέρα, με τα ίδια ρούχο θα μονολογεί πως την επόμενη χρονιά δεν υπάρχει περίπτωση να βγει. Και μετά απ’ όλα αυτά, ακόμα θα δείχνει cool.

 

Μποτάκια NAK

Ο meta-meta-hipster

Τι φοράει: Γκρι, μάλλινο κοστούμι, μαύρο ζιβάγκο, μαύρα monks.

Πώς τον αναγνωρίζεις: Από το πλήθος που βρίσκεται γύρω του κι ακούει με προσοχή την αγόρευση του.

Ο hipster του 2019 επανέφερε το ζιβάγκο. Ο meta-hipster δίκασε τον hipster γι’ αυτή του την απόφαση, κάνοντας κάποια αστεία για το κόμμα που μας ανέθρεψε. Ο meta-meta-hipster θα στηρίξει τον πρώτο στις επιλογές του και θα το αποδείξει τη στιγμή που πρέπει: στο ρεβεγιόν. Το ζιβάγκο θεωρούταν για πολλά χρόνια το απόλυτο ανδρικό ρούχο και η επιστροφή του μόνο τυχαία δεν είναι. Το μάλλινο κοστούμι σε regular γραμμή ολοκληρώνει το vintage look, με τα monks να είναι ένα twist πιο “σημερινό” που δείχνει πως το συγκεκριμένο outfit δεν είναι μία τυχαία επιλογή λόγω trends, αλλά μία επιλογή που μπορεί αν στηρίξει και, κυρίως, να αναβαθμίσει.

 

Ζιβάγκο Armani

Ο fashion icon

Τι φοράει: Μαύρο, ψιλόμεσο παντελόνι, λευκό πουκάμισο, μαύρες τιράντες, μαύρο, σουέντ παπιγιόν, μαύρα loafers.

Πώς τον αναγνωρίζεις: Μοιάζει με τον νέο πρωταγωνιστή του Kingsman.

Πίνει το πιο ψαγμένο ποτό, θα μπορούσε να δουλεύει άνετα για κάποια μυστική υπηρεσία, έχει κανονίσει ήδη να πάει σε 4 διαφορετικά events και με κάποιο μαγικό τρόπο, το ντύσιμο του πηγαίνει με όλα! Θα ξεκινήσει με το πάρτι σε σπίτι φίλου, θα συνεχίσει με ποτό σε ψαγμένο μπαράκι, μετά μπουζούκια για να μην χαλάσει την παρέα και τέλος σε κάποιο club για να κλείσει σωστα η βραδιά (και η χρονιά). Γιατί όμως έχει πετύχει το απόλυτο festive versatility; Γιατί απλούστατα έχει πάρει το κλασικό black tie και το έχει προσαρμόσει σε πιο απλά και σημερινά δεδομένα. Η απουσία σακακιού του χαρίζει ένα πιο rock ύφος, ενώ με το ύφασμα του neckwear και τις τιράντες, φροντίζει να προσθέσει κάποιες μοναδικές λεπτομέρειες που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει. Αυτά και το περίεργο ποτό που μόλις έφτιαξε.

 

Πουκάμισο Tommy Hilfiger

Ο “Ξέρω τι ζητάω”

Τι φοράει: Ασορτί μπλε, ριγέ παντελόνι και γιλέκο, λευκό πουκάμισο, καφέ oxfords, ρολόι με καφέ, δερμάτινο λουράκι.

Πώς τον αναγνωρίζεις: Λιγομίλητος, λιτός και σοβαρός. Μέχρι να αρχίσει το πόκερ.

Άξιος εκπρόσωπος όλων όσων αναζητούν ένα πιο επίσημο outfit για τη συγκεκριμένη ημέρα. Του αρέσει το κλασικό style, αλλά πάντα προσθέτει μία προσωπική πινελιά. Γι΄ αυτό αφήνει στην άκρη την πολυπαιγμένη γραβάτα για να δημιουργήσει μία πολύ χαλαρή αίσθηση, επιλέγει ένα χρώμα που δε συνηθίζεται τη συγκεκριμένη μέρα και προσθέτει το πιο αρρενωπό ρούχο: το γιλέκο. Τα stripes είναι το απόλυτο trend και το γνωρίζει. Όλο το συνολο ισορροπεί μεταξύ regular και slim γραμμών κι αφήνει ελάχιστα περιθώρια για λάθη. In three piece we trust.

 

Ρολόι IWC Portugieser Chronograph

Το δικό μας παιδί

Τι φοράει: Κεραμιδί ή μπορντό κοτλέ κοστούμι, λευκό πουκάμισο και λευκά sneakers.

Πως τον αναγνωρίζεις: Από το σακάκι που βγαίνει στις οο:ο1 και ξαναμπαίνει 6 ώρες και 46 χορούς αργότερα.

Είναι περίπου 25 ετών, είναι κοινωνικός, γνωρίζει πολλά από μόδα κι αποφασίζει να το δείξει με την ημέρα που του το επιτρέπει άνετα τέτοιες επιλογές. Τα λευκά sneakers δένουν τέλεια με πουκάμισο και ηλικία. Από την άλλη, το κοτλέ μπορεί να ήταν το μεγαλύτερο success story φέτος, αλλά γνωρίζεις πολλούς που θα τολμούσαν να φορέσουν ένα τέτοιο κοστούμι; Αν όχι, μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις εσύ; Κάπως έτσι, η αλλαγή θα σε βρει πιο στυλάτο και πρακτικό από ποτέ!

 

Sneakers Adidas Stan Smith

 

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)